Már a Superdome varázsa se a régi, 6 TD-t lehet passzolni egy félidő alatt is, nyert a Jets, 6-4-es mérleg az AFC North-ban csak az utolsó helyre elég, a Cardinals pedig a negyedik negyedben a védelem touchdownjaival nyerte meg a meccset. Csak egy átlagos hét a 2014-es NFL-szezonban.

Baltimore Ravens – Tennessee Titans 21-7

1st down:

Justin Forsett. 20 run 112 yardért, 2 TD-vel.

Dumervil és Suggs együtt négyszer sackelték Mettenbergert.

4th down:

Ha a footballnak van Istene, akkor azokat a meccsvégi térdeléseket remélem megbünteti még a szezonban. Egy INT és Forsett 37 yardos futása után a Titans 2 yardos vonalán találta magát a Baltimore a Two-minute Warningra. Mi volt a play-calling? Futás középen (1 yard), térdelés, térdelés.

Jacksonville Jaguars – Dallas Cowboys 17-31 (London)

1st down:

Romo és Dez Bryant. Újabb ”ragyogó” meccs Londonban, nehéz erről a meccsről tiszta szívvel bárkit is kiemelni, de ha valakiket ki kell, akkor őket. Romo jól tért vissza, Bryant pedig 158 yardot és 2 TD-t is szerzett. Murray újra 100 yardot futott, de ezzel és a múlt heti 79-cel nagyon messze került Dickerson rekordjától.

4th down:

A Jaguars védőket valaki tanítsa meg szerelni. Lásd előző gif…

New Orleans Saints – San Francisco 49ers 24-27 (OT)

1st down:

Chris Borland. A harmadik körös újonc múlt héten 18, a Saints ellen 17 szereléssel volt csapata legjobbja, sőt igazából az egyetlen, aki abszolút értelemben is kiválóan játszott. Ahogy mondani szokták, "mindenhol ott volt, bejátszotta az egész pályát”. Willis-nek lassan nem lesz hova visszatérnie. Patrick who? Kaep 50 % alatt passzolt, és anélkül a 4&10-nél előadott 50 yardos passza nélkül egy rovattal lejjebb szerepelne, Boldin ugyan eljutott 95 yardig, de legalább annyit labdát droppolt, mint ahányat nem.

Jimmy Graham. Csak a szokásos, amikor a Saints/Brees bajban volt, mindig jött Graham egy elkapással és mehetett tovább a támadás. A TD-passzok pedig teljesen természetes módon landoltak a kezében. A végén viszont a kétkezes lökés, az akkor is kétkezes lökés, ha Cox rájátszott, azt a Hail Mary passzt jogosan vették el a sporik.

4th down:

Saints time management és a meccsvégi hibák. Mindkét félidő végén sorsdöntő hibák kellettek ahhoz, hogy ezt a meccset a New Orleans elveszítse. Igen, ezt nem a Niners nyerte meg, hanem a lousianaiak vesztették el. Másfél perccel a vége előtt 4&10-nél Crabtree-ről teljesen elfeledkeztek hátul, így egyenlíthetett a Frisco.

A félidők végi time management még egyébként a kisebb problémák sorát gyarapítja, az első félidő végén Brees eladott labdája az end-zone-ban, a hosszabbításban pedig a fumble viszont már túl sok volt. A mérkőzés végén egyébként is túl sokáig tartotta magánál a labdát.

New York Jets – Pittsburgh Steelers 20-13

1st down:

Jaiquawn Jarrett. A Jets free safetyje ha nem is egyedül nyerte meg csapatának a meccset, de mindenképpen a legnagyobb részt vállalta belőle. 2 interceptionnel, 1 sackkel és egy szerzett fumble-lel nálam ő kapja a meccslabdát. Az újonc Pryor pedig csak a padról figyelte az eseményeket.

Michael Vick. Alapesetben nem emelném ki, mert a 10/18 132 yard, TD sor alapján nem feltétlen érdemelné meg, de ő az első QB az NFL történetében, aki 6000+ yardot futott, így most engedékeny hangulatban vagyok, és az a 67 yardos TD-passz volt a meccs fénypontja:

4th down:

Bieber a hibás. Vagy a fű. Vagy rossz irányból sütött a nap. De igazából érthetetlen módon az egész Steelers formán kívül játszott. Az előző két kör után lelkes, és New Yorkot elárasztó Steelers-drukkerek legnagyobb bánatára. Suisham 23-ról képes mellérúgni, Roethlisberger 6 TD helyett 2 INT-et dob, ebből egyet az ellenfél gólvonalán, 1st&Goal a Jets 1 yardosán, és csak FG sikerül. Jó a végén volt egy 80 yardos TD-passz Bryantnek, de ezen a meccsen az onside kicknek nem volt esélye.

Arizona Cardinals – St. Louis Rams 31-14

1st down:

A Cards D. Nem is önmagában az, hogy 14 ponton tartották Austin Davis-éket, hanem az utolsó negyedben bemutatott labdaszerzések miatt. A Rams vezet 14-10-re és úgy tűnik, hogy újabb csoportellenfelet tréfálnak meg, ráadásul a frissen újraigazolt Palmer is lesérül egy ártatlan szituációban, majd az újonc Catanzaro még a mezőnygólt is kihagyja 53-ról. Hirtelen nagy lett a csönd a stadionban. De nem sokáig. Stanton-Brown összjáték, 48 yard, TD, majd egy INT, még egy INT, ezt már Peterson vissza is hordja TD-re, majd Cromartie szerez fumble-t és viszi vissza ő is TD-re. 31-14, game over, 4 perccel korábban még a vendégek vezettek.

John Brown. Annak is jár a pacsi, aki scoutolta a másodosztályú egyetemén, de Arians-éknak is, akik kiválasztották a harmadik körben. Az újoncnak ez volt a harmadik meccse (SD, PHI), ahol győztes TD-t kapott el az utolsó 8 percben. #clutch

Rams futás elleni védekezés. 22 futás 28 yardért a Pintyek részéről. Kérdés van?

4th down:

Cardinals a földön, lásd egy sorral feljebb, valamint Palmer sérülése. Stantonnal ez a csapat hirtelen egyáltalán nem tűnik jobbnak sem a jövő héten érkező Lions-nál, sem az azt követő ellenfélnél, a Seahawks-nál. NFC West game on!

Green Bay Packers – Chicago Bears 55-14

1st down:

Aaron Rodgers és a Packers offense. Azok után, hogy az elmúlt két hétben Big Ben bemutatta, hogy hogyan kell 6 TD-t passzolni egy meccsen, jött Rodgers és kiderült, hogy igazából nem lehetetlen ez egy félidő alatt sem. A Gren Bay támadásainak eredményei az első félidőben: TD, TD, TD, TD, TD, fumble, TD. A harmadik negyed elején McCarthy-ék egyszer még rápróbáltak arra, hogy összejön-e az NFL-rekordot jelentő 7 TD-passz, de a maradék időben már nem erőltették, és jöhetett Flynn. Egyébként nem csak Rodgers volt zseniális, hanem Nelson, Cobb és a támadófal is. Érdemes megfigyelni az alábbi videón, hogy a támadófal tagjai hol blokkolnak:

Clay Matthews. Sérülések miatt Matthews ezen a meccsen középső linebackert játszott, és ha a guardokat nem is tudta feltétlen egy az egyben megverni, de a réseket ragyogóan vette észre. 11 szerelés (ebből 2 mínusz yardért), 1 sack, és egy QB hit szerepel a statisztikai lapon a neve mellett. Taps.

4th down:

A Bears D. 50+ pontot másodszor kapni zsinórban az már eleve „bravúr”, de ami igazán meglepő, hogy utoljára 1923-ban volt olyan csapat, amelyiknek ez „sikerült”. Urlacher hol vagy? A secondary mintha nem is lett volna a pályán, Nelson 2 hatpontost húzott le, de egyiknél sem volt 5 méteres körzetben védő.

Töltsétek le ingyenes, MEGÚJULT mobil alkalmazásunkat Androidra (hamarosan iOS-re is)! Vegyetek részt az appon elérhető TIPPJÁTÉKUNKBAN és játszatok a FŐDÍJAKÉRT. Eredményekről, díjakról ITT , az appról ITT , a tippjátékról pedig  ITT  találsz információkat.