Ugyan úgy tűnik, hogy a holtszezonra hihetetlen pozitív hangulatba kerültünk és minden csapatot megdicsérünk, de ez korántsem lesz így a későbbiekben. Ma viszont még a Miami Dolphins van soron, és ők a Billshez és a Jetshez hasonlóan határozottan jól tevékenykedtek a szabadügynök piacon. Sőt.

 

Újraigazolták: Matt Moore (QB), Jason Fox (T), Louis Delmas (S), Jordan Kovacs (S), A. J. Francis (DT), Kelvin Sheppard (LB), LaMichael James (RB)

Távozók: Brian Hartline (WR, Browns), Brandon Gibson (WR, Patriots), Cortland Finnegan (CB, visszavonult), Charles Clay (TE, Bills), Jared Odrick (DT, Jaguars), Randy Starks (DT, Browns), Jimmy Wilson (SS, Chargers), Mike Wallace (WR, Vikings, trade)

Érkezett: Ndamukong Suh (DT, Lions), Jordan Cameron (TE, Browns), Kenny Stills (WR, Saints, trade (Ellerbe (LB) + 3. körös pick)), Brice McCain (CB, Steelers)

A slágerigazolás természetesen Suh (7 év, 114 millió dollár, 60 millió garantált), de erről a dealről már elmondott mindenki mindent, és talán még az is hallott róla, aki politikai napilapokból tájékozódik az amerikai futballról. Ami viszont Suh árnyékában zajlott Dél-Floridában, az a Delfineket véleményem szerint a FA piac egyik hatalmas nyertesévé teszi. Elcserélték egy 3. körös pick kíséretében a Saints-hez Ellerbe-t, akit egyrészt úgyis ki akartak vágni, másrészt tavaly sérülés miatt csak 1 meccset játszott, és spóroltak 8,5 milliót. Cserében megszerezték Kenny Stills-t, aki egy szerintem alulértékelt playmaker. Így könnyedén elcserélték Minnesotába Wallace-t is (+egy 7. körös pick, cserében kaptak egy 5. köröst), további milliókat spórolva. Az elkapósor tovább erősödhet, ha a csapathoz tudják csábítani Michael Crabtree-t a széteső 49ersből, de ez az üzlet még nem eldöntött.

Két évre, alig 5 milliós garantált fizetésért elhozták Jordan Cameront a Browns-ból, ez ugyancsak egy nagyon jó üzlet. Ennek fényében nem is értettem, hogy miért kellett Clay-re transition taget rakni, de mivel a Bills úgyis ráígért, így végül nem ők fogják Clay-t túlfizetni... Tannehillnek úgyse mennek a hosszú passzok, bár Stillsszel ez változhat, de kellenek neki a célpontok középtávolra is.

Akit újraigazoltak, azt mind jó áron tették, közülük ki kell emelni Delmas megtartását (1 év, 3,5 millió), aki a jobb safetyk közé tartozik a ligában, de mivel decemberben elszakította a térdszalagját, így nem kellett semelyik másik csapatnak sem.

A távozók közül, ahogy már szó volt róla Wallace-ért és Ellerbe-ért egyáltalán nem kár, Finneganért se ejt senki könnyeket, Clay-ért kár, de amennyit a Miami akart neki fizetni már az is sok lett volna, a Hartline-Gibson páros helyett pedig minőségibb célpontok érkeztek. Az egyetlen akinek a távozásával gyengültek az Odrick, de Suh-val a DT poszt azért bőven megoldott lett.

Összefoglalva ez eddig egy parádés holtszezon a Miamitól, ha nem rontják el a drafton, és Tannehill szerződéshosszabbítását is sikerrel oldják meg, akkor rájátszásban reménykedve várhatják a jövő évi szezont. A cserék miatt egy 3. és egy 7. körös picket vesztettek, egy 5. köröst nyertek az idei drafton.

Értékelés: A