Jó kis forduló volt ez (habár azt nem hiszem el, hogy 12 mérkőzésből 9-et eltalálok, de az a három meccs három mixemet viszi). Ezúttal én jelentkezek a hét órás meccsek zömével, valamint megemlékezünk a Buccaneers-Falcons-ról is, mert van miről.

Tampa Bay Buccaneers @ Atlanta Falcons 14-56

A szezon előtt azt mondtam, hogy a Falcons és Bucs lenyomhatja a Pantherst és a Saintst. Nos, a Bucs legjobb esetben is a Jaguarst nyomhatja le az 1/1-ért való küzdelemben. Emlékszünk a Jurassic Park első részére, amikor a tehenet emelővel elhelyezik a Raptorok ketrecébe? Na, ez pont olyan volt, csak 60 percen át. Negyedekre lebontva 0-21, 0-14, 0-21 a Falcons javára, ami egy szolid 56-0-t eredményezett a 4. negyedre. A C csapat ellen már azért villogott a Bucs, fel is tettek gyorsan 14 pontot, ami csak arra volt jó, hogy… hát semmire. Külön kiemelném még Devin Hestert, aki nemcsak, hogy megszerezte első futott TD-jét, de immáron egyedüli rekorder visszahordott touchdownok terén. Valamint Matt Ryan (21/24, 3 TD) és J. Jones (168 yard, 2 TD) is dicséretet érdemel. Nem is emlékszem, láttam-e már ilyen szintű mészárlást.

San Diego Chargers @ Buffalo Bills 22-10

Fura ezt leírni, de a Bills volt az esélyesebb a meccs előtt. Véleményem szerint nem is játszottak rosszul, különösen a védelem volt kiváló. Ugyanakkor a Chargers a labda mindkét oldalán nagyon erősnek tűnik eddig, Rivers pedig jó úton halad, hogy beteljesítse a jóslatomat, miszerint időn ő lesz az MVP: 18/25, 256 yard, 2 TD, 0 INT. Eddie Royal is villantott végre, mind a két TD-t ő szerezte, míg a Buffalo-i oldalon Fred Jackson játszott nagyot: 112 yard elkapásból és futásból, valamint egy elkapott TD. Manuel közepesen játszott, nem adta el a labdát, viszont sokat pátyolgatta a labdát, kétszer is 10+ yardos sacket nyelt be, valamint volt egy buta intentional grounding-ja is egy safety-ért. A meccs krónikájához tartozik, hogy Woodhead is megsérült, így a Chargers két legjobb futóját lesz kénytelen rövidebb-hosszabb ideig nélkülözni.

Tennessee Titans @ Cincinnati Bengals 7-33

Mészárlás 2.0. Ha azt mondom, hogy a Titansnak köze nem volt a mérkőzéshez, akkor enyhén fogalmaztam. Locker és a támadósor két INT-t, és többek között egy safety-t érő holdingot tudott csak felmutatni, míg a Bengals offense Bernard kettő, és Hill egy darab futott TD-jével, valamint Dalton – és ez nem vicc – elkapott hatpontosával simán hozta a mérkőzést. A Bengals eddig veretlen, de ami ennél is fontosabb, az egész liga legkonzisztensebb, legjobb játékát mutatják eddig.

Baltimore Ravens @ Cleveland Browns 23-21

Szegény kicsi Browns. Szerintem, ha létezne igazság, akkor most nem 1-2-vel, hanem 3-0-val állnának. A Steelers ellen 1 ponttal, a Ravens ellen 2-vel maradtak alul, mindkét esetben utolsó másodperces mezőnygóllal. Kár érte, viszont úgy néz ki, végre a jó irányba indultak el. Hoyer eddig pazar, mit leművelhetnének itt Gordonnal… A Ravens pedig megtalálta az új Boldinját Steve Smith személyében: 5 elkapásból 101 yard, köztük az a 32 yardos catch a 4. negyed végén, 20-21-es állásnál, amellyel FG távolságba kerültek a hollók. A mérkőzés legnagyobb áldozata a TE, Dennis Pitta, akit csípősérülés miatt kórházba kellett szállítani. Valamint ne feledkezzünk el Johnny Manzielről se, akire egy elképesztő, ámbár visszafújt trükkös játékot hívtak:

Green Bay Packers @ Detroit Lions 7-19

Steve Mariucci, volt edző, az NFL Networkon azt mondta, hogy Stafford és Rodgers is 400+ yard, illetve összesen 10 TD. Nos, végül az NFC két elit támadósora olyan szánalmas, könnyfakasztó produkcióval rukkolt elő, hogy kínzásra is nyugodtan lehetett volna használni. Kezdjük a Lions-szel. Csak a szokásos: Stafford INT, nem is egy, hanem kettő a tavaly 0 interceptiont szerző Packers secondary ellen, valamint egy fumble is becsúszott a miheztartás végett. Az idei class elméletileg legjobb rúgója eddig hatból két mezőnygólt értékesített, most kettőt hagyott ki a változatosság kedvéért. A Lions ellen 9-1es mutatóval rendelkező Rodgers vezette offense az első negyed után nem tett fel pontot, Lacy pedig olyan fogalmatlan, mintha csak én draftoltam volna fantasy-ben (safety és fumble, utóbbit visszavitték TD-re). Mint Lions fanatikus, még annyit, hogy a W megvan, minden mást nagyon gyorsan felejtsünk el!

Indianapolis Colts @ Jacksonville Jaguars 44-17

Megint csak egy Jurassic Parkos hasonlattal jövök, mégpedig azzal, amikor a T-Rex megeszi az illemhelyiségben maga alá csináló ügyvédet. Luck 370 yardot és 4 TD-t passzolt a liga leggyengébb csapatának, a félidőre pedig már 30-0-ra is vezettek. Nem is volt sok izgalom, a Jaguárok legfeljebb Bortles bemutatkozásának és 2 TD-jének örülhettek. Bár volt két eladott labdája is, azért ő legalább biztató volt.

Oakland Raiders @ New England Patriots 9-16

Ha volt a Lions-Packersnél is kínkeservesebb meccs, akkor az ez volt. Jelenleg a Patriots legnagyobb gyengesége a támadósor: Brady akkor sem tud pontosan dobni, ha épp megvédi a fala, Edelmanon kívül nincs használható elkapó, Gronk valami brutálisan rozsdás még, McDaniels pedig a liga leggyengébb futás elleni védelme ellen rögtön 3 passzt hív. Hazai pályán 16-9 a liga egyik leggyengébb csapata ellen, úgy hogy a vége előtt még könnyedén egyenlíthetett volna a Raiders, enyhén fogalmazva is szánalmas produktum. De hogy valami pozitívumról is beszéljek: Oakland-i részről Khalil Mack remekül játszott, minden téren jó teljesítményt nyújtot és még Nate Soldert is képes volt dominálni. A mérkőzés legszebb jelenete pedig Wilfor meccsnyerő INT-je volt:

Aki még nem tette, töltse le mobil alkalmazásunkat androidra!, iOS-re és Windows Phone-ra október közepére várható.