Ahogy ígértem, egyik héten Premium Selection, másikon Fantasy Selection. Most ez utóbbi jön, de a fantasy-mentes olvasók se aggódjanak, a valós történésekhez is releváns tartalom következik.

New England Patriots @ Minnesota Vikings

Ezzel a meccsel nyomolunk a Kandallóban 7-től, jöhet minden Pats drukker, tudjuk, hogy sokan vagytok. A csapat viszont megégett Miamiban, a támadófal lyukas, de Brady azóta megborotválkozott, hátha ez volt a vereség oka. Ellenben a Vikings lemosta a már most 1/1-re hajtó Ramset és azért ha egy gyenge AP teljsítménnyel és Cassellel felraksz 34 pontot a táblára, akkor nem lehetsz rossz csapat. Az első forduló előtt azt hittem, ez egy sima New England-i győzelem lesz, viszont mostmár korántsem vagyok ebben biztos, ezért is választottuk ezt a találkozót kiemeltként. 

Sokat nem tudtunk leszűrni a Vikings védelméből, mert a Rams Hillel és Davis-szel irányított. Ezért nagyon nehéz jól ajánlani bármely hazafi támadót, én alapvetően fenntartásokkal kezelném őket és ha van jobb opciónk, inkább padoztatnék mindenkit (legfeljebb Edelman, mert ő Tom kedvenc célpontja). Brady 2/18 volt 15 yardnál hosszabb passzoknál, így nehéz gyorsan előrehaladni és a futók se voltak biztatóak. Azt azért megtudtuk a minnesotai védelemről, hogy a pass rush nem rossz, hiszen 5 sacket is szereztek, így ezen a héten is jól muzsikálhatnak. A liláknál Patterson mostmár kötelezően kezdő (imádom a srácot), ahogy persze Peterson is (a Pats védőfal amúgy nagyon gyenge volt, a Miller-Moreno duó futott vagy ezer yardot ellenük) és 20 fős ligákban Jennings is beleférhet, sokat vette célba Cassell múlt héten.

Egy hete nem tudtam elképzelni, hogy a Pats 0-2-vel kezdjen, de most a megleptésre tippelek. UPDATE: nem akartam az egészet átírni így korán reggel, de Petersont deaktiválta a csapat a meccsre a gyerekbántalmazási ügye miatt, így viszont már a Patriotsot tartom esélyesnek. 

Start'em: Patterson, Asiata, Vikings DEF, Edelman, (Jennings)

Sit'em: Ridley, Vereen

Atlanta Falcons @ Cincinnati Bengals

Matt Ryan élete egyik legjobb meccsén van túl, a hét játékosa volt fantasy szempontból. Hacsak nincs a három top irányító közül valaki a csapatodban Ryan mellett, akkor egy ilyen meccs után szinte kötelező kezdetni és a Bengals a Ravenstől is elszenvedett 345 passzolt yardot, a sólymok pedig jobbak e téren a hollóknál. Szépen szétosztotta a passzait, Julio mellett Roddy White, Hester és Douglas is elkapott 5-6 labdát, 20 fős ligákban utóbbi kettő is elférhet flexben. Toilolo ugyan elkapott egy TD-t, a 19 yard miatt nem kezdő potenciál. Egyelőre az atlantai futóktól távol maradnék, nem is teljesítettek jól és a Bengals is jó futás ellen. 

A Bengalsnál Gio természetesen kezdő mindenhol, ha futásokkal nem is brillírozott, elkapásokkal kiegészítve termeli a yardokat rendesen. A.J. Green-en kívül viszont nem ajánlok senkit az elkapósorból, mert folyton őt keresi Dalton. A vörhenyes irányítónak egyébként nem volt rossz meccse múlt héten, de azért kiemelkedő sem, ő egy gyenge QB1 - magas QB2, így a másik irányítótoktól függően játszassátok, például Riversnél jobb opció ezen a héten. 

Nálam a Bengals kicsit esélyesebb, de sok fog múlni azon, hogy a Ryan-féle passzjátékot mennyire tudják megállítani. 

Start'em: Ryan, (Hester, Douglas)

Sit'em: Steven Jackson

Elég kemény lehet Flacco szuszpenzora, ha ebbe Burfict sérül bele

New York Jets @ Green Bay Packers

Ez a második meccsünk a Kandallóban, mert a sporttv által közvetített Chiefs@Broncos túl mainstream és nem mellesleg sima és unalmas is lesz, de erről majd később. Rodgers bajban lesz ezen a meccsen, mivel a támadófala gyenge, a Jets D-line viszont kiváló, így több sackre is számítok, azonban a sok bekapott passzolt yard miatt annyira nem lesznek jók fantasy szempontból. Lacy talán játszhat agyrázkódása után, de inkább a passzjátékra fog alapozni a sajtfejű támadósor, éppen az előbb említett falak közti különbség miatt, tehát Nelson és Cobb is kezdetendő a fantasy csapatokban.

A Jetsnél a futásokra alapoznak, Ivory egy valid RB2 lett és Chris Johnson is elfért W/R-be, ez most sem fog változni, mindketten játszathatók, hiszen a sajtfejek Lynchtől egyedül kaptak 110 yardot, az Ivory-CJ páros meg 170 yardot gyalogoltak össze múlt héten. Elkapók közül Decker talán befér 1-2 csapatba, de ennyi. A futókon kívül fantasy szemszögből nulla a csapat egyébként, néha a védelem jó lehet, ha az ellenfél támadófala gyenge.

Packers győzelmet várok, mert a Jets azért gyengébb, de nem lesz sima egyáltalán, a New York-iak szétfutják majd a hazaiakat.

Start'em: Nelson, Cobb, Ivory, Chris Johnson

Sit'em: -

Sherrod nem egy életbiztosítás Rodgersnek

Kansas City Chiefs @Denver Broncos

Tavalyi év alapján nagynevű összecsapás, mégis sima lesz. A Chiefs a Titanstől is kikapott könnyedén, elvesztette két kezdő védőjét egész évre, masírozhatnak a minél jobb draft-pozíció felé. A támadófal teljesen kuka, így a denveri védelmet játszatni kell, a kansasiektől egy darab játékost nem tudok mondani, akit szívesen kezdőbe raknék. Jamaal Charles az egyetlen és ha nem ilyen magasan draftoltam volna és lenne jó opcióm, még őt is kiraknám a padra. 

A Broncosnál bezzeg mindenki mehet a csapatba, a nagy nevek alapból ott vannak (Manning, Ball, Thomas, Thomas), melléjük csatlakozik Sanders is, aki jól mutatkozott be múlt héten. Nem akarom húzni ezt a beharangot, mert unalmas, izgalommentes meccs lesz, szerintem rossz választás a sporttv-től. 

Start'em: Sanders, Ball, Broncos DEF

Sit'em: Chiefs DEF, Alex Smith, Bowe, (Charles)

Jó lesz Sanders úgy látom

A többi meccsről röviden:

19.00

Nem sokan hitték, hogy a Dolphins és a Bills is győzelemmel kezd, most viszont egyik csapat ki fog kapni. #suchszakértés #muchközhely #sonyilvánvaló #wow. Szerintem sima Miami. Funfact: Utoljára 2000-ben (!!) találkozott úgy a két csapat, hogy mindkettőnek pozitív mérlege volt.

Start'em: Moreno, Wallace, Miami DEF

Sit'em: Watkins

Newton visszatér, amikor a Panthers fogadja a Lionst. Az oroszlánoknál Caldwell első meccse nagyon biztató volt, tényleg kielemezte Stafford összes tavalyi passzát és megtanította neki, hogy vigyázni kell arra a labdára. A Párducok jobbak, mint hittem, viszont nem volt elég jó erőmérő a múlt heti, még többet kell látnom őket, hogy komolyan vegyem a csapatot, tehát Megatronékra tippelek.

Start'em: Stafford, Benjamin, Olsen

Sit'em: Williams

Ben Tate 2-4 hetet hagy ki, így azok jártak jól, akik Terrence Westet draftolták, ő instant kezdő most. A Saints védelme a két évvel ezelőttit idézte, mintha nem is lett vola ez a kiváló 2013. Rossz előjel még, hogy Breesék idegenbe utaznak és nem is dome-ba, ettől még nem tudom a Browns győzelmét tippelni.

Start'em: Cooks, West

Sit'em: Tate

A Cardinals védelme most már sose látott veszteségeket szenved el Abraham agyrázkódása és esetleges visszavonulása után. Azonban első héten így is jók voltak és a Giants ellen jók is maradnak. Eli-nak nem tetszik McAdoo rendszere, a fal sem segít neki, sima arizónai hengerelést várok.

Start'em: Fitzgerald, Floyd, Cardinals DEF, Jennings

Sit'em: Cruz

Renningant meglepte, hogy a Titanst tartják a fogadóirodák esélyesnek, azonban szerintem is meg fogják verni a Cowboyst. Romo kimaxolja az interception-challenge-et, a titánok pedig szolid védelemmel és egy egész jó Lockerrel behúzzák a duplavét. 

Start'em: Greene, Wright, Hunter, (Locker)

Sit'em: Titans DEF

Nehéz jósolnom a Jaguars@Redskins meccsre, mert a vendégek kétarcúak voltak, a hazaiak meg simán gyengék az előző körben. RGIII-nek nem tetszik ez a "zsebben maradok és nem futok" koncepció és a jaguároknak jól nézett ki a védelme. Nem tudom, hogy ez meglepetés-e, de én Gus Bradley együttesére tippelek.

Start'em: Hurns, (Jaguars DEF)

Sit'em: Griffin

22:05

A Seahawks nagyon meggyőző, ezt már többször is mondtam és nem hiszem, hogy a Chargers lenne az a csapat, amelyik rám cáfol ebben. Nem is ragoznám tovább.

Start'em: Wilson, Harvin, Seahawks DEF

Sit'em: mindenki a chargersből

Két csalódást keltő csapat talákozik a Rams és a Buccaneers összecsapásán. A kosokat én már elkönyveltem top5 picknek (kicsit korán), nem látok sokat az offense-ben és a védelem is kijátszható gyors, rövid passzokkal. A Bucs se olyan jó, mint vártam, de ezt behúzzák és reményeik szerint McCown nem lesz olyan elesett, mint múlt héten.

Start'em: Zac Stacy, Vincent Jackson, Buccaneers DEF

Sit'em: Doug Martin

22:25

A Texans sorsolása jól kezdődik, a Redskins után a Raiderst is verhetik, majd a Giants és a Bills a következő fordulókban. Nem lehet eleget mondani, hogy Watt egy állat, elképesztő ez a figura. Carrnak félnie kell tőle rendesen, pedig egész szépen mutatkozott be a srác a Jets ellen. 

Start'em: Texans DEF

Sit'em: mindenki a Raidersnél, nem mintha amúgy kezdenének

02:30

Vasárnap éjjel a nagy meglepetésre kikapó Bears látogat a kisebb meglepetésre jól játszó 9ershez, ami azt jelenti, hogy tétmeccsen is felavatják a Levi's Stadiumot Santa Clarában. Cutleréknek nagyon kellene a győzelem, de nem hiszem, hogy behúzzák, mert Kaepernickék viszonylag könnyen fognak átmenni ezen a gyenge védelmen. Ha ez nem lenne elég, a támadófalból Garza és Slauson nem tud játszani, a két sztár, Jeffery és Marshall pedig kérdéses, szóval sima hazai lesz, lehet fent sem maradok.

Start'em: Kaepernick, Gore, Crabtree, Bennett

Sit'em: Cutler

Hétfő 02:30

A hétfő esti rangadón az Eagles látogat a Coltshoz, nagyon jó meccset várok és remélhetőleg Eagles győzelmet. A sasoknál Evan Mathis kidőlt pár hétre és ezen kívül a csere-csere RT fog játszani, ettől még a fal kiváló és a Colts pass rush gyenge, így itt nem lehet baj. Sokpontos találkozó lesz, fantasy szempontból erős.

Start'em: Ertz, Wayne, Hilton

Sit'em: Richardson

Gyertek vasárnap a Kandallóba, jó meccsek, kiváló kézműves sörök és ízletes hamburgerek várnak!

Aki még nem tette, a mobilalkalmazásunkat is töltse le, iOS-re és Windows Phone-ra október közepére várható.