Két csoportrangadó és a februári Super Bowl visszavágójának részletesebb összefoglalója mellett öt másik meccsről is megemlékezünk.

Seattle Seahawks – Denver Broncos 26-20 (OT)

Erről a meccsről terveink szerint kedden lesz egy külön poszt, így egyelőre csak röviden. Wilson mondta a meccs után, hogy az NFL-nek egy ilyen meccsre volt szüksége. És tényleg. Ennyi családon belüli erőszak, meg füvezéses sztori után a ligának semmi nem kellett jobban, minthogy a Super Bowl visszavágója utolsó pillanatig körömrágós thrilleré váljon és újra a football kerüljön a középpontba.

Azért 3 negyeden át úgy nézett ki a játék képe, mintha a februári meccs óta nem cserélődött volna ki a Broncos kezdőinek 2/3-a. Broncos labdavesztéssel (Montee Ball fumble) kezdődött (deja vu no1), FG váltással folytatódott, majd jött a második negyedben a Hawks offense és két gyors támadássorozattal 17-3-mal mehettek pihenni a csapatok (deja vu no2). A hazaiak védői megfojtották Manningék játékát, akiknek a futás egyáltalán nem ment (deja vu no3), és ez egy hatalmas eufémizmus volt; 20 futásból 36 yard az már-már trent richardsoni számok. Az igazán jelentős különbség a Super Bowlhoz meccshez képest az volt, hogy a washingtoniaknak is voltak gondjaik a tavalyihoz képest kulcsposztokon megerősített (Ward, Ware, Talib) Broncos D-vel, de a már említett két TD drive-ra és néhány nagy játékra (pl. Lockette TD, Wilson catch) azért jók voltak. Összefoglalva a 3. negyed végén sima hazainak tűnt.

Az utolsó negyed viszont denveri safetyvel folytatódott (17-5), majd Wilson egyik ritka eladott labdáját Harris visszavitte a Hawks 19 yardos vonaláig, és onnan azért Manningék megoldották, 17-12, hirtelen szoros lett a meccs.

2:25-tel a vége előtt Chancellor leszedte Manning (egyébként teljesen homály) passzát, és úgy tűnt vége, FG, 20-12, maradt 59 másodperc időkérés nélkül. De nem, persze hogy nem volt vége, 42 yardos pass Sandersnek, 12 yardos Thomasnak, a vége pedig itt:

Az LOB épp nincs csúcsformában, avagy Manning at his best

Hosszabbítás, ahol a Hawks nyerte a pénzfeldobást és az egyetlen lehetséges taktikával rögtön TD-ig mentek. Wilson 2 3rd downt is megfutott, jól passzolt, Lynch TD-jével 26-20. Aki nem látta, javaslom töltse le.

Philadelphia Eagles – Washington Redskins 37-34

A Philly nem tud normális meccset játszani, amennyiben normálison azt értjük, hogy nem legalább 10 pont hátrányból tervezik elkezdeni a meccset. Most 7-17-nél gondolták úgy, hogy akkor showtime, de addigra már túl voltunk a Lincoln Financial Field történetének (2003 óta) első hazai kickoff return TD-jén!

Utána azért megrázták magukat és 21-20 után már csak ők vezettek. Foles-szal nyerték meg a meccset, aki 325 yardot és 3 TD-t passzolt. Futójáték gyakorlatilag nem létezett ugyanis, köszönhetően annak, hogy a második negyedtől kezdve az 5 kezdő falemberükből csak Hennemans játszott, de ő se a helyén. A túloldalon Cousins is parádésan dolgozott, 427 yard, 3 TD, de a 4. negyed közepén eladott labdája (Jenkins húzta le) végül sokba került. A meccs végén a 2 minute warning előtt még megkapták a lehetőséget, hogy támadjanak legalább a döntetlenért, de egy 0 yardos futással és 3 incompletionnal elvesztegették a lehetőséget.

Nem épp egy Frank Lampard...

A Philly ezzel a győzelemmel (és a gyenge csoporttal - a 2-1-es Dallas ne tévesszen meg senkit) szerintem bejelentkezett az egyik bye week helyre, a Redskins meg annak örülhet, hogy úgy tűnik Cousins-szal jobban jártak, de 511 total yarddal kikapni, az legalábbis elgondolkodtató. Meg kell említeni, hogy 10 perccel a vége előtt Baker Foles-on elkövetett late hitje után kitört a verekedés a pályán, Bakert és a hazaiaktól Peters-t ki is állították.

Arizona Cardinals – San Francisco 49ers 23-14

A Cardinals tovább folytatja menetelését, az Eagles mellett már csak ők veretlenek az NFC-ben, és mivel bye week jön, így 100 %-os mérleggel utazhatnak majd az 5. fordulóban Denverbe. Todd Bowles az Arizona DC-je egészen hihetetlen munkát végez, azok után hogy a holtszezonban és a bajnokság elején elvesztette kezdői legnagyobb részét, újoncokból és másodvonalbeli játékosokból a liga egyik legjobb védelmét rakta össze. A negyedik negyedekben még nem kaptak pontot!

Az első félidőben még az történt amit a Frisco akart, két hosszú TD drive-val 14-6-ra vezettek a félidőben. Majd a második játékrészben jött Stanton és az újonc elkapó John Brown (valamint kicsit a zebrák) és megfordították a mérkőzést. Stanton ismét különösebb csillogás nélkül, hiba nélkül játszott, de ezt a meccset is a D nyerte meg. Érdekesség, hogy a hazaiak összes pontját újoncok szerezték.

A többi meccsről most kivételesen rövidebben.

A Saints annak ellenére megszerezte első győzelmét (vs MIN 20-9), hogy Brees-ék nem brillíroztak, az első negyed 2 TD drive-ját követően túl sok izgalmas nem történt hazai oldalon. A vendégeknél viszont igen, mert Cassel a második negyedben megsérült, így Bridgewater kapott több mint fél meccset (és a hírek szerint legközelebb is ő lesz a kezdő). Nem is mozgott rosszul, de a red zone-ban mindig csak FG-ig jutottak, így pedig nem lehet győzni. A Giants is örülhet első győzelmének (vs HOU 30-17), köszönhetően annak, hogy visszatértek az előszezonban mutatott ígéretesnek tűnő futásközpontú (59 %-ban futójátékot hívtak) játékhoz. Jennings (34 futás 176 yard, TD) mellett így Manning is nyugodtabban passzolgathatott (21/28 234 yard, 2 TD), de a győzelemhez szükség volt Fitzpatrick 3 eladott labdájára és a váratlanul jó new yorki támadófalra is. Ugyancsak simának tűnő győzelmet aratott a Chiefs (@MIA 34-15) az egyre rosszabb formát mutató Dolphins ellen, de ez csalóka, mert az utolsó 5 percre fordulva még csak 15-21-et mutatott az eredményjelző. A számos kezdőjét nélkülöző kansasieket ezúttal Alex Smith jó játéka (19/25 186 yard, 3 TD) mellett a másodéves futó Knile Davis húzta.

A Dallas a második negyed közepén 21-0-ra ég egy lost fumble-lel és egy picksix-szel, az egyszeri blogger pedig már épp kezdené vitriolba mártani billentyűzetét. Aztán kettőt pislog, és azt látja, hogy nemhogy már a ’Boys vezet, hanem a következő playben már ők szereznek picksixet, így máris 34-24 áll a táblán. A végén azért kell még egy interception a védelemtől, de végül 34-31-re nyernek idegenben. Nem baj, majd akkor jövő héten kapnak ki otthon a főműsoridős meccsen a Saints ellen 42-39-re. Ez mindenesetre most holtversenyben a Dallas történetének legnagyobb fordítása volt. A késő esti meccsen meglepetésre a Ravens ellen kilátástalan játékot mutató Steelers sima győzelmet aratott a Carolina otthonában (@CAR 37-19). A siker kulcsa a futójáték volt, a két futó Bell és Blount úgy megörült, hogy nem tiltják el őket, hogy ketten együtt 275 yardot termeltek, így Roethlisbergernek elég volt csak simán jól játszania. A Panthers speciel teamjét ezúttal a pittsburghiek fizették:

Válaszd ki kedvenc csapataidat és azonnal értesülsz a legfrissebb hírekről, blogbejegyzésekről, rengeteg gif, kép és videó társaságában. Ingyenes mobil alkalmazásunk hamarosan elérhető lesz iOS és Windows telefonokon is. (további információk ITT és ITT):

Töltsétek le ingyenes mobil alkalmazásunkat Androidra! (már 868an megtették)