Mondanom sem kell, hogy megint egy mixgyilkos fordulón vagyunk túl. Bár lehet, csak én teszem rosszul a mixeket.  Ettől függetlenül a mai NFL-ben minden megtörténik, amit csak el lehet képzelni: aláz a Panthers, Manning nem dönt meg egy rekordot, a Cowboys nem 8-8-cal fejezi a szezont és még sorolhatnám. Na, ez van, nézzük kik érdemelték ki a méltán mérvadó FK! Going Deep MVP és LVP címeit!

Dallas Cowboys@Chicago Bears 41-28

MVP: Kellemes probléma ez dallasi részről, hisz lehetne dicsérni a run defense-t (35 yardon tartották Forte-éket), az Eagles elleni borzadály után 3 TD-t passzoló, 138-as ratinggel játszó Tony Romot, vagy akár a 179 yardot és egy TD-t futó (+49 elkapott yardot szerző) DeMarco Murray-t is. Részemről Romo a nyerő.

Meglesz nyugi

LVP: Kellemetlen probléma ez chicagói részről, hisz alapvetően nem játszott rosszul a csapat, mégis elszerencsétlenkedték a mérkőzést. A két passzolt és egy futott TD-t szerző Cutler 1,5 perccel a meccs vége előtt, 1&Goal szituációnál, 41-28-as hátrányban TD helyett buta INT-t dob. Pedig már sikerült egy onside kick, még lett volna esély megnyerni a mérkőzést. Az offense fal, akik mögött egy Matt Forte kettes átlaggal tud futni. Vagy ott majd 400 yardot és 41 pontot benyelő védelem. Szóval, összesítve az eredményt, a mérkőzés LVP címének nyertese az az ember, aki mellett még Jim Caldwell is egy idegbeteg állatnak néz ki: Marc Trestman. Bár, ahogy ezt leírtam, tuti, hogy a karma megszívat, és a Lions kikap a Bearstől…

Indianapolis Colts@Cleveland Browns 25-24

MVP: Sokat gondolkoztam, hogy a Browns védelem vagy T. Y. Hilton legyen-e a győztes, ám mivel Luck egyformán szolgált ki mindenkit, így most két MVP címet is kiosztunk. A Browns defense 2 fumble-t, 2 INT-t, 2 sacket és 2 TD-t szerzett a mérkőzésen, így próbálva meg (sikertelenül) kompenzálni Hoyer bénázását. T. Y. Hilton hasonló teljesítménnyel rukkolt elő, ő 150 yardot és 2 TD-t szerzett, ezzel sikeresen kompenzálva Luck bénázásait.

LVP: Itt is két dupla nullánk van Hoyer és Luck személyében. Előbbi egy red zone INT-vel nyitott, amire Luck egy sack+elveszített fumble kombóval válaszolt a saját end zone-jában. Majd 2012 1/1-ese növelte a tétet egy pick-six-szel, de Hoyer sem maradt adós a maga game winning drive-ban dobott interceptionjével. A mérkőzés egyébként jó volt.

Tampa Bay Buccaneers@Detroit Lions 17-34

MVP: Az egész Lions offense. Stafford 311 yard és 3 TD, Bell 83 futott yard és 1-1 futott és elkapott TD, Megatron 158 yard + TD. Egyedül Tate-et sajnálom, a csapat szempontjából sokkal egészségesebb lenne szétosztani a labdákat. Ennek ellenére van ok az ünneplésre:

+1 Mike Evans valami hihetetlen. Mi lenne vele, ha jó csapatban játszana?

LVP: A Lions védelme olyat csinált, amit idén egyszer sem: bealudt. Az első félidő végén kapott TD valami hihetetlen homály volt, Ihedigbo end zone-ban szerzett interception utáni elvesztett fumble-je pedig egyszerűen nevetséges. Remélem ebből nem lesz tendencia, mert ha nincs ez a két szerencsétlenkedés, akkor 10 pont alatt maradt volna Bucs.

New York Jets@Minnesota Vikings 24-30

MVP: Blair Walsh kihagyott mezőnygólja után hosszabbítás következett és a Vikings védelme kivédekezte a Jets támadását. A Jets punt jó lett, a Vikings a saját 13 yardosáról jöhetett. Snap, Bridgewater screen passz, két rossz szerelési kísérlet és Jarius Wright 87 yardos nyargalás után eléri az ellenfél end zone-ját, amivel nem csak a győztes TD-t, de a mérkőzés MVP címét is megszerzi.

LVP: Az egész Jets. Erre nem lehet mit mondani, egyszerűen már sajnálom őket. Remek a támadófaluk a futásblokkoláshoz, erre Ivory nem sokkal a gólvonal előtt elhagyja a labdát. Percy Harvin és Eric Decker együtt több mint 200 yardot szereznek a levegőben, erre Geno előbb dob pick-sixet, mint ad TD passzt. A védelem szerez 3 sacket, egy safety-t, egy INT-t és egy fumble-t, erre a hosszabbításban benyelnek egy 87 yardos screen passzt. Hihetetlen, hogy mennyire jó lehetne ez a csapat és mégis, mennyire borzasztó.

Carolina Panthers@New Orleans Saints 41-10

MVP: Newtoné az elismerés, még ha egy ellenszenves, provokatív figura is, akinek, annak ellenére hatalmas az arca, hogy több TD passzt dobott ezen a meccsen (3), mint ahányszor vállalható teljesítménye volt a szezonban. Ezen kívül futott még 83 yardot és egy TD-t, valamint kirobbantott egy verekedést, szóval produktív napja volt, dicsérjük meg érte.

LVP: Volt idő, amikor a csapatok verésért jártak New Orleansba. Most a Saints zsinórban 4 vereséget szenvedett el hazai pályán, amiért azért még egy Jaguarst is meglehetne szólni. Valami nagyon nincs rendben a Saints háza táján, főleg mentálisan kuka teljesen az egész csapat. Nem tudom, hogy Sean Payton és Rob Ryan kapcsolatának megromlása áll-e a háttérben, viszont nem csak ezért a meccsért, de az idei évért is járna egy banán a szebbik felükbe.  

St. Louis Rams@Washington Redskins 24-0

MVP: Újabb clean sheet, ám a pont ezúttal a hét trolljáé, azaz Jeff Fisheré, aki a pénzfeldobáshoz azt a 6 játékost küldte ki, akiket a Rams az RGIII pickből szerzett.

LVP: Úgy fest, a héten rengeteg kirívóan pocsék teljesítmény volt, itt is lehetne válogatni. Ám én mégis kiemelek egyet, mégpedig Alfred Morris (és a Redskins) futóteljesítményét. Ugyanis Morris – most figyeljetek – 8 kemény kísérletből 6 yardot futott úgy, hogy volt egy 12 yard hosszú futása is. Nem mintha a fal sokat segített volna:

Buffalo Bills@Denver Broncos 17-24

MVP: Annyit bántottam szegény John Foxt, hogy most már kijár neki is a dicséret. Ugyanis bármilyen furcsa, nem küldte ki Manninget összetörni a liga legjobb passzsiettető védelme ellen, hanem futatták a labdát: C. J. Anderson like-olta ezt.

LVP: Ilyen sem gyakran fordul elő az ötszörös MVP Peyton Manninggel, de a 173 yard, 0 TD, 2 INT az… az… erre nehéz szavakat találni.

New England Patriots@San Diego Chargers 23-14

MVP: A két csapat mind támadásban, mind védekezésben gyakorlatilag ugyanazt hozta. A különbséget a Patriots speciális egysége jelentette. Történt ugyanis, hogy a második negyed vége felé puntolt a Chargers, legalábbis próbált, ugyanis Brandon Bolden jött, látott és pusztított (persze nem szándékosan), a blokkolt punt után pedig jöhettek Brady-ék a San Diego 25 yardosáról (a végeredmény egy Gronk TD lett).

LVP: A bíráskodás. Kevés nagyobb baromság létezik az automatikus first downt érő védő holdingtól, pedig a szabálytalanságok „visszanézhetetlensége” az. Nem kell ezt sem túlzásba vinni, elég lenne annyi, hogy meccsenként egy bármilyen szabálytalanságot vissza lehessen nézni. A bírók is emberek, hibáznak. Most épp elvettek egy teljesen szabályos TD-t a Patriotstól helmet to helmet ütés miatt, amikor a visszajátszások alapján teljesen legális ütésről volt szó.

Töltsétek le ingyenes, MEGÚJULT mobil alkalmazásunkat Androidra! Vegyetek részt az appon elérhető TIPPJÁTÉKUNKBAN és játszatok a FŐDÍJAKÉRT. Eredményekről, díjakról ITT , az appról ITT , a tippjátékról pedig ITT találsz információkat.