Rekorddöntögető veterán irányítók mellett a nap igazi rangadóját Arizonában játszották.

Múlt héten Mzoli szája sírt egy kicsit, hogy akkor renningan kiválogatta az összes kicsit is érdekes meccset, nos, ezen a héten ő tett majdnem ugyanígy, de legalább kegyesen meghagyta nekem a Cards-Eagles-t.

Jacksonville Jaguars –Miami Dolphins 13-27

Van az úgy, hogy a szakértőknek azért mégis csak igaza lesz. Mint például Bortles esetében sem hiába hangzott el a draft előtt és a draft után is, hogy a srác bizony még nincs kész, a lábmunkája a rossz és a nem létező között van, és így az NFL-ben igazi interception machine lesz. A szezon elején még Eli Manning volt a király eladott labdákban, de ő jelenleg top10-ben sincs ebben a mutatóban, 12-vel ugyanis Bortles fölényesen vezet (Geno 10, Luck-Foles-Cousins 9) úgy, hogy ő csak a negyedik játékhéten lett kezdő…

A Delfinek offense-e most is a félidő után ébredt fel, Tannehill most is közel 50 yardot futott, így a védelem vezetésével aránylag sima győzelmet arattak és továbbra is látótávolságra van az utolsó wild-card hely. A Jaguars-nál viszont Joeckel sérülésével csak szaporodtak a problémák, Bortles-t látva ez az év már teljesen biztos, hogy megy a levesbe, és Bradley igen szerencsés lesz, ha márciusban még ő lesz a HC.

New England Patriots – Chicago Bears 51-23

Bennem nagyon megmaradt az a néhány évvel ezelőtti Ken Whisenhunt interjú, amit a Cardinals-Packers Wild-Card (51-45 OT) meccs után készítettek vele. Akkor Kurt Warnernek több TD-átadása volt, mint incomplete passza (41.08-tól, egyébként az egész rész kötelező, de ez már off). Nos, Brady tegnap 30/35, 354 yard 5 TD-s teljesítményt nyújtott, amivel 3 óra időtartamra meg is nyerte a nap embere díjat, de ez a cím végül Pittsburgh-be került, de erről később.

A Bears secondaryjéban több hiányzó is van, de ez az első félidő még így is brutális volt. A Pats minden labdabirtoklásából (és az egyik chicagoiból is) pontot szerzett, 38-7-re vezettek a félidőben.  A fordulás utáni harmadik percben pedig már 45-7-re (Gronk 3 TD), a többi már garbage time volt. Brady most már hivatalosan is régi fényében csillog, a szezon első néhány meccsére ki emlékszik már, tegnap még a high-five is összejött. Vasárnap este viszont jön a csúcsrangadó, újabb fejezet íródik a Brady vs Manning párharcban. Bears meccsre meg továbbra sem szabad fogadni, ingadozóbb a formájuk, mint egy néhány hetes terhes kismama hangulata, ennél jobbkor nem is jöhetne nekik a bye week.

Mindenki nyugodjon le a pics*ba, újra a régi vagyok, nem lesz ma gond!

New York Jets – Buffalo Bills 23-43

Ortontól nem kívántak sokat (21 passz vs 32 futójáték), de amikor a kezébe került a labda, akkor elsősorban Watkins-szal összejátszva gyönyörű dolgokat csinált (Watkins OROY?). 10/17 4 TD, 0 INT. A buffaloi D a 6 labdaszerzését (4 INT, 2 szerzett fumble) igazságosan elosztotta a Jets két irányítója közt, Genot le is kellett cserélni egy negyed után. Ugyanakkor Vick se volt sokkal jobb, érik Mariota New Yorkba költözése… Tegye fel a kezét aki guglizás nélkül is emlékszik rá, hogy ez a Jets kit vert meg az első héten? A Bills a szezon felénél mindenesetre rájátszást érő helyen áll.

Arizona Cardinals – Philadelphia Eagles 24-20

A nap rangadóját Glendale-ben játszották két olyan csapat részvételével, amelyek emberemlékezet óta nem kezdtek 5-1-gyel (Eagles: ’81, Cardinals ’76). A két csoportját vezető csapat meccse méltó volt a várakozásokhoz, amely után az Arizona az NFC élén találta magát.

Az első félidőben a vörösök védői meccsben tartották a csapatukat, avagy a vendégek támadói többször is nagyot hibáztak a red-zone-ban (fumble, Cromartie INT-je a célterületen). Ezen kívül a bírók hívták még fel magukra a figyelmet a viccesebbnél-viccesebb roughing the passer ítéleteikkel, de ezekből legalább mindkét csapatnak jutott.

A második félidő viszont rögtön egy 80 yardos Fitzgerald TD-vel indult (14-7), amire egy FG után a Philly egy 54 yardos Maclin hatpontossal válaszolt. 17-17-nél, 3 perccel a vége előtt az Eagles az Arizona 1 yardosáig jutott, de végül nagyjából két inch hiányzott a futójáték után, negyedikre pedig Kelly mezőnygólt rúgat, jöhettek a Pintyek.

Arians pedig betolta középre az all-int és nyert. Saját 25-ösön, 3&5-nél mi a játék? Hosszú passz Brownnak:

24-20, ez így viszont túl gyors volt, maradt 80 másodperce Foles-éknak, akik a hazaiak red zone-jáig jutnak. 16 másodperc, incomplete, incomplete, 1 másodperc, Bowles tökös és majd’ mindenkit blitzelni küld, a célterületen 3 hazai védő marad 4 elkapóra, és Foles utolsó passza ugyan jó (a 36 sikeres átadása egyébként franchise-rekord), de Matthews már csak a fehér vonalon ér le. Nyert a Cardinals és vezetik az NFC-t.

 Cleveland Browns – Oakland Raiders 23-13

A Browns behúzta a kötelezőt és ezzel mindössze fél meccs hátrányban állnak a csoportot vezető Bengals mögött az AFC North 4. helyén. A Barnák védelme továbbra is húzza a csapatot ( MVP: Kruger 3 sack + 1 FF), a labda másik oldalán viszont Mack kiesésével a futójáték gyakorlatilag megszűnt létezni, innentől a csapat egyként vágja a centit Gordon visszatéréséig, de addig még van 3 meccs. A Raiders viszont továbbra is reménytelen, a legnagyobb eredményük az lesz, ha Carrnak elég önbizalma marad jövőre egy nyeretlen szezon után, ugyanis nem látom azt a meccset, amit a Raiders meg tudna nyerni. Talán a 16. héten a Bills elleni hazai, talán.

Jó, hogy Schaub bejött passzolni egyet egy fake field goalnál...vagy várj'

Pittsburgh Steelers – Indianapolis Colts 51-34

Egyik héten az ellenfél lenullázása, következő héten 51 kapott pont az nem a kiegyensúlyozott védelem ismérve. Avagy Roethlisberger és a pittsburgh-i támadók karriercsúcsokat döntögető formában léptek pályára, a Colts védelme viszont két héttel korábban ment bye weekre, mint kellett volna. Ben 6 TD-je és az 522 passzolt yard is természetesen franchise-rekord, sőt ő az egyetlen, akinek két 500+ yardos meccse is van (503 vs GB, 2009). Ha nem kegyelmeznek meg a végén néhány futójáték képében az utolsó percben a Coltsnak, akkor még több rekordot is megdönthetett volna (554 yard az egy meccsen passzolt legtöbb yard rekordja, és legalább 50 passzkísérlet esetén az övé lehetett volna arányaiban a legtöbb sikeres átadás).

21-3-ra és 35-10-re is vezetett már az ismét méhecskés mezben pályára lépő Steelers, amikor Luckék újra előhúzták a cilinderből a 20ponthátránybankezdünkjátszanikártyát és a negyedik negyed elején egy a saját red zone-jukban szerzett labdát követően 42-34-nél támadhattak is a döntetlenért. De ezzel a szerencsétlen safetyvel:

44-34 lett, és a Vasas még a labdát is megkapta, Roethlisberger pedig egy tanári 7 perces drive végén Millernek kiosztotta a napi hatodik hatpontosát is, és ott a meccs érdemi része véget is ért.

Töltsétek le ingyenes, MEGÚJULT mobil alkalmazásunkat Androidra (hamarosan iOS-re is)! Regisztráljatok és vegyetek részt a csak az appon elérhető TIPPJÁTÉKUNKBAN értékes DÍJAKÉRT (további információk ITT).