Mivel MZoli eltűnt, így én jövök az összefoglalók második felével is. Sajnos időm sok nekem sincsen, ezért most röviden, a Playoff szempontjából nézzük meg a mérkőzéseket!

Pittsburg Steelers@Atlanta Falcons 27-20

A Steelers ezzel a győzelmével életben tartotta nemcsak a PO reményeit, de ha legyőzi a KC-t és otthon a Bengalst, illetve kikap a Colts a Cowboystól, akkor a 3. kiemelést is megszerezheti.

A Falconsnál sincs veszve semmi, a saját kezükben van a sorsuk. Még játszanak sorrendben a Saints és a Panthers ellen is, ha mind a kettőt megnyerik, akkor 7-9-es negatív mérleggel ugyan, de 4. kiemeltként bejutnak a rájátszásba.

Miami Dolphins@New England Patriots 13-41

A Dolphins rájátszás esélyei ezzel szinte a nullára redukálódtak. Ha megnyeri a hátralévő két meccsét, akkor is csak 9-7-es mérleggel fog állni. A továbbjutásához az kell, hogy a Bills, a Steelers és a Texans minden mérkőzését elbukja, a Ravens megnyerje a csoportját, valamint a Chargersnek kell megszerezni az AFC West második helyét 9-7-es mérlegel úgy, hogy kikap a 49erstől és megveri a Chiefst.

Patriots szemszögből itt már nincs kérdés, megnyerték a csoportot. Ha még egy meccset nyernek, akkor biztos az elsőkörös bye, ha kettőt, végig hazai pályán játszanak a Playoffban.

Oakland Raiders@Kansas City Chiefs 13-31

Ezzel a győzelemmel a KC is saját sorsának kovácsa. Ha legyőzi a Steelers és a Chargerst, akkor biztos rájátszás résztvevő, sőt, még egy Steelers elleni vereség után is lenne olyan forgatókönyv (ha valakinek van kedve, kommentben elküldheti nekünk), amivel kiharcolhatná a rájátszást.

A Raidersnél már régóta nem téma a PO, egyedül az 1/1-ben bízhatnak. Bár, hogy a Bucs, Titans és a Jaguars nyerjen még egyet, elég kevés az esély.

Jacksonville Jaguars@Baltimore Ravens 12-20

Borzalmas játékkal ugyan, de nyert a Ravens, így jelenleg az ő helyzetük a legkönnyebb a csoportban. Ha minden mérkőzésüket megnyerik, akkor biztos a rájátszás, bár a Colts elleni csúfos vereség miatt, reálisan csak a 4. kiemelést szerezhetik meg.

A Jags hasonlóan a Raidershez, szintén csak az 1/1-re hajthat. Érdekes lesz a csütörtöki, Titans-Jaguars mérkőzés ilyen szempontból, bár kétlem, hogy sokan fennmaradnának péntek hajnalban.

Green Bay Packers@Buffalo Bills 13-21

A Bills továbbra is küzd az életéért, de a gyenge konferencián belüli mérlegük miatt még a Dolphinsnál is kevesebb esélyük van a rájátszásba jutásra. Nekik innentől kezdve mindent nyerniük kell (Raiders és Patriots idegenben), és reménykedni, hogy a KC-Chargers-Ravens-Steelers négyes közül legfeljebb egynek lesz 9-7-esnél jobb mérlege.

A Packers az idegenbeli bukdácsolásával az NFC első helye helyett jelenleg a hatodik helyen tanyázik, így, ha reálisan nézzük az erőviszonyokat, legfeljebb a 3 kiemelésért küzdhet. Ez valószínűleg meglesz nekik, de nem mindegy, hogy a Seahawks utazik-e Green Baybe, vagy fordítva.

Minnesota Vikings@Detroit Lions 14-16

A Lions a szívbajt hozta a szurkolókra (köztük rám is), de tavalyhoz hasonlóan megint nagyon jó helyzetben várhatja a folytatást. Ha mindkét mérkőzését megnyeri (Bears és Packers idegenben), akkor a második kiemelés is elérhető (sok-sok szerencsével az első is), míg, ha megveri a Bearst, akkor azzal már biztos PO résztvevőnek érezheti magát. Sőt, két vereség esetén is meglehet a rájátszás akkor, ha legalább egyszer kikap az Eagles. Abban az esetben, ha győz a Lions és kikap a Packers, akkor az utolsó fordulós Lions-Packers mérkőzés „tétnélküli” lesz az Oroszlánok szempontjából.

Bennük lehet bízni

A Vikingsnak még a forduló előtt volt esélye a rájátszásra (nagyon minimális), de ezzel a kelleténél szorosabb mérkőzéssel már matematikai esélyük sincs. Lehet edzeni a jövő évre.

San Francisco 49ers@Seattle Seahawks 7-17

Ennyire szerencsétlen bandát, mint a 49ers… Kár érte, talán fogható lett volna a ’Hawks. Ezzel a vereséggel ugyanakkor végleg elszállt minden esélyük a rájátszásra, így az utóbbi 3 évben mindig minimum NFC döntőbe jutó 49ers-szel már nem találkozunk januárban.

Ezzel szemben a Seahawks a közepes kezdés után két győzelemre és egy dallasi vereségre van attól, hogy megszerezze az első kiemelt helyet. Ám, ha az nem is, a jelenlegi erőviszonyok mellett legrosszabb esetben is 2. kiemelt lesz a csapat az NFC-ben.

Dallas Cowboys@Philadelphia Eagles 38-27

Ez a mérkőzés döntött az NFC East csoportjáról, a Dallas pedig hibátlan idegenbeli mérlegét tovább javítva behúzta a rangadót. Ezzel az ő kezükben van az első kiemelés sorsa, hisz már csak kettőt kell nyerni (Colts/Redskins). Ugyanis a 11-3-as, de harmadik számú irányítójával kiálló Cardinals nagy eséllyel már nem nyer mérkőzést idén. Az Eaglesnek már csak akkor van esélye, ha egyszer kikap még a Cowboys, vagy, ha a Lions-Packers duóból valamelyik, illetve a Seahawks mindkét mérkőzését elveszíti.

Töltsétek le ingyenes, MEGÚJULT mobil alkalmazásunkat Androidra (hamarosan iOS-re is)!

Vegyetek részt az appon elérhető TIPPJÁTÉKUNKBAN és játszatok a FŐDÍJAKÉRT. Eredményekről, díjakról ITT , az appról ITT , a tippjátékról pedig ITT találsz információkat.