Ezen a héten szombaton, tehát ma is rendeznek meccset, kettőt is ráadásul, így már ma is élvezhetjük kedvenc sportágunk izgalmait. Most időrendben haladunk a találkozók között, nincs semmiféle rangsorolás vagy kiemelés a beharangozóban.

Eagles @ Redskins (Szombat 22:30)

Az Eaglesnek már nagyon kell bíznia egy Cowboys-vereségben, különben elúszik a rájátszás, még 11-5-ös mérleggel is, a Redskinsnél pedig már mennek a minél előkelőbb draft-pozícióért és végre nem kell a Ramsnek adniuk az első körös pickjüket. RGIII visszatért és talán mondhatjuk, hogy újra régi fényében játszott múlt héten, most szembe kell néznie Barwinékkal, akik egész jó pass rusht produkálnak. Mindkét secondary bőven sebezhető, sok pontos meccset várok. A Redskins egyébként egész évben csupán 15 pontot szerzett turnoverekből, ami iszonyat kevés. A szerkesztőség elég egyértelműnek látja a meccset:

Chargers @ 49ers (02:25)

Riversnek fáj a mellkasa és a háta is és állítólag a legtöbben nem is játszanának ilyen sérülésekkel, ő azonban tökös gyerek, ACL-szakadással is játszott annó. Most is odaáll és ugyan gyengébb a teljesítménye, mint egészséges napjain, de tűrhető azért. A túloldalt a 9ers, akiknél szánalmas a támadóoldal, Harbaugh szénája már nagyon kifelé áll. Sokkal kisebb meccs lett ebből, mint a sorsoláskor vártuk, hiszen a 49ers már nem juthat playoffba. Számomra kis meglepetésre a szerkesztőség nagyobb része a hazaiakat favorizálja, én azonban a rájátszásért küzdő vendégek mellé teszem a voksom:

Browns @ Panthers (Vasárnap 19:00)

Manzielt megcsodálhatjuk újra, az előző hetinél rosszabb már nem lehet, közben Newton pedig visszatér autóbalesetéből. A Panthers nem nyert október eleje óta a saját divízióján kívül, a Browns meg nagyon hullámzó. teljesítményt nyújt, a múlt heti gyengét most akár egy jó követheti. Ha a Panthers nyerne, és egyébként a Falcons is, akkor nagyon izgalmas lenne a következő vasárnap az NFC South-ban. Szoros meccset várok, a győztesre nincs nagyon magabiztos tippem, de Manzielnek egyszer el kell szabadulnia és az nem a Ravens ellen lesz, szóval itt kell bekövetkeznie. A többiek nem így gondolják:

Lions @ Bears (19:00)

A Bearsnél megelégelték Cutlert, jön az isteni Clausen, aki a valaha volt egyik legrosszabb QB ratinggel rendlkező irányító, aki végig játszott egy szezont. Sokat nem lehet tőle várni, Suh-ék megeszik őt a fallal együtt ebédre, kinti idő szerint ugyebár 1-től. Egyébként Cutler padoztatása azért is vicces, mert idén produkálta a legjobb számait: legtöbb TD-passz (28) és legjobb QB-rating (89.5). Nálunk sincs kétség a detroiti győzelem felől:

Ravens @ Texans (19:00)

Case Keenum vs. Ravens cornerbackek, ez aztán az összekukázott matchup! Mindkét posztot (Texans QB, Ravens CB) valami sérülés-átok sújthatja, Keenum már a negyedik pályára lépő irányító Houstonban, a Ravens pedig minden héten 5 cornert hoz fel az utcáról, hogy hátha valaki tud játszani. gomes88 bepróbálkozik egy hero pickkel, de ilyen iránytóhelyzettel nem igazán lehet meccset nyerni, hacsak nincs Cardinals-szintű védelmed és edzői stábod.

Vikings @ Dolphins (19:00)

Theodore Bridgewater két egymás utáni 300+ yardos meccsen van túl, a Dolphins pedig két vereségen, mégis a Miami az esélyesebb nálunk. A floridai csapatnál felröppent a héten Harbaugh neve és ezek szerint Philbin állása nincs épp biztonságban, ha nem nyerik a következő két meccsüket (Jets utolsó héten), akkor szerintem hoppon találja magát a Black Monday alkalmával. Annyira nem lesz sima, mint amennyire a pickjeink sugallják, simán el tudok képzelni Vikings-győzelmet is.

Falcons @ Saints (19:00)

Ha a Saints behúzza, szinte meg is van nekik a playoff, azonban 4 meccset buktak otthon zsinórban, ami a szezon előtt elképzelhetetlennek tűnt. A Falconsnál kérdéses Julio Jones játéka, aki égető lenne Matt Ryan és a Falcons számára. Mindkét védelem értékelhetetlen, igazi shootout lesz, sok-sok ponttal. Ha Julio nem játszik, fenntartom a jogot a tippem megváltoztatására. 

Patriots @ Jets (19:00)

Rex Ryan és a Jets mindig felszívja magát a Pats ellen és idén majdnem meg is verték már őket, most viszont nem lesznek olyan közel Ryan utolsó hazai meccsén. A Pats masírozik az első kiemelés felé. Végülis a Jets is, csak másik műfajban. 

Chiefs @ Steelers (19:00)

Antonio Brownnak több elkapása, yardja és TD-je van, mint az egész Chiefs elkapósornak. Ennek ellenére Dwayne Bowe többer keres, mint Brown. Ezt most hagyom leülepedni... A 3B-nek (Ben, Bell, Brown) jó éve van, talán a legjobb trió idén összességében, most is verniük kellene a Chiefst, akiknek erős futójátékkal lehet esélyük meccset nyerni. Hullámzó a vasas játéka, azonban szerintem bennük van meg a legnagyobb potenciál megverni a nagy csapatokat, tehát a Broncost vagy a Patriotst a rájátszásban. Nem mondom, hogy meg fog történni, de bennük látom a legnagyobb esélyt arra, hogy megállítsák a két említett franchise-t. A találkozó megtekinthető a Kandallóban is!

Packers @ Buccaneers (19:00)

A sajtfejek vereség után utaznak Tampába, hatalmas verést várok a részükről, ezzel irányítva Lovie Smith gárdáját a megérdemelt 1/1 felé. Nem is ragoznám tovább.

Giants @ Rams (22:05)

Nehéz megtippelni ezt a meccset, mert ugyan a Rams erősebbnek tűnik talán, a Giants egyre jobb így az év végére, Coughlin még a végén megtartja állását is. Beckham miatt lehet élvezni egy Giants meccset is semlegesként, tud a srác, az biztos. A Rams támadósorát nem tartom alkalmasnak arra, hogy viszonylag sok pontot tegyen fel a táblára és ugyan a védelem tudja limitálni Eliékat, én most úgy érzem, a kisebbik Manning csapata behúzza a találkozót. Kisebbségben vagyok a tippemmel a szerkesztőségen belül. 

Colts @ Cowboys (22:25)

Nekem és minden más Eagles-szurkolónak nagyon kell szurkolnia a Coltsnak. Sok pontos meccs lesz, hiszen mindkét védelem gyenge, a támadók a csapatok erősségei. Az utóbbi hetekben nem igazán megy a Coltsnak, akadozik a gépezet, pedig év elején igazán jók voltak, Bradshaw és ezzel a futójáték elvesztése sok aggodalmat okoz az indianapolisiaknak. A Cowboys a jobb csapat jelenleg, de hazai pályán sebezhetőbbek és nem tudni, Murray végig tudja-e játszani a találkozót a sérült kezében. Nagy valószínűséggel kezdeni fog, aztán majd meglátja. Ezt a rangadót is láthatjátok velünk a Kandallóban holnap este!

Bills @ Raiders (22:25)

A Raiders mindkét győzelme olyan csapatok ellen jött, akiknek jó volt a védelmük, azonban a passzjátékban nem jeleskedtek (Chiefs, 49ers), ezért simán indokolható Cefre hero pickje és én is látok benne fantáziát, mégse húzok ilyen merészet és maradok a még minimális playoff-reményekkel rendelkező buffalóiak mellett, akikhez egyébként visszatér C.J. Spiller. A Bills amúgy elismerésre méltó teljesítményt nyújtott idén, főleg ahhoz képest, hogy a holtszezonban mindenki leírta őket (én is), Doug Marrone kiváló munkát végez és ugyan az Év edzője díjat simán elviszi Bruce Arians, őt is érdemes megdícsérni.

Seahawks @ Cardinals (02:30)

A hét meccse, vasárnap esti rangadó, ez dönt az NFC West és akár az egész NFC első helyéről is. Nem szoktam fogadni, de ez az a találkozó, ahol bármilyen undert érdemes lehet megrakni, két bivaly védelem, két gyenge támadósor. Arians szerint Palmer Stanton Thomas Lindley elvezetheti a csapatot a Super Bowlba, szerintem azonban nem, de a hazai pálya sokat jelenthet a csapatnak, ha ezt behúzzák, akkor a rájátszásban végig a saját öltözőjükben lehetnének a meccsek előtt, még február elsején is, ami hatalmas motivációt jelenthet. A Seahawks szerintem megnyeri ezt a meccset és az egész szerkesztőség egyetért ebben, egyszerűen jobb csapat a címvédő, még akkor is, ha a Honey Badger visszatér az arizonai secondary-be. A túloldalon Earl Thomasnak lehet jó napja labdaszerzés-ügyileg, hiszen Lindley szereti túldobni elkapóit jó pár yarddal, amit a kiváló safety halászhat le.

Broncos @ Bengals (Hétfő 02:30)

Andy Dalton nem tud primetime meccseken játszani, ez tény. Ha 1-kor kezdődne a találkozó, akkor erősen megfontolnám a győztes kilétét, így azonban szinte gondolkodni se kell rajta. A Broncos futójáték egyébként elképesztő, hogy mennyire jó egy C.J. Andersonnal, aki azért nem számít nagy névnek. Az viszont jó kérdés, hogy Manning csak visszavett és altat, vagy visszaesett a játéka, a rájátszásban ez majd kiderül.

A szerkesztőségi tippverseny állása a TNF nélkül:

Erre a hétre van 6 darab hero pickünk, Cefre 4-gyel all in megy, én több helyen is kisebbségben vagyok, nagy mozgások lehetnek a következő hétre a kis saját versenyünkben.

Bold predictions:

Múlt héten senki sem talált, most próbálkozunk újra. 

renningan: Gronknak több elkapása, yardja és TD-je lesz, mint a Jets irányítóinak jó passza, passzolt yardja és passzolt TD-je.

gomes88: Az isteni Jimmy Clausen nem dob INT-t a Lions ellen.

MZoli: A Raiders kevesebb pontot szerez, mint ahány TD lesz a Cowboys-Colts mérkőzésen

Packnation: RGIII 3 TD-t passzolt az Eagles ellen

rowi: A Cardinals offense legfeljebb egyszer jár a Seahawks térfelén.

Cefre: Andrew Luck már a hétvégén eléri az 5000 yardos határt (508 kell neki, idén 400 volt a legjobbja)

katonadani: Két olyan meccs is lesz a fordulóban, ahol mindkét csapat 40+ pontot szerez. Emellett még mindig várok a Manziel TD-re a két héttel ezelőtti boldom igazolásaképp.