Bizony, hogy folytatódik! Ismét egy meglepetésekkel, már-már csodákkal tarkított forduló. Ugyanakkor rowival olyan ügyesen elosztottuk vasárnap délután a meccseket, hogy nekem jutott minden sima, így hát este majd ő fog anyázni, hogy "mi van itt, kérem?". Addig nézzük azokat a párosításokat, amelyek többé-kevésbé hozták a papírformát.

New York Giants@Washington Redskins 45-14

Ez talán kicsit meglepő a többi mérkőzéshez képest, de mint tudjuk, az NFL-ben bármi megtörténhet. Így hát, ebből az alap koncepcióból kiindulva Eli Manning szinte tökéletes meccset zárt 4 passzolt és egy futott TD-vel. Igaz, volt egy labdaeladása, de ahhoz semmi köze nem volt. Összességében elmondható, még ha nem is veretes védelem ellen, hogy lassan kezd összeállni az offense és a támadófal is, Manning egyre komfortosabban érzi magát az új rendszerben, ami mindenképp bizakodásra adhat okot a Giants fanoknak. Ezzel szemben Kirk Cousins valami borzalmasat játszott: 1 TD mellé 4 INT, ráadásul ebből három szinte egymást követő passzok voltak. Ezen felül volt még egy fumble-je is, így a Redskins 6 turnoveréből ötöt egymaga vállalt.

Miami Dolphins@Oakland Raiders 38-14

Bár Carr TD passzával még vezetett a Raiders az első negyedben 7-3ra, utána gyorsan benyeltek 35 pontot, hogy ne legyen kérdés. Egyszerűen hihetetlen, és most egy fikarcnyi rossz szándék sincs bennem, hogy mennyire szerencsétlen ez a bagázs. Elképesztő, mennyire nem jön ki nekik a lépés. Carr sérülése után bejött McGloin, erre a center egy pazar snappel szökteti Finnegant egy nem is tudom, fulmble return TD-ért. A Dolphinsnak ennél jobbkor nem is jöhetett volna az Oaklandi gárda, a Raiders pedig… nos, nekik édes mindegy.

Carolina Panthers@Baltimore Ravens 10-38

A Panthers két, viszonylag sima győzelemmel kezdte a szezont és azt hittük, tévedtünk. Azután jött az AFC North, és előbb a Steelerstől kaptak egy laza 37 pontot hazai pályán, most pedig Baltimore-ban szaladtak bele a késbe Newtonék. A brutális front7 szinte semmilyen nyomást nem tudott generálni, Flacco 3 TD-t passzolt, ráadásul még futásból is szerzett kettőt a Ravens. Mindeközben Newtont ott ütötték, ahol érték, egyszerűen közük nem volt a mérkőzéshez a Panthers támadóinak. Ez azért is igazán fájó, mert a Carolinából kiebrudalt Steve Smith egyedül több yardot és touchdown-t szerzett az első félidőben, mint az egész Panthers csapata. Revenge!

Tennessee Titans@Indianapolis Colts 17-41

Mit lehetne erről írni? A Colts megint lejátszott egy edzőmérkőzést, Luck 4 TD mellé azért egyszer eladta a labdát, a Titans pedig gyúr az 1/1re. Ja, és Mettenberger is bemutatott egy labdaeladást. Unalmas, érdektelen mérkőzés (még nfl highlights sem volt róla), remélem az összes Lions meccs ilyen lesz.

Buffalo Bills@Houston Texans 17-23

Gyenge irányítók és elit védelmek csatáját ígérte a párharc, nem is meglepő, hogy ennek tükrében zajlott a mérkőzés. Fitzpatrick ismét két INT-vel járult hozzá a Texans játékához, még szerencse, hogy kollégája is hasonló teljesítménnyel rukkolt elő. Manuel előbb J.J. Wattnak adott megmagyarázhatatlan passzt, aki azt vissza is hordta, 80 yardos INT return TD-t szerzve. Majd 23-17-es állásnál, 1 perccel a vége előtt dobott valami elképesztően homályt, szintén interceptiont érően. Így, az immáron két TD-t jegyző Watt vezérletével, ha nem is simán, de győzött a Texans és vezeti a csoportját.

Jacksonville Jaguars@San Diego Chargers 14-33

Döcögősen indult, de azért végül sima Chargers győzelem lett belőle. Rivers ismét remekül játszott: 3TD, 0 INT, 377 yard, 130as rating. Royal is úgy játszik, ahogy tőle elvárható (2 TD, 105 yard) és végre Keenan Allen is bizonyította a maga 135 yardjával, hogy nem óriási, csak közepes fantasy bust idén. A Jagsnél Bortles kezdett és Carrhoz hasonlóan ő is TD-vel nyitott, ám utána már csak 2 eladott labdára futotta. A Jags továbbra is nyeretlen, a Chargers viszont tarol eddig (a Playoff Rankingban is meglátszik majd), igaz Woodhead és Matthews pótlását eddig nem sikerült megoldani, pedig később szükség lehet a jó futójátékra.

Töltsétek le ingyenes mobil alkalmazásunkat Androidra! (már 886an megtették. Részletek: ITT és ITT)