Itt a hétvége, kezdődik az idény! Tavaly két sikeresnek mondható sorozatunk volt beharangozó témában és úgy döntöttem, hogy felváltva fogom őket elétek tárni, tehát egyik héten Premium Selection, másikon pedig Fantasy Selection lesz. A formátum nem változik, a Kandallóban vetített meccsekről hosszabban, a többiről rövidebben értekezek, de senki sem maradhat ki!

New Orleans Saints @ Atlanta Falcons

Elég jó párosítással kezdjük meg a szezont a Kandallóban, egy igazi NFC South rangadó parádés irányítókkal, remek támadójátékkal. Egyértelműen a Saints az esélyes, hiszen jobb csapat és ugyan idegenbe mennek, de fedett pályára, ami Breesnek mindenképp kedvező. A támadók oldalán igazából nincs nagy különbség a két csapat között, viszont a védelem jobb lesz a New Orleans-iak oldalán; Rob Ryan remek munkát végzett az egységgel tavaly, ezt a teljesítményt pedig hozni fogják az új idénybe is.

A Falcons pass rusha fontos lehet, és nem csak ezen a meccsen, hanem az egész évre vonatkozóan. Tavaly nem tudtak nyomást helyezni az ellenfél irányítóira, azt remélik, idén ez jobban fog menni, erre azonban garancia nincs és szerintem nem is fejlődtek annyit, hogy jelentős javulást láthassunk. Ez lehet a kulcs a sikerükhöz, de én vendég győzelmet várok és egy Brandin Cooks TD-t. 

New England Patriots @ Miami Dolphins

Tom Brady eheti gyönyörű nyilatkozatával nyitnám ezt a bekezdést: "Ha sz*pni fogok, vissza fogok vonulni. Nem tervezek sokáig sz*pni" ("When I suck, I'll retire. I don't plan on sucking for a long time"). Ezzel ugyan remek poénokat lehetne gyártani, most mégse tesszük. Egyelőre nem kell aggódnia a népes hazafi szurkolótábornak Brady-vel kapcsolatban és Gronk is játékra alkalmas, plusz az elkapók is egy évvel tapasztaltabbak, emellett a védelem is erősödött, vasárnap 8-tól a C8-on is láthatjuk majd a Revis Islandet kék-fehér-piros lobogóval.

A delfinek rájátszás-reményekkel vágnak neki a szezonnak, de nem lesz könnyű dolguk. A csoport második helye reális elvárás lehet a csapattól, de én úgy érzem, hogy a többi csoportban erősebb gárdák vannak náluk. Az Eaglestől érkezett támadó-koordinátor által összerakott offense-re leszek kíváncsi az ő részükről és a Moreno-Miller futópáros teljesítményére, a Patsnél pedig arra, hogy a Mankins nélküli támadófal hogy szuperál majd (és hogy Gronk meddig bírja sérülés nélkül). Természetesen a vendégek a nagy esélyesek.

San Francisco 49ers @ Dallas Cowboys

22.25-től ezt a két gárdát nézhetjük meg, mind a sporttv-n otthon, mind GamePassről a Kandallóban. A 9ers offense pocsék volt az előszezonban, de ez ellen a dallasi védelem ellen tétmeccsen is jól bemelegedhetnek, erre nincs is jobb alkalom. Viszont a Frisco védelme is jelentősen gyengült tavalyhoz képest, a secondary akkor se volt jó és most se lesz, viszont a front7-ből hiányozni fog Dorsey (bicepsz), Bowman (keresztszalag) és Aldon Smith (eltiltás) is, ez így elég karcsú. És ha hozzávesszük, hogy McDonaldot a liga eltilthatja majd 6 meccsre családon belüli erőszak miatt (ezért tartóztatták le, ítélet még nincs se bíróság, se Goodell által), akkor a fél front7 kicserélődött a tavaly kiváló egységhez képest.

Ha a tavalyi évet vesszük alapul, akkor bőven esélyes a vendég csapat, viszont jobban belemenve lehet itt meglepetés. A cowboyok támadósorával nincs baj, erősebbek az ellenfél védelménél. A túloldalon is hasonló a helyzet, a támadók jobbak a Dallas védelménél (oké, annál minden egyes támadósor jobb a ligában, és még talán a kanadai ligában is). Az fog érdekelni leginkább ezen a meccsen, hogy mit tud alkotni a Kaepernick által vezetett támadósor, ahova ugyebár visszatér Alex Boone, illetve hogy a 9ers védelme mennyire gyengült, mennyire mély a csapat. Vendég győzelmet várok, de nem mertem sok ponttal megrakni a tippversenyben.

A többi meccsről röviden:

19:00

Flacco mérlege 5-1 idénynyitókon, hazai pályán pedig 4-0, mégis azt mondom, hogy a Ravens ki fog kapni otthon a Bengalstól. Érdekel az új támadószisztéma a hollóknál, de a futás nem fog menni, mert a tigrisek jól védekeznek ez ellen. És pályára lép Steve Smith Sr. is, jó meccsnek nézünk elébe.

A következő meccs kimenetele elég egyértelmű, hiszen a Bills gyenge csapattal rendelkezik és ugyan Sammy Watkins valószínűleg játszhat, ez nem oldja meg minden gondukat. Az ellenfél a Bears gárdája, akik viszont kifejezetten erősnek mondhatóak és a rájátszás felé veszik az irányt egy könnyű meccsel.

A tavalyi két legrosszabb csapat egymás ellen lép pályára a nyitóhétvégén, nem kívánhattak volna jobb sorsolást. A Redskins csapat, melynek nem mondjuk ki a nevét látogat Houstonba és a gyatra támadófaluk szembe találja magát a talán valaha volt legtehetségesebb pass rusherrel (Clowney) és az NFL legjobban fizetett védőjével (Watt), Griffin térde pedig a látványtól is összerogyik majd. Ennyire persze nem drámai a helyzet, de hazai győzelmet várok.

A forduló legrosszabb meccsét Kansasben rendezik, ahol a hazaiak támadófal és elkapók nélkül állnak fel, de legalább van egy jól fizetett futójuk és irányítójuk. A védelmet sem tudjuk milyen lesz, legutoljára 200 pontos előnyt engedtek el a Colts ellen. A túloldalt a Titans játékosai állnak fel és akár nyerhetnek is, akármennyire is a power ranking végére tettem őket a holtszezonban.

Ha Schaub kezdene, akkor a Raiders@Jets vetekedne az előző találkozóval, de Carr miatt nagyon is érdekes lehet. A Jetsnél mostmár tényleg nincs több cornerback, majd Rex Ryan beáll. Ha a támadófal meg tudja védeni Carrt a New York-iak egyetlen jó egységétől (D-line), akkor győzelemmel kezdheti az idényt az egyetlen kezdő újonc irányító. Viszont Ryan nagyon hatékony újonc QB-k ellen, érdekes lesz, mi sül ki ebből a meccsből.

Erre az összecsapásra tettem 16 pontot a tippversenyben, mert nem tudom elképzelni, hogy a Jaguars megveri az Eaglest. A floridaiak védelme erősödött és egyébként tetszik, amit csinálnak, kivéve, hogy nem Bortles kezd. Aminek jelen pillanatban örülök, mert így valószínűbb a sas-siker. Foles parádézni fog, ahogy McCoy is és remélem Jordan Matthews (@jmattjmattjmatt) beindul. 

A Steelersnél először kezd újonc védő az idény első meccsén, mióta Dick LeBeau a védőkoordinátor (2004). Ezen az információn a kiváló edző is meglepődött a héten, de Ryan Shaziert egyből a mély vízbe dobják, ami nem csoda, hiszen kiváló játékos. A Browns lesz az ellenfelük, a kohászok pedig fel vannak készülve bármire, ami Manziellel kapcsolatos (ahogy tavaly Pryorra...), de Johnny a padról fogja nézni, ahogy kikap a csapata a hazai srác Hoyer vezetésével. Várom a barnák pihenőhetét, ami után bejelentik, hogy JohnnyFootball lesz a kezdő irányító.

Nehéz jósolni a Rams és a Vikings csatáján, hiszen hasonló erőt képvisel a két csapat. A Rams bivalyerős védőfallal rendelkezik, Petersonnak nehéz lesz rajtuk átjunia, viszont a screenek működhetnek Pattersonnak. A kosoknál Hill bőven okozhat meglepetést egy átlag NFL-szurkolónak, hiszen jobb, mint sokan gondolják róla, de nagyon is kíváncsi leszek a teljesítményére és hogy a két csapat mire megy egymással. A vikingek győzelmére tippelek, de perdöntő indokokat nem tudok felvonultatni.

22:25

A már 22.25-kor kezdődő Panthers@Buccaneers találkozóra se könnyű mit mondani, főeg úgy, hogy Newton nem 100 százalékos, bordasérüléséből most épülget. A Panthers bivaly pass rush-a ellen kérdéses mire megy majd a Mankins-szel megerősített gyenge támadófal, de ha sikerül időt hagyni McCownnak, akkor a kalózoké lehet a győzelem.

02:30

Luck vs. Manning a vasárnap esti rangadó, nem hiszem, hogy ezt a találkozót nagyon be kell harangozni. Nehéz a Broncos ellen tippelni egy viszonylag meleg alapszakasz meccsen és nem is fogok, de a Colts méltó ellenfél lesz, bár Mathis nagyon hiányozni fog.  A vadlovaknál Welker eltiltása nem jelent nagy gondot, Sanders, Caldwell és Latimer könnyedén pótolják majd.

Hétfő 01:10

Két hétfő esti rangadóra is sor kerül, először a Giants látogat a Lions otthonába. Elinak nem lesz könnyű dolga a gyenge támadófala és az oroszlánok erős védőfala miatt, Beckham sem egészséges, viszont legalább van normális futója Jennings személyében, csak hát egy fal is kellene elé. Nálam a detroiti együttes az esélyes, még akkor is, ha a secondary szinte a nullával egyenlő.

Hétfő 04:20

A forduló utolsó mérkőzésén a Chargers látogat az idei Super Bowl helyszínére. Riversék képesek mindenkit megverni de mindenkitől ki is kapni, ez elég idegesítő tippelési szempontból. A Cardinalsnál hiányzik a fél front7 a tavalyihoz képest (mint a 9ersnél), Dockett (ACL), Washington (eltiltás) és Dansby (a Brownshoz igazolt) hiányát nagyon meg fogja érezni a csapat, ráadásul az első számú futó, Andre Ellington sérüléssel bajlódik a lábfején, kérdéses a játéka, ezt így összevetve pedig a californiai csapat győzelmét várom.

---------------------------------------------------------------------

Mindenkit sok szeretettel várunk a Kandallóban! Részletek!

Töltsétek le ingyenes mobil alkalmazásunkat Androidra!