Kicsit megkésve, bár törve nem, itt vannak az eheti beharangozók. Pár nagyon kemény rangadóval és őrült versennyel a következő 1/1-ért.

Green Bay Packers at Chicago Bears

Igazi csúcsrangadóval kezdjük a vasárnapot a Kandallóban, az NFL két patinás klubja a 94. szezonjában feszül egymásnak ismét. A macik, érthető okból keserű szájízzel néznek újra farkasszemet az ősi riválissal, előző találkozójukon egy ki-ki meccsen maradtak alul a Packers ellen és estek el a rájátszástól. Rodgers sem szívesen utazik a Soldier Fieldre, élénken emlékezhet még a tavalyi csonttörésre. Apropó csonttörés, kezdjük is az elején a sérültekkel. Mert hát azok vannak mind a két oldalon bőségesen. A Packers háza táján nem újdonság, hogy hétről hétre vöröskeresztes sátrat kell állítani a pálya szélén. Még a szezon előtt elvesztették mind két faluk közepét a teljes szezonra, Raji és Tretter személyében, valamint még a szezon előtt két frissen draftolt játékosuk is IR-en találta magát. A Bears sem úszta meg a táppénzeket, egész szezonra elvesztették Zach Millert és a nagy öreg Tillmant is (Őt mondjuk az első körben húzott Fuller remekül pótolja). A két sztár elkapójuk Jeffrey és Marshall is folyamatosan kisebb sérülésekkel bajlódik, ami viszont meglepő, hogy a 4. héten járunk és Cutler még egyben van.

Ami még érdekes a két gárda idei szereplésében az a totálisan impotens futójáték. A Packers a 26. a meccsenkénti futott yardokban (78,7 yard), a Bears pedig egyenesen a tök utolsó (64 yard). Ez pedig azért is külön furcsa, mert egyik oldalon a tavalyi év támadó újonca, Eddie Lacy, a másik oldalon pedig a 2010-es szezon támadó újonca, azóta kétszeres Pro Bowler Matt Forte cipeli a disznóbőrt.

Ha ez lenne a szezon első mérkőzése akkor légi parádét várnék a mérkőzéstől. Egyik oldalon a Rodgers-Nelson páros miatt, a másik oldalon a liga talán legjobb elkapó párosa miatt. De látva az eddigieket, ezt nem merném most megkockáztatni. Pontszegény találkozót várok, szoros Packers győzelemmel. És nem, nem csak a hazabeszélés miatt. A Packers védelme kezd összeállni, hétről-hétre egyre összeszokottabbak, s bár Rodgers előtt a fal kb annyit ér mintha én állnék oda, de a név kötelez és bármikor benne van egy 300+ yardos 3 TD-s mérkőzés. Plusz ne felejtsük el a két csapat múltját sem, parázs, öldöklő küzdelemre van kilátás, kínkeserves lassú támadásokkal és sok punttal. De ne legyen igazam.

Miami Dolphins at Oakland Raiders

Az eddig nyeretlen Raiders "otthonába" látogatnak a Delfinek a 4. héten. Az első hét után hatalmas mellénnyel léphettek volna a gyepre Joe Philbin delfinjei, de azóta lement 2 forduló és már nem ilyen egyértelmű a helyzet. Első héten meglepetésre egy viszonylag sima találkozón lelépték a Patriots gárdáját, majd buktak egy simát Bills és egy nagyon simát a Chiefs ellen. A Raiders eddigi "menetelése" hasonló, bár nekik a meglepetés győzelem eddig elmaradt, bár a Jets és a Patriots ellen is benne volt, hogy ezt behúzhatják. Végül nem jött össze egyik sem, ezért egy kerek 0-3-as mutatóval várhatják a Miami együttesét a Londonban.

A Miami fő fegyvere ezen a találkozón egyértelműen a futás lesz. Az Oakland botrányosan rossz a futás elleni védekezésben, gyakorlatilag az a gárda nem fut ellenük 150 yardot aki RB nélkül áll fel a snaphez. Miller ezt kegyetlenül meg fogja büntetni. Ha pedig valami csoda folytán összeszedné magát a Raiders D-fal, akkor végszükség esetén Tannehill kezére is lehet bízni egy-egy driveot. Már ha meg tudják védeni, mert nyomás alatt hajlamos hibákat véteni. Bár azt se felejtsük el, hogy jelenleg az Oakland a 4. legjobb a passz elleni védekezésben, és ez annak fényében külön megsüvegelendő, hogy szembenéztek már Tom Bradyvel is.

És hogy mi lehet az Oakland reménye? Az iszonyat gyenge Dolphins védelem. Az AFC-n belül a Miami kapta be a második legtöbb pontot eddig, csak a Jax múlta alul őket. A támadásokban kénytelenek lesznek Derek Carr passzaira hagyatkozni, ugyanis a McFadden nevével fémjelzett futóalakulat nem sok vizet fog zavarni. McFadden minden évben úgy megy neki a szezonnak, hogy na majd most, még is sikerül évről évre alulmúlnia önmagát. Idén is kitart eme jó szokása mellett, az oaklandi szurkolók legnagyobb bánatára.

Összességében ha a Miami futásai ülni fognak, és nem kell futni a pontok után, tehermentesíteni tudják Tannehillt akkor egy brusztolós mérkőzésen de nyerni fognak. Minden más esetben tippelni se mernék.

Philadelphia Eagles at San Fransisco 49ers

Az Eagles eddig veretlen. Ami nem csoda annak tükrében, hogy brutálisan jó a támadó alakulata Chip Kelly gárdájának. Foles tavaly is kiváló teljesítményt nyújtott, amit idénre is sikerült tovább mentenie. A frissen leigazolt Darren Sproles pedig kiválóan illik Kelly rendszerébe, a 31 éves játékos másodvirágzását éli az Eagles csapatában. Mind elkapásoknál mind futásoknál bevethető, és fürgesége miatt minden játékában benne van a TD a levegőben. McCoy pedig ugyanolyan veszélyes a földön mint tavaly. Bár a carry átlaga a 3 yardos határ alatt van, de ettől még ugyanolyan remek játékos mint  volt. Az Eagles védelme bár nem elit, de tavalyhoz képest ezen a fronton is erősödött a Phily, főleg Jenkins érkezése miatt.

Mi a helyzet a 9ers házatáján? A liga egyik legnagyobb kérdőjele szerintem jelenleg ez a gárda. 1-2-es mérleggel állnak, első héten Romoékat még átlépték, utána megverték magukat a Bears ellen, majd letérdeltek az Arizonának is. Mind két csapategységük veszített tavalyi formájából. Mind passzolt mind futott yardokat tekintve a középmezőny végéhez tartoznak. A védelem futás ellen az élmezőnyt erősíti, passzok ellen már nem ilyen fényes a helyzet. Én őket egyenlőre nem tudom hova tenni. A második félidőkre rendre bentmaradnak az öltözőkben. Az eddig lefutott 3 mérkőzésen összesen egy mezőnygólt bírtak elérni a második játékrészben, ami botrányosan kevés. Ha ehhez a képlethez hozzávesszük, hogy az Eagles pedig pont ebben az időben pörög fel, akkor mészárlás lesz a második 30 percben. Én nagyon sima Eagles győzelmet várok, nagy különbséggel.

A többi mérkőzésről röviden:

A Panthers ki-ki meccset fog játszani a Ravens otthonában. Az egyik oldalon nincs elkapó, a másikon oldalon az egy szem Smith aki érdemi célpont Flacconak. Rice elvesztése nem akkora érvágás a gárdának, szoros meccsen, de a hazai pálya miatt a Ravens győzelmét várom.

Két védelem parázs összecsapása lehet a Bills houstoni látogatása. Sem a Texans, sem a Buffalo nem a parádés támadójátékáról híres. Clowney kiesett, így az immár giga szerződéssel rendelkező Watt megint egymaga maradt a front 7-ben. A futás ellen jó Bills, nehéz napja lehet Arian Fosternek. Már pedig muszáj lesz futnia a Texansnak, Fitzpatrick finoman szólva sem élete meccsén van túl.

Locker megsérült, így a Titans lassan akár az 1/1-en is gondolkozhat. Hétvégén a Lucas Oilba látogatnak a Coltshoz egy órási verésért.

A Stafford - Megatron páros New Yorkba látogat a Jets otthonába, miután sikerült lelépniük a csoportrivális Packerst. Miden esélyük meg van, hogy 3-1-el menjenek neki az 5. hétnek.

A Tampa Bay is erősen 1/1es várományos, és ettől nem a Steelers elleni "rangadón" fognak eltávolodni. A Blount Bell duónak örömünnep lesz, nem kizárt, hogy 100 yard felett zárjanak újra mind a ketten.

Az első draft pickért folytatott küzdelemben ugyancsak érdekelt Jaguars se most fogja feladni a harcot. Bár a Chargers mindenkitől képes kikapni, a botrányos Jags secondary ellen Philip "MVP" Rivers villogni fog, esélyt sem hagyva a Jaguároknak, és egy valag fantasy pontot fog nekem hozni.

A Falcons Vikings elleni mérkőzésének egyetlen kérdése az lesz, hogy a végül éppenhogy az elsőkörbe beférő Bridgewater, hogyan menedzseli le a vereséget, miután Cassel megsérült.

Előző héten a Vikingsnek nem volt válasza a Saints rövid yardos passzaira. De mivel idegenbe mennek a Dallas ellen, Brees pedig ezeket újabban nem szereti, én nagy merészen Romoéknak adom ezt a derbit.

Idén az a furcsa helyzet állt elő, amire rég nem volt példa, a Pats védelme jobb mint a támadó alakulata. Nagy szerencséjükre eddig a Chiefsben Charles hétről hétre írtja a fantasy tulajok idegeit, ezért nagy eséllyel sikerülhet visszaszerezni az AFC East trónját.

Töltsétek le ingyenes mobil alkalmazásunkat Androidra! (már 886an megtették. Részletek: ITT és ITT)