Jó ötletnek bizonyult az, hogy csoportrangadók legyenek a csütörtök esti meccsek. Az idei 10. TNF meccsen a Patriots árnyékában küzdő csapatok tarthatják életben a rájátszás esélyeiket. Egyikük a 6-4-es mérleggel előnyös pozícióba fog jutni, míg a másik 5-5-tel fog a szabadkártyától egy lépéssel távolabb kerülni.

2000 óta először fordul elő, hogy ez a két csapat pozitív mérleggel találkozik egymással a bajnokság ezen szakaszában. A 2000. december 3-án megrendezett találkozón a Buffalo 7-5-tel, míg a Dolphins 9-3-mal várta a kirúgást. Persze nem kell sokáig visszamenni az időben, ha friss, közös élményeket akarunk felidézni. Szeptemberben a Buffalo viszonylag simán, 29-10 arányban lelőtte a pályáról a Miamit. A tettes pontosabban Dan Carpenter volt, mert öt mezőnygólt is értékesített a volt Miami játékos. A mérkőzés mégsem róla maradt emlékezetes. Itt villantotta meg magát először Sammy Watkins, aki 117 yardot és 1 TD szerzett, ekkor még EJ Manuel passzaiból.

CJ Spiller klasszis visszahordása

Itt még pályán voltak a legnagyobb sztárfutók is, de Moreno ezen a meccsen, CJ Spiller néhány héttel később dőlt ki úgy, hogy idén már nem játszhat. A futóproblémák tovább halmozódtak mindkét csapatnál. Fred Jackson is hiányzott egy rövid időre, de vasárnap már néhány snap erejéig bevetették, kérdés mekkora szerepkör jut neki ma este. A veterán futó a hét elején limitáltan edzett.

A másik oldalon szintén sérülést szenvedett Lamar Miller, akit ugyancsak limitáltan küldtek be a Lions elleni darálóba. Saját bevallása szerint készen áll a csütörtök esti rangadóra, de meg kell jegyezni, hogy nem poénból igazolta le a Dolphins LaMichael James-t. Ami még nagyobb érvágás a Miami számára, hogy a falból kidőlt Branden Albert. Hogy miképp áll majd fel a fal az kérdéses. Az előző mérkőzésen az elsőkörös Ja’Wuan James-t mozgatták át right tackle-ből bal tackle-be, Dallas Thomas-t húzták át bal guardból RT-be, és a padról szállt be Shelley Smith LG pozícióba. Csak remélni tudjuk, hogy a sérülés nem lesz olyan hatással a Dolphins futójátékra, mint a Browns centerének, Alex Mack-nek a kiesése a Cleveland teljesítményére.

A fal munkája nem csak a futás blokkolásában játszik fontos szerepet, hanem az irányító megvédésében is. Erre extrém mértékben szüksége lesz Ryan Tannehillnek, aki jó eséllyel néhányszor fűbe fog harapni ma este is. A Bills védelme rendelkezik a liga legtöbb sackjével, összesen 34 alkalommal vitték földre az ellenfél irányítóit. A Buffalo az egyetlen csapat, ahol három játékos is 7+ sacket jegyez, a második héten négyszer verték földhöz Tannehillt.

Mike Wallace egykezes TD-je némi DPI mellett

A másik oldal sem panaszkodhat, ha pass rushról van szó, a Buffalo mögött ők csinálták a második legtöbb sacket az AFC-ben, így egy igazi háton pörgős meccsre számíthatunk sok „harmadik és hosszú” szituációval.

 Itt jön képbe újra a két irányító és elkapóik. Tannehill számomra kissé rejtély, hogy mit tudna némileg sterilebb körülmények között, szívesen megnézném egy Broncos fal mögött. Ryan a legutóbbi hat meccsén 1490 yardot dobott 11 TD-vel, és 99.7-es passer ratinget hozott össze, ami lássuk be, hogy szép teljesítmény. Ezzel együtt a passzjátékuk csak 20. a ligában, Mike Wallace mellé nem sokan nőttek fel idén. Cserébe a passzokat szépen fedezi le a Dolphins, a második legkevesebb yardot kapták a levegőben az egész NFL-ben. Ez leginkább Brent Grimes-nak köszönhető, aki 2013-as csatlakozása óta már 9 interceptionnél tart, ami a legtöbb az AFC-ben.

Bravúros INT a múlt hétről

A Buffalo oldalán sem túl rózsás a helyzet. Sammy Watkins is sérüléssel bajlódik, de a hét elején már teljes értékű edzésmunkát végzett. A passzjáték itt sem kiemelkedő, és mivel a futás sem a jól megszokott kétfejű szörny, hanem ligaátlag alatti, ezért a Buffalo védelmének kell kiemelkedőt nyújtania. A Bills D# futás és passz ellen is top 10-es. Sammy Watkins mellett Robert Woods és Scott Chandler lépte át idén a 300 yardos küszöböt (illetve Fred Jackson), szóval Kyle Orton opciói is erősen limitáltak. A - Rex Grossman után - második legkirályabb arc QB ezek ellenére már-már szárnyal új csapatában. Amióta beszállt a játékba 1387 yardot dobott 65,5 százalékos pontossággal, 10 TD mellett mindössze három labdaeladást jegyez. A föld neki is jó barátja, rövid idő alatt 18-szor vitték földre, Cameron Wake statisztikájába már most beírhatunk minimum egy sacket.

Összességében egy nagyon szoros meccsre számíthatunk. Nem csak a két csapat mérlege azonos, hanem az erősségek és problémáik is nagyon közel állnak egymáshoz. Az irányítók megsüvegelendő formája, a lábadozó futók, a kis túlzással egydimenziós elkapósor, az acélos védelem, a sackelésektől való jogos félelem, a +5-ös turnover mutató mind-mind közös vonás. Mindkét csapat egy négypontos vereségből érkezik és elég nehéz a második héten lejátszott sima meccsből kiindulni. Valamilyen rejtélyes oknál fogva a legutóbbi 5 közös meccsükből négyet a Bills nyert, Philbin mester 1-4, míg Marrone 3-0 az aktuális ellenféllel szemben. Senki ne tegyen overt és arra se fogadjunk, hogy 3-4 pontnál több lesz közte.

A Miami otthon legyűrte már a Patriots-ot és a Chargers-t is, de csak három ponttal kapott ki a Green Bay-től, viszont csúnyán leszerepelt a Kansas ellen. A Bills mérlege 3-1 idegenben, a Lions, Bears, Jets triót megverték, a Houston ellen a feltüzelt Fitzpatrick bosszút állt (na jó, az JJ Watt volt). Szóval legyen mondjuk hosszabbítás, és ott egy Carpenter field goal. A szűk szerkesztőség tippje a mai meccsre:

Tippverseny

Továbbra is fokozottan ajánlott a SZABÁLYZAT elolvasása.

A pontokat 1-14-ig kell mindenkinek leadni a bye week miatt, egy számot kéretik csak egyszer kiosztani. A heti kérdés értéke most csak 7 pontot ér. A fogadóirodák logikája alapján, aki a csütörtöki meccsre nem tippel, az a 8 pontos tippet nem adhatja le a továbbiakban!

A csütörtöki tippek határideje minden esetben a meccs kezdésének időpontja, amúgy vasárnap 19:00-kor zárul a játékhét.

A kérdőív ITT kitölthető!

Heti kérdés:

Mark Sanchez 60 százalék feletti passzpontosságot fog produkálni a Packers elleni meccsen?

Kedves Tippelők!

Ki van számolva minden, ráadásul még szép is!

Összetett állás

A hibás tippeket elbíráltam (PINK), aki egy pontszámot kihagyott, annak értelemszerűn beírtam a hiányzó számot. Aki kétszer adott le tippet, azt logikusan egy másik tippet kihagyott. Ezt még egy hibának minősítettem. Itt mindig az alacsonyabb pontszám került beszámításra találat esetén. Ha mindkét tipp talált, akkor mindkét pontszám beszámításra került. 
Több hibát tartalmazó tippsort nem áll módomban és nem is tudok javítani.

Aki valamivel nem ért egyet, az a cefre3_kukac_gmail_pont_com címre írjon, megbeszéljük, elmagyarázom.

Töltsétek le ingyenes, MEGÚJULT mobil alkalmazásunkat Androidra (hamarosan iOS-re is)!

Vegyetek részt az appon elérhető TIPPJÁTÉKUNKBAN és játszatok a FŐDÍJAKÉRT. Eredményekről, díjakról ITT , az appról ITT , a tippjátékról pedig ITT találsz információkat.