Philadelphia Eagles – Seattle Seahawks 14-24

Nem, erre a játékra már nem igaz, hogy „formájuk már a tavalyit idézi”, ó nem. Ez már annál jobb. Sokkal. Wagner ugyanis visszatért, magához ragadta az azt megelőző 5 meccsen csak kézen-közön hánykolódó karmesteri pálcát, és egy csapásra minden megváltozott. A Cardinals még valahogy eljutott 204 yardig. A 49ers 164-ig. A szezonban 400+ yardot és 30+ pontot átlagoló Sasok viszont már csak 139-ig. És most újra azok jönnek szembe, akik az Eagles előtt, hát sok sikert. Packers-Hawks a Lambeau-n január 18-án?

Az előző két meccshez hasonlóan az eredmény nem fejezi ki eléggé, hogy a Seattle mekkora fölényben játszott. Az egy Cox-t leszámítva a hazaiaknál senki nem hozta magát, Sanchez a 100 yardot sem érte el, McCoy alig jutott el 50-ig. Eközben Wilson neve mellett szokatlan számok állnak, futott egy 26 yardos TD-t, 3rd downoknál pedig nem tudott elég hosszú lenni, hogy ne legyen meg a 1st. Lynch megint összehozott 100+ scrimmage yardot, a védelem pedig a Broncos elleni februári döntőhöz hasonlóan korlátlan úr volt a vonalon és a mögött. Egyetlen statisztikát emelnék ki, 20+ yardos játékok: Eagles 1, Seahawks 8. Továbbiak az alábbi ábrán:

Arizona Cardinals – Kansas City Chiefs 17-14

A Cardinals mégis nyert még egy meccset. Az idei évre jellemző módon kissé megfejthetetlen módon, de ha a statisztikai lapra tekintünk, akkor ez végül is egy x-es meccs volt (total yard 366 vs 390, 3rd down hatékonyság 6/15 vs 6/14, 1st downok 18 vs 19) A lényeg a harmadik negyed végén történt. Két első félidei Charles TD-t és 3 Catanzaro mezőnygólt követően 5:50-nel a negyed vége előtt egyik pillanatról a másikra fordult meg a meccs. Labda a Chiefs-nél az Arizona 19-esén, 3&10, Smith TD-passz Fasanonak, de OPI, következő play interception. 5 játékkal később 3&18-nál Brown (a magasabbik) lehúzza Stanton kissé magas átadását, TD, 2-pt jó, 17-14. Az utolsó negyedben a Cardinals D pedig megnyeri a meccset:

A Chiefs ezzel nehéz helyzetbe került, a Cardinals meg lépett egyet előre, de hiába vezetik három körrel a vége előtt még mindig az NFC-t, egyelőre még a rájátszásba jutásukra sem érdemes fogadni. Csütörtökön Rams-Cards, nem feltétlen mondanám, hogy a vendégek az esélyesek.

Cincinnati Bengals – Pittsburgh Steelers 21-42

és Miami Dolphins – Baltimore Ravens 13-28

Átevezve az inkonzisztens AFC csapatok rangadóira, Ohioban a Steelers ezúttal a szebbik arcát mutatta. Bell 235 total yardot és 2 hatpontost tett fel a táblára, ezzel ő lett a második RB, aki három egymást követő meccsen is 200+ scrimmage yardot szerzett. BigBen ezúttal közelebb volt a hibátlanhoz, mint a 6 TD-s meccsei óta bármikor, és ugyan A. J. Green is elért 224 yardot, de ha egy csapat az utolsó negyedet 25-0-ra nyeri, akkor ott nem sok kérdés van a győztest illetően.

A csoportgyőztest illetően sem lenne, ha nem kaptak volna ki ügyesen két NFC South-ostól is hazai pályán… így viszont még háromesélyes a csoport, ugyanis eközben Miamiban a Ravens az első másfél negyed átalvása után tulajdonképpen simán elintézte Dumervil (3,5 sack) és Flacco vezetésével a Delfineket. Mivel a Miami legközelebb New Englandbe utazik, így ők elég messze kerültek a rájátszástól, a Ravens viszont még bejuthat, fél meccsre van a Bengals, de ők meg tie-breakerekben nem állnak jól (rossz főcsoportmérleg és egymás elleni eredmények).

A maradék meccseken a Texans megőrizte a Jags ellen esélyét a wild-cardra (27-13), na az ő főcsoportmérlegük viszont pont nagyon jó. Andre Johnson megsérült a meccs elején, így a Texans nem találta a ritmust (értsd, szenvedtek mint apáca a melegfelvonuláson). Az első félidő még ikszes volt, a másodikban viszont a védelem nullázta a Jacksonville-t, a támadó oldalon pedig Foster rájött, hogy neki kell húzni a szekeret, ha már más nem fogja.

A Jaguars így is előrébb került a jövő évi draftsorrendben, ugyanis a másik óceán partján és néhány órával később a Raiders, a hero-pickjére büszke egyszeri bloggert leszámítva, sokak számára váratlan győzelmet (24-13) aratott a hetek óta látványosan szenvedő San Francisco ellen. Az Oakland mindenesetre még egyszer összeszedte magát idén, és megmutatta a következő főedzőnek, hogy egyáltalán nem olyan rosszak ők. Carr például életében másodszor jutott 100-as rating fölé, 22/28, 3 TD, de a védelem is megdolgozott az újabb bye-weekért 5 sackkel és 2 interceptionnel.

Az igazából már senkit nem érdeklő Titans-Giants (7-36) meccs megint Odell Beckhamről szólt, illetve Mettenberger sérüléséről. Utóbbi már nem játszik idén, előbbi viszont ilyeneket művel. Meccsöszefoglaló hossza az nfl.comon 2:32, Beckham-összefoglaló 2:14, kérdés van?