A Billsszel folytatjuk a szabadügynök piaci tevékenységek értékelését. Eléggé elfoglaltak voltak a buffalóiak, Rex Ryan nagy felfordulást csinál, a támadó oldalon legalábbis, hiszen a védelem már rendben van. Nézzük mi történt a csapat háza táján.

 

Újraigazoltak: Marcus Easley (WR), Jerry Hughes (DE), Jarius Wynn (DT)

Távozók: Kiko Alonso (Trade, ILB, Eagles), Scott Chandler (TE, Patriots), Da'Norris Searcy (S, Titans), C.J. Spiller (RB, Saints), Erik Pears (G, 49ers), Lee Smith (TE, Raiders)

Érkezett: LeSean McCoy (Trade, RB, Eagles), Matt Cassel (Trade, QB, Vikings), Richie Incognito (G, Dolphins), Percy Harvin (WR, Jets), Charles Clay (TE, Dolphins), Jerome Felton (FB, Vikings), Tyrod Taylor (QB, Ravens)

A védelem már tavaly is ligaelit volt, így ezzel az egységgel nem nagyon kellett foglalkozni. Jerry Hughes újraigazolása volt fontos, ezt meg is tették (5év, $45 millió). Da'Norris Searcy jól helyettesítette tavaly Jairus Byrdöt, ettől függetlenül nem kapott új szerződést, ő az egyetlen komoly vesztesége a defense-nek. Meg persze Kiko Alonso, de tavaly nélküle is bivalyerős volt a védelem és kaptak helyette egy még nagyobb sztárt LeSean McCoy személyében.

Sok ilyet szeretnének látni Buffalóban

Ezzel át is ugorhatunk a támadóoldalra, ahol volt felfordulás rendesen.  Új irányító, futó, tight end, guard és még egy elkapó is. QB poszton elég gyengén álltak pár hete is és a Matt Casselért történt csere, illetve Tyrod Taylor leigazolása sem segített ezen. Talán Cassel fog kezdeni, ami továbbra sem életbiztosítás, de Manuelnél és Taylornál azért talán jobb opció. 

Egy elit futójuk már van LeSean McCoy személyében, így a futójáték ezen aspektusa meg van oldva. Shady még fizetésemelést is kapott a csapattól az eddigi, egyébként is nagy összegű szerződéséhez (második legmagasabb garantált összeg és összességében a harmadik legdrágább RB kontraktus).

Szokjuk...

A fal viszont nagyon gyenge volt tavaly futásblokkolásban, ezen segíthet Richie Incignito, aki ugyan másfél éve nem játszott, ha visszatér régi teljesítményéhez, akkor nagy segítség lehet. Rex Ryan nagyban fog építeni a futásokra, McCoy elég sok labdára számíthat, a falat viszont meg kell tanítani blokkolni. 

Elkapókból nem állnak igazán rosszul, Sammy Watkins mellett ott van Robert Woods is, most pedig érkezett Percy Harvin, akit úgy tűnik Ryan nagyon szeret, hiszen előbb trade-elt érte még a Jets főedzőjeként, majd most hozta magával a Jetsből. Nem tudom pontosan milyen szerep jut majd neki, meglátjuk, de elég drágán érkezett és csak egy évre, szóval csak közepesen értem ezt az igazolást.

A tight end posztot nagyon furcsán oldották meg. A Dolphins ugyebár transition taget rakott Charles Clay-re, aminek az összege $7 millió volt. Ezt már önmagában sokalltam, a Bills viszont nagyon meg akarta szerezni Clay-t, így elé rakott egy 5 éves, $38 milliós szerződést, amit a Dolphins természetesen nem is match-elt, így ezért az - értékéhez képest horribilis - összegért fog játszani Buffalóban. Viszonyításképp, a ligában csak Jimmy Graham, Julius Thomas és Rob Gronkowski keres nála jobban tight end poszton. 

Sok a változás...

Összességében mindenképp erősödött a Bills, a gazdasági szempontokkal lehet viszont vitatkozni bőven. Clay-nek, Harvinnak és McCoy-nak is talán túl sok pénzt fizetnek, viszont fontosabb lehet a számukra, hogy folytassák a tavaly megkezdett fejlődést és megpróbálják letaszítani a Patriotsot az AFC East trónjáról, vagy legalább egy wild card helyet megcsípjenek.

Értékelés: B+