Aki szeretné kaján vigyorral végignézni ahogy a Seahawks-t gyakorlatilag beledöngölik a földbe, ráadásul a saját pályájukon, és netán nem látta volna, az feltétlen nézze meg a Hawks-Cowboys meccset. Ugyanitt továbbá szó lesz még a szezon első döntetlenjéről, a második nullázásáról, a harmadik clevelandi, a negyedik green bay-i és az ötödik Eagles győzelemről is.

Seattle Seahawks - Dallas Cowboys 23-30

Az eredmény nem fejezi ki eléggé, de kérem szépen, ez nagyon csúnya volt. Vagy gyönyörű, ha valaki a másik oldalról szemléli a világot. A Cowboys támadói és védői szépen módszeresen földbe döngölték az ellenfelüket. Az, hogy ez a meccs nem dőlt el sokkal-sokkal korábban, az kizárólag két elrontott puntnak köszönhető. Egy puntot ugyanis blokkolt Baldwin, és Mike Morgan a lepattanót visszavitte TD-re még az első negyedben, a harmadik negyedben pedig Dwayne Harris (DAL) elejtett egy másikat a saját 17 yardosán, labda a Hawks-é, onnan pedig egy Wilson futással sikerült bevinni. De ennyi, ugyanis ezen kívül a hazaiak támadói képtelenek voltak haladni, a vendég védők ellen teljesen reménytelenek voltak. Igen tudom, a holtszezonban lesajnált ’Boys védelem ellen, már szórom is a hamut a fejemre. Wilsont a zsebben tartották, a futás nem igazán működött, az elkapók pedig nem tudtak elszakadni senkitől. A túloldalon viszont a Murray-Romo páros Randle-lel kiegészülve nagyjából azt csinált a mindezidáig elitnek számító védelem ellen, amit csak akart. A második negyedet például egy szerény 9 perc 45 másodperces drive-val kezdték, a Hawks-nak az első negyed elejét követően legközelebb a harmadik közepén engedtek first downt, Murray újra 100+ yardot és TD-t hozott, Romo szinte hiba nélkül irányított (a fumble a center hibája volt), Bailey pedig 56-ról is berúgta a mezőnygólt. És mégis, 5 perccel a vége előtt, mindennek ellenére a Seahawks vezetett 23-20-ra.

5 perc van vissza, 3&20, labda a Dallas 31 yardosán és egy röpke pillanatra úgy tűnt, hogy a Hawks lesz az új Eagles, és a speciel team mégis megnyeri a meccset a csapatnak. De nem. De nem, mert jött ez a játék:

Majd Murray 3 futása 46 yardért és máris a 'Boys vezetett. A maradék bő 3 percben Wilsonék kétszer is megkapták a labdát előbb a fordításhoz, majd egy FG-t követően az egyenlítéshez, de ez ezen a meccsen, ez ellen a defense ellen reménytelen feladat volt.

A Dallas 5-1-gyel csak azért nem vezeti a csoportját és ezzel az egész NFC-t, mert az Eagles már játszott csoportmeccseket, de ők igen komoly contendernek számítanak innentől, Seattle-ben viszont újra komoly bajok vannak a támadófallal (ennyi false startot/lest még nem is láttam hazai pályán) és a védelem sem tudott semmilyen nyomást helyezni a texasiak támadófalára.

Oakland Raiders - San Diego Chargers 28-31

Egy kihagyott mezőnygól. Igazából ennyin múlt, hogy a forduló előtt több erősorrendben utolsó Raiders hosszabbításra mentse a meccset a néhány rankingban első Chargers ellen. És meg is érdemelték volna. Jó Janikowski a félidő előtt 53-ról mellérúgott FG-ján kívül még esetleg be lehet írni újonc hibának Carr utolsó passzát, de ezen már lehetne vitatkozni. Összességében a Raiders offense felnőtt Rivers-ékhez, Carr egészen kiválóan osztogatott (például máris több 4 TD-s meccse van, mint a bátyjának...), a Chargers secondaryje meg egyik nagy játékot engedte a másik után, de végül mégis Verrett INT-e kellett a győzelem bebiztosításához. Rivers továbbra is MVP-formában (313 yd, 3 TD).

Cleveland Browns - Pittsburgh Steelers 31-10

Ezúttal nem egy meccsvégi field goalon múlt, ó nagyon nem, és hiába állt Roethlisberger 18-1-es mérleggel a Browns elleni meccseken, ezúttal a pennsylvaniaiaknak esélyük sem volt. A második negyedben lódult meg a Barnák szekere, amikor egy pittsburghi elfumble-zott mezőnygól-kísérletet követően gyors léptekkel 3 TD-t is felraktak a táblára. Hoyer abban a játékrészben 17, 42, 51, 24 és 12 yardos passzokat is kiosztott, az utolsó negyed elején pedig már 31-3 is volt az eredmény.

A Browns ezzel mindössze a harmadik (!) győzelmét aratta az utolsó Vasas ellen lejátszott 23 mérkőzésből. Utoljára akkor nyertek két évvel ezelőtt, amikor Hoyer még a Steelers padján ült. Tate két hatpontost futott, Crowell egy másikat, a védelem pedig magabiztosan állt a lábán, így már pozitív mérleggel állnak. Ugyanakkor Alex Mack a kezdő center lábát törte, és valószínűleg véget is ért számára a szezon, nagy lyuk támadt így a fal közepén. Abból a 3-2-es mérlegből azonban egészen könnyen lehet 6-2 is, mert a következő 3 körben @JAX, OAK, TB meccsek várnak a Clevelandre. 6-2, ezt azért még emésszük.

 

Miami Dolphins - Green Bay Packers 24-27

Parádés mérkőzést játszottak Floridában. Az első félidőben még a védelmek domináltak, a második félidőre viszont mindkét offense felébredt és az egyszeri néző csak kapkodta a fejét. A Dolphins újra azt a csapatot idézte (legalábbis a második félidőben), amelyik bucira verte egy félidő alatt a Patriots-ot, és majdnem be is húzták most is a W-t, de bánatukra a túloldalt Rodgers továbbra is MVP-formában irányított. Történt ugyanis, hogy a félidei 3-10-et követően 24-17-re már a Fins vezetett, elsősorban a feléledő futójátéknak, másodsorban a második félidőt 6/6-tal kezdő (és végül 12/15-tel és 2 TD-vel befejező) Tannehillnek köszönhetően. Egy green bay-i mezőnygólt követően az utolsó 2:04-re visszakapta a labdát a Packers, kezdődhetett a game-winning drive a saját 40-esükről. Visszaszerzett fumble, 4&10, fake spike passz is volt menet közben, de 3 mp-cel a vége előtt Quarless 4 yardos TD-elkapásával végül nyert a Packs.

 

Tennessee Titans - Jacksonville Jaguars 16-14

A Titans majdnem másodszor is eladott hazai pályán egy legalább két labdabirtoklásnyi előnyt, de ezúttal megúszták. 16-7-tel fordultak a 2-Minute Warningra, de 37 másodperccel a vége előtt Bortles Harbornak adott 20 yardos passzával felzárkózott a Jags. Az onside kicket megszerezték, és el is jutottak FG távolságig, de az 55 yardos mezőnygólt blokkolták, Sammie Hill ért bele a labdába. Bortles-t most se védte meg a fala (6 sack, számtalan hit), így azért nehéz az újonc dolga, de a hazaiak se érdemeltek győzelmet.

Cincinatti Bengals - Carolina Panthers 37-37

Ha döntetlen, akkor Paul Brown Stadium. Az NFL utolsó 4 döntetlenjéből kettőt is Cincinattiban játszottak, és az NFL történetében ez volt a legtöbb pontos iksz. Mind a két csapat egyszer puntolt, de a 34-34-es eredmény a rendes játékidő végén is azt sejteti, hogy itt védelmek nem nagyon voltak a pályán.

A két QB elég hasonló számokat produkált (Dalton 33/43 323 yd 2 TD, 2 INT és Newton 29/46 284 yd 2 TD, 1 INT) és mindkét csapat első számú futója (Bernard és Newton) is 100 yard fölé került, 1-1 futott hatpontossal. A hosszabbításban mindkét csapat berúgta a maga FG-ját, de a Bengals az ötödik negyed legvégén 2 perc alatt újra eljutott FG távolságig (36 yd), de Nugent mellédurrantott, maradt a döntetlen. Az amerikaiak lassan hozzászoknak talán a döntetlenhez, de meccs után már persze megjelentek a nyilatkozatok és kommentek, hogy akkor ez most mi? Az újonc Benjaminnak például újdonság, hogy az NFL-ben van X, ezt újabban minden évben eljátssza valaki...

Philadelphia Eagles - New York Giants 27-0

A sima TNF-ek után a héten végre egy izgalmas volt, erre a SNF válik alázássá. Reméljük a MNF izgalmasabb lesz, annak a két városnak a csapata úgyis egymást gyűri a baseball liga elődöntőjében. Na de vissza Philadelphiába. A Giants támadófala felvette az ementáli sajt alakzatot, első félidőben 5 sacket engedtek (összesen 7-et), így igazából szemernyi esélyük se volt a Sasok ellen. Már csak azért sem, mert a zöldek feketék támadófala Molk és Tobin vállalható játékával végre egy 5-1-es mérleggel álló NFL csapatot idézett, McCoy rögtön futott is 149 yardot. A harmadik negyedben már ki is alakult a végeredmény, katonadani és Chip Kelly is elment aludni.

Az Eagles ugyanúgy 5-1-el áll, mint a Dallas, de ők vezetik a csoportot, mert ők 2-0-ra állnak a csoportmeccseken, a Dallas meg 0-0-ra. A Giants ezzel a vereséggel (és a Dallas-t látva) messze került a rájátszástól, 0-3-as csoporton belül mérleggel innen már nehéz lesz továbbjutni, pedig ez a 3 győzelmes sorozat szép volt. Kezdenek egyébként ezzel a hullámzással engem a SB-győztes csapatra emlékeztetni...