Amíg a Titans még csak az első lépéseit tette meg az elmúlt hónapban, hogy a középmezőnybe zárkózzon, addig Indianapolis-ban már sokkal magasabbra tekintenek. A nyárra tervezett bold prediction posztunkban az egyik boldom az lett volna, hogy a Colts Super Bowlt fog játszani 2016 februárjában, de a szabadügynök piaci tevékenységük után, ez már egyáltalán nem tűnik merész jóslatnak. Távozó alig volt, jó nevű, rutinos játékosok viszont annál többen tették át székhelyüket Indianába.

Újraigazolták: Mike Adams (SS)
Távozott: Cory Redding (DE, Cardinals), Trent Richardson (RB, Raiders), A. Q. Shipley (C, Cardinals), Reggie Wayne (WR, nem igazolják újra)
Érkezett: Todd Herremans (G, Eagles), Frank Gore (RB, 49ers), Andre Johnson (WR, Texans), Kendall Langford (DE/DT, Rams), Nate Irving (LB, Broncos), Trent Cole (LB, Eagles)

A távozók listája rövid, önmagában nyereség, hogy megszabadultak Richardsontól. Ezenkívül elvesztették Reddinget és Shipley-t is, a Cardinalshoz írtak alá. Mind a ketten hiányozni fognak, Redding a Colts védelmének ékköve volt Davisszel együtt, Shipley távozásával pedig jelenleg nincs kezdő centere a csapatnak, egyelőre vagy Khaled Holmes vagy Jonotthan Harrison lesz szeptemberben a kezdő, de egyikük sem megnyugtató megoldás.


Az érkezők listája már hosszabb, összességében az mondható el Irsay-ék tevékenységéről, hogy jó nevű, rutinos, idősebb, de mégis a saját posztjukon a liga elitjébe tartozó játékosokat szereztek meg jó áron, vagy annál egy leheletnyivel drágábban, de bőven volt helyük a sapka alatt, így ezt könnyen megtehették. Az eddig meglehetősen fiatal keretű Coltsba jellemzően 2-3 éves szerződéseket kötöttek alacsony garantált tartalommal. Johnson személyében a tökéletes célpont érkezett, Gore-ral végre van futója a csapatnak, utóbbi úgy kellett már nekik mint egy falat kenyér. Erősítették a pass rush-t is, és az eddig meglehetősen lyukas linebacker sort is feltöltötték.

Összességében mindegyik igazolásuk külön-külön is B körüli (A-, B+, B- vegyesen, ennél rosszabbat nem ér egyik se), de a meglévő hiányposztok egy részét sikeresen megoldották (feltéve ha az öreg rókák nem sérülnek meg, és végig bírják a következő két szezont). Érzésem szerint most egy olyan csapat állt össze Indianában, amelyik jó eséllyel pályázik az AFC trónjára, jó arányban áll fiatalból és  rutinos játékosokból a csapat. Az elmúlt három évben mindig egy lépéssel messzebb jutottak, a mostani igazolásaikkal pedig megteremtették az alapot arra, hogy a következő lépcsőfokra is fellépjenek. A drafton a belső linebacker, a center és talán a defensive end posztot kell még erősíteni.

Értékelés: A