A hétórás meccsek összefoglalójával jövünk, annyi csavarral, hogy a Lions-Panthers renningannak jutott, viszont itt emlékezünk meg a csütörtök éjszakai AFC North rangadóról.

Baltimore Ravens - Pittsburgh Steelers 26-6

Viszonylag alacsony színvonalú meccsen a Ravens annyira sima győzelmet aratott, hogy én az utolsó 5 percre már vissza is feküdtem aludni. A 20 pontos különbség elsősorban annak köszönhető, hogy a Hollók mindkét fala sokkal jobban játszott ellenfelénél, így amíg Flacco nyugodtan elmenedzselgethette a csapatát (21/29, 166 yd, 2 TD) és sackelni se tudták, addig a túloldalon Roethlisbergernek időnként körülnézni sem volt ideje (Dumervil 2 sack). Meg persze az is segített, hogy a lilák elkapói nem droppoltak úgy mint első héten... A red zone-ban a Ravens sem sziporkázott, avagy a Steelers D ott már többnyire jól dolgozott, mert Tucker ugyan 4 FG-t is berúgott, de közülük a leghosszabb volt 30 yardos. Ha két hét alapján osztanánk díjakat, akkor Steve Smith jó eséllyel nyerné a legjobb free agent igazolás kategóriáját. Meg kell említeni, hogy a bírók ami zászlót dobtak unnecessary roughness-re, az kb. mind hatalmas homály volt, de nem ezen múlt.

Buffalo Bills - Miami Dolphins 29-10

A Bills védőegysége uralta a meccset, a félidőig a Miami drive-jainak eredményei: punt, punt (blokkolva), punt, punt, punt, downs/félidő. A saját(!) 41 yardosuk volt a legtávolabbi vonal ameddig eljutottak. Lol. A Bills O se parádézott, a 9-0-ás félidei állás azért nem a nézőcsalogató játék ismérve. A harmadik negyed elején a Dolphins támadói felébredtek, végre egy normális támadást raktak össze, de csak FG lett a vége, a kickoffot viszont CJ Spiller 102 yardról visszavitte TD-re. A harmadik negyedben még mindkét irányító kiosztott egy-egy TD passzt, de ezen a napon a Dolphins-nak nem volt esélye, többek között azért se, mert Moreno az első félidőben megsérült, így futójátékkal onnantól kezdve nem nagyon próbálkoztak. A Bills-ben Sammy Watkins végre jól játszott (8 elkapás, 117 yard, TD), de ez a meccs a védelemről szólt. A Bills 2011 után először kezdett 2-0-val, és egyedül vezetik a csoportot.

Cincinnati Bengals - Atlanta Falcons 24-10

A pürroszi győzelem ohioi megfelelője, mert ugyan a Bengals 2006 óta először áll 2-0-val, de meccs közben újra megsérült a kezdő guard Zeitler, Burflict újra és AJ Green sérülése is kiújult. A Falcons védők a változatosság kedvéért újra 472 yardot engedtek az ellenfelnek, de amikor a túloldalt nem egy Saints-féle védelem játszik, hanem egy elit (bezony!), akkor az már rögtön csak a sima vereséghez elég. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a vendégek mindkét kezdő tackle-je kihagyta a meccset, így aztán Ryan végig az életéért küzdött. A 3 INT azt mutatja, hogy inkább kevesebb, mint több sikerrel. Green sérülése után a csíkosok Gio Bernardot (27 run, 90 yd, TD) és az újonc Jeremy Hillt (15 run, 74 yd, TD) tömték labdával, de egy trükkös játékban Sanu is passzolt 50 yardot Ben Tate-nek.

Clevelend Browns - New Orleans Saints 26-24

Tippmixgyilkos fordulónkban azt hiszem ez volt a legnagyobb meglepetés. A Saints D újra a 2012-es vállalhatatlant idézi, most is engedtek majd' 400 yardot, és össze-vissza 1 sackre voltak jók, se INT, se fumble, se semmi. Brees-ék se ma tettek arról, hogy sok mez fogyjon, de végül annyi labdát kapott Graham (10 elkapás 118 yd, 2 TD), hogy a negyedik negyed elején csak megszerezték a vezetést. A Browns védelme elég jól játszott ahhoz, hogy amikor 2:50-nel a vége előtt Hoyerék megkapták a lehetőséget a game-winning drive-ra, akkor csak 24-23-ra vezessenek a déliek. Az addig szintén szenvedő Barna támadók (a TE Cameron nagyon hiányzott) viszont többek közt az ellen védelmének segítségével csak eljutottak FG távolságig 10 másodperccel a vége előtt, Cundiff berúgta, nyert a Browns.

Minnesota Vikings - New England Patriots 7-30

NapiStatisztika rovat on: másodszor voltam a Kandallóban meccset nézni, és másodszor dobott a hazai csapat QB-ja egy félidő alatt 3 interceptiont. Pedig úgy indult, hogy ebből még izgalmas meccs is lehet, ugyanis 4 perc alig telt el a meccsből, amikor Cassel jobbra screen passz Asiatának, aki a vonal mellett elfut mindenki mellett, TD. Aztán sajnos valaki átrakta a GamePassen a múlt heti meccsre a közvetítést, mert csak azt láttam, hogy INT-INT-INT, közben pedig a Pats felrakott 27 pontot a táblára. A negyedik negyedben jött még egy eladott labda, így máris annyi elajándékozott passzal áll Cassel, amennyivel Eli. Bravó. El is kezdték Bridgewatert követelni a szurkolók a kezdőbe. Hogy azért pozitívum is szerepeljen itt, a Pats defenséből ki kell emelni Chandler Jones-t, aki 1 blokkolt FG, a blokkolt FG visszahordása TD-re (ha jól láttam meccs közben az alsó sávban, ez volt 2010 után az NFL-ben az első blokkolt FG utáni return TD) és két sack kombóval jelentkezett a meccslabdáért. Revis mellett jutott egy INT az újonc Easley-nek is.

New York Giants - Arizona Cardinals 14-25

És nem, még így se. Pedig a Pintyeknél hét közben kényszernyugdíjazták Abrahamet, a meccs előtt vállproblémák miatt Palmer se válllalta a játékot, így Drew Stanton irányított, de Eli Interception Manningéknek még ez se volt elég. Vagy inkább mondhatnám azt is, hogy az arizonaiak minden csapatrésze hozzátette a győzelemhez a magáét. Ted Ginn 71 yardos punt return TD-vel, a defense 3 szerzett labdával, Stanton egy hibamentes irányító teljesítménnyel, Ellington pedig 91 yarddal 15 futásból. A Chargers ellen 12-0-ra, most 15-0-ra nyerték az utolsó negyedet, de a negyedik negyed elején még 14-13-ra a hazaiak vezettek, aztán percek alatt megfordult a meccs. Cruz előbb elejtette Manning passzát, majd jött Ginn, a következő drive-ban Giant fumble a Cards red zone-jában, és vége is volt. Az Arizona egyedül vezeti két kör után az NFC Westet...#watchout! A Giantsnél pedig az előszezon 5-0-ja után lassan felrémlik a tavalyi 0-6-os kezdés...

Tennessee Titans - Dallas Cowboys 10-26

A Cowboys újra célba vette a 8-8-at, amelyet sima hazai vereségek és meglepő(nek tartott) idegenbeli győzelmek szegélyeznek. Ez most az utóbbi volt, és teljesen váratlan módon DeMarco Murray (29 futás 167 yard TD) mellett a D# tette hozzá a legtöbbet a meccshez. McClain például jól tette, hogy nem vonult vissza, a legtöbb szerelés, 1 sack és 1 interception is szerepel a neve mellett. A Titans-t meg renningan jobb híján újra beírhatja a top pick várományosok közé.

Washington Redskins - Jacksonville Jaguars 41-10

10 sack. 10. A Jags pontból szerzett ennyit. Szerencsétlen Henne-t össze-vissza verték, csoda hogy túlélte a washingtoni túrát. A 10-ből 4-et Ryan Kerrigan egymaga jegyzett (mindkettő franchise rekord egyébként), és mivel a statisztikai lapján 4 tackle szerepel, így levonhatjuk azt a következtetést, hogy amikor szerelt, az mind sack lett. Washingtoni részről azért nem ilyen vidám ez a győzelem, mert RG3 csúnyán rásérült a térdére bokájára, emellett még DeSean Jackson is idő előtt hagyta el a pályát vállsérülés miatt, de Cousins (lassan szokás szerint) jól szállt be a meccsbe. 12/12-vel kezdett, de a 22/33 2 TD-vel is teljesen vállalható. A Jaguárok 148 yardot szereztek összesen, de ebből 117 yard két darab passzjáték eredménye volt, lehet folytatni a csapatépítést.

Aki még nem tette, a mobilalkalmazásunkat is töltse le, iOS-re és Windows Phone-ra október közepére várható.