Na igen, bár sima meccs jutott nekem is elég, de összességében talán nem volt annyira izgalmas ez a kör. Furcsaság viszont volt bőven, például 3-1-gyel áll és egyedül vezeti csoportját a Lions, a Falcons-nál már a tight endnek kellett right tackle-t játszania, mert elfogyott a támadófal, az Eagles pedig offense nélkül is vezetett idegenben a harmadik negyed közepén. A FOX-on pedig (mint akik még sose közvetítettek NFL-t) a meccs vége előtt másfél perccel megelőlegezték a Steelers-nek a győzelmet, akik ezek után persze képesek voltak kikapni.

A nap rangadója: Chicago Bears - Green Bay Packers 17-38

Rodgers beírta a chat ablakba, hogy god mode on, és ugyan a Bears a meccs feléig tudta vele tartani a lépést, de a vége annyira sima lett, hogy még Clausen is kapott egy drive-ot a legvégén a Maciknál. A meccs elején váltott vezetéssel haladtak a csapatok, de a második félidőben Cutler 2 INT-e (és a vendégek abból szerzett 14 pontja) végül eldöntötte a meccset. Rodgers 151-es passer ratinggel és 4 TD-vel zárt, Cobb és Nelson is 100 yard fölé került, de szükség is volt a passzjátékra, mert a Bears azért legalább futás ellen jól védekezett. A meccs legszebb játékát mindenesetre a Chicago mutatta be:

A két védelem egyébként annyira nem állt a helyzet magaslatán, ez volt ugyanis a második meccs az NFL történetében (1992 BUF-SF 34-31), ahol nem puntolt egyik csapat sem. Ez engem azért meglepett, illetve az is, hogy a Bears végül 496 total yarddal kapott ki ennyire simán.

A nap meglepetése 1. helyezett: Minnesota Vikings - Atlanta Falcons 41-28

Ez véleményes, a dobogó első két helyezettjét más talán felcserélné, én se keveset gondolkodtam a sorrenden. Lényeg a lényeg, hogy végül Bridgewater szerezte meg az újonc irányítók közül először az első győzelmét, igaz bele is sérült, de talán nem komolyan. Az első félidőben még felváltva szereztek TD-t a csapatok, de a második félidőre a déliek támadófala annyira elfogyott, hogy már képtelenek voltak lépést tartani a Vikingekkel. Az Atlantában megsérült a LG, a kezdő RT és a kezdő center, így végül a tight end Toilolonak kellett (volna) megoldania a RT posztot.

TE a RT. Eredmény: sack.

Azért nem csak TB-ről szólt a meccs, Asiata 3 TD-t szerzett, az újonc futó McCinnon pedig 18 futásból elért 135 yarddal járult hozzá a győzelemhez. A Falcons is nyerhetett volna, 28-27-re például még ők vezettek az utolsó negyed elején, de onnantól semmi sem sikerült nekik, de a váratlanul gyenge Saints miatt ez a vereség simán beleférhet. A Vikes pedig egy győzelemre van a csoport első helyétől.

A nap meglepetése 2. helyezett: Dallas Cowboys - New Orleans Saints 38-17

A Panthers a jó kezdés után lassan ledolgozza magát a holtszezonban várt helyére, akik miatt viszont lassan hamut kell szórnom, szórnunk a fejünkre az a Dallas. A D# lenullázta Brees-éket az első félidőben, a támadók pedig kis túlzással azt csináltak az újra tavalyelőtti formát mutató vendég védőkkel, amit akartak. Három negyed után 31-3-ra mentek, a Saints csak akkor ébredt, amikor már mindegy volt. Romo 22/29 262 yard, 3 TD és Murray 24 futás 149 yard, 2 TD voltak a húzóemberek, Murray ezzel eddig mind a négy idei meccsen 100 yard fölé került és minden meccsen szerzett TD-t!

A Cowboys az Eagles-szel együtt, 3-1-gyel vezeti az NFC Eastet. Jerry Jones likes this:

A nap fordítása és TV-s bénázása: Pittsburgh Steelers - Tampa Bay Buccaneers 24-27

Nagyjából ez és a következő meccs volt az a fordulóban, ahol a legvégéig maradtak izgalmak. A meccs közben is történtek már említésre érdemes dolgok; Mike Evans első TD-je és sérülése, Harrison visszatérése a pályára, trükkös játékok a Pittsburgh-től, de a mérkőzés igazán érdekes az utolsó két percre lett.

24-20 a Vasasnak, labda a Tampánál, de a 14 yardosról 4 incomplete passzt tudnak csak bemutatni (ebből egy passz Rainey-é), labda a Steelers-é. Ők viszont nem tudnak semennyit se haladni, illetve egy keveset hátrafelé igen, így egy tragikusan rövid, 29 yardos punt után visszakapja a labdát a Buccaneers az ellen 46-os vonalán. Incomplete, 41 yardos passz, spike, incomplete, majd Glennon-Jackson összjáték után...

...Lovie Smith-ék végre megszerezték első győzelmüket, nagyjából mindenkinek a mixét tönkretéve. Azért gratulálunk.

3rd&5, 1:35 van vissza, áll az óra, de nincs már időkérés, ami azt jelenti, hogy a punt után nagyjából 40 másodpercre visszakapja a labdát a Bucs...Epic Fail FOX!

A nap védelme: San Francisco 49ers - Philadelphia Eagles 26-21

A meccs nagyobb részében a Sasok vezettek a special team és a védelem összesen 3 TD-jével, de végül a Frisco megérdemelt győzelmet aratott. Az Eagles offense ugyanis a meccs legvégéig képtelen volt összetenni egy normális támadósorozatot (az utolsó 5 percet leszámítva a saját 43-asuk volt a legtávolabbi pont, ameddig Foles-ék eljutottak), a hazaiak viszont Kaep, Gore és Dawson vezetésével a 3. negyed végére csak megfordították az állást. Az Eagles első és utolsó értelmes drive-ja viszont az ellenfél 1 yardos vonaláig jutott a Two-minute Warningra, de nem sikerült bevinni. A 49ers védelmének teljesítményéről mindent elmond, hogy 4 szerzett labda (2 INT, 2 fumble) mellett összessen 213 yardot engedtek a Phillynek, de ebből 92 az előbb említett drive volt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a zöldek most is egy toldozott-foldozott támadófallal álltak ki, McCoy e mögött az O-line mögött 10 futásból 17 yardra volt képes.

...és a maradék: New York Jets - Detroit Lions 17-24

Kérem szépen, az alapszakasz negyedénél (te jó ég, már a negyedénél vagyunk!) a Lions egyedül vezeti csoportját. Tavaly is így kezdtek, de talán idén már nem bénázzák el a szezon végét. Stafford (24/34 293 yard, 2 TD) volt ezúttal is a főszereplő, de most nem Megatron kapta a TD passzokat, hanem Ross és az újonc Ebron. A Jetsről meg mindent elmond, hogy Smith helyett egy emberként követelte a közönség Vicket a pályára.

Töltsétek le ingyenes mobil alkalmazásunkat Androidra! (már 886an megtették. Részletek: ITT és ITT)