Rendhagyó felosztásban, AFC dominanciával jelentkezek, ugyanis rowi gyorsan lenyúlta az NFC párharcokat és a Cowboys – Colts meccset. Nem gond, így is maradtak érdekes mérkőzések, én pedig igen komoly túlórával, magánéletemet nem kímélve össze is foglalom nektek!  

Tennessee Titans@Jacksonville Jaguars 13-21

Szoros és izgalmas mérkőzést láthattak azok, akik fennmaradtak péntek hajnalban eme két gigász összecsapására. Érződött a meccsen a karácsonyi hangulat, hisz egy mindenki számára tökéletes eredmény született.

Jags részről a legimpozánsabb a futójátéka volt. Nemcsak, hogy két TD-t is szereztek, de 66 yarddal többet tett meg a csapat a földön, mint a levegőben. A védelem és a futójáték már kezd alakulni, 1-2 éven belül ütős lehet a csapat. A Titansről leginkább annyit lehet mondani, hogy udvarias vendégként nem okoztak csalódást a VIP páholy medencéjében fürdőző bombázóknak. Sőt, még arra is futott az erejükből, hogy megsegítsék Sen’Derrick Marks-t, aki Whitehurst sackelésével lehívhatott egy 600.000 dolláros bónuszt.

Ugyanakkor el kell kicsit szomorítanom a Bears szurkolókat, ugyanis a „pletykákkal” ellentétben, ha létre is jön a Cutler trade, az 100%, hogy a Titans nem ad érte nemhogy első körös, de jó eséllyel semmilyen cetlit sem. Sőt, sokkal valószínűbb, hogy még kérnek is mellé.

San Diego Chargers@San Francisco 49ers 38-35

A mérkőzés csak a Chargers számára bírt téttel, ennek ellenére leginkább csak futott az eredmény után. Bár, panaszra aligha van okuk, a Ravens után a 49erst is sikerült hátrányból legyőzniük.

Hatalmas meccsen, kétszer is 21 pontos hátrányból fordított a Chargers, ezzel nagyon kényelmes helyzetben vannak a rájátszást illetően, hisz csak nyerniük kell a KC ellen. Rivers a 3 INT ellenére is jól játszott, 4 TD-t és 356 yardot szerzett elsőszámú elkapója és futója nélkül, mindezt begyógyszerezve, szinte félholt állapotban. Bravó.

A 49ersnél Gore és Kaeperinick is 150+ yardot tettek meg a földön 1-1 TD-vel, összesen pedig 355 futott yardot szorgoskodott össze a csapat. Ez szép és jó, viszont ilyen számokkal 1940 óta senki sem kapott ki, ami azért hatalmas kritika. A csapat a sok sérült ellenére is jó, egy QB edző és egy mentális felfrissülés kell csak, hogy megint tényezők legyenenek a ligában.

Baltimore Ravens@Houston Texans 13-25

A Texans ezzel a győzelmével életben tartotta a rájátszás esélyeit, és „csak” egy Ravens és Chargers vereség kell ahhoz, hogy bejussanak a rájátszásba. Bevallom őszintén, én nekik szurkolok, egy playoff-fal Watt minden bizonnyal nem csak megérdemelné, de meg is kapná az MVP címet.

Egyre nagyobb tisztelője vagyok Joe Flacco menedzserének. Ugyanis az, aki képes elhitetni a csapat tulajdonosával, GM-ével, hogy Flacco elit és megéri az évi 20 milliót 52 millió garantálttal, az egy félisten lehet a szakmában. És ezt nem egy mérkőzés alapján mondom, bár, ahogy elnézem, statisztikák alapján ez lehet karrierje legjobb szezonja, szóval inkább vissza az egész. Ennek ellenére a 42%-os passzpontosság és a 3 INT nem egy dicséretes mutató, ám ami a legfontosabb, hogy már a Chargers kezében van a sorsuk.

A Texans sem játszott jól, bár nekik legalább a futójáték működött. Case Keenum továbbra sem jó semmire, Foster például jobban passzol, mint ő (1/1, TD). Andre Johnsonnak pedig megvan az 1000. elkapása, ami lenyűgöző teljesítmény. Ennek ellenére, bár igazságtalannak tűnik, egyedül Watt miatt érdemes Texans meccset nézni. J.J. hihetetlen egy figura, most is 8 tackle-lel és egy game winning sack-kel, vérét aldozva vette ki a részét a győzelemből.

Minnesota Vikings@Miami Dolphins 35-37

Hatalmas mérkőzést játszottak a csapatok, a negyedik negyedben összesen 41 pontot és egy safety-t is szerezve. A rájátszás szempontjából egyedül a Dolphinsnak volt fontos a mérkőzés, nyertek is, ám a többi eredmény miatt így is kiestek. De legalább Joe Philbin állása megmarad (állítólag), ami nem is olyan nagy gond az idei szezont elnézve.

A mérkőzés sztárja egyértelműen Ryan Tannehill volt, aki 396 yardot, 4 TD-t, 74,5%-os passzpontosságot és 118,8-as ratinget ért el a mérkőzésen. Nem is értem, miért kellene a Dolphinsnak Cutler. Tannehill, ha egy kicsit is normális fal van előtte, pofás kis irányító. Jövőre még jobb lehet ez a csapat. A másik oldalon a 2 TD-t futó és sikeres 2 pontos kísérletet végrehajtó Matt Asiata volt a mérkőzés legjobbja. Csalódást talán csak a védelmek okoztak, különösen a passz elleni védelem volt kritikán aluli, hisz yardokat tekintve mindkét egység top10-es a ligában, mégis röpködtek a yardok.

New England Patriots@New York Jets 17-16

Győzelmével a Patriots kiharcolta magának az elsőkörös pihenőt, már csak a Broncoson múlik, hogy az első kiemelés is meglesz a héten, miközben a Jets lassan eléri az 1/3-at.

Aki látta a mérkőzést, és drukkolt valamelyik csapatnak, biztos nem volt elégedett a lefújás után. Jets részről ugyebár a vereség a legfrusztrálóbb, hisz hiába játszottak egy átlag csapathoz képest rosszul (főleg Genoék), még így is (ISMÉT) jobbak voltak minden téren a Patriotsnál. Több sack, több futott és passzolt yard, csak pontokban nem sikerült többet szerezniük. Eközben a Patriots OLine Connolly kiesésével pocsék volt, Brady pedig az utóbbi időben jobban fut, mint passzol, ami azért elég durva. Nem baj, lesz ennél jobb is, bár nem hiszem, hogy szomorkásabb napjaikon ezt a meccset nézik vissza a Patriots rajongók.

Kansas City Chiefs@Pittsburgh Steelers 12-20

Győzelmével a Steelers már biztos részt vesz a rájátszásban, a Colts vereségével pedig a harmadik kiemelés is elérhető közelségbe került. A Chiefs kipukkadt, de egy Chargers elleni győzelemmel és egy Texans + Ravens vereséggel még mindig beférhetnek. Hihetetlenül izgalmas lesz a jövő hét.

A mérkőzés maga inkább brusztolósra, mintsem izgalmasra sikerült. Érdekes módon Andy Reid úgy döntött, hogy inkább Smithre hívja a játékokat, miközben Charles csak 9 labdát kapott, igaz, ez is elég volt neki egy fumble-höz. Chiefs elkapó már több, mint egy éve nem kapott el TD-t, most Bowe szórakozott el egy lehetőséget az end zone-ban. A Steelersnél hírtelen lett védelem, Harrisonék 5-ször is lenyomták Smith-t és több 3&Goal szituációt is sikerült kivédekezniük. A Ben-Brown-Bell hármas pedig hozta a formáját, mindenki neve mellé került egy TD a mérkőzés végére. Azt hiszem, lassan jogosan lehet a Super Bowlban reménykedni.

Buffalo Bills@Oakland Raiders 24-26

A Bills ezzel a vereséggel kiszállt a rájátszásért folyó versenyfutásból, de 8-7 (8-8) még így messze jobb eredmény, mint amit várni lehetett. Jövőre NFC East és AFC South, lehet bizakodni a rájátszásban. A Raiders pedig elgondolkodhat, hogy megéri-e komoly pickeket adni Harbaugh-ért, hisz Sparano alatt egyre jobb a csapat.

A sors fintora, hogy miután levetted Peyton Manninget és Aaron Rodgerst a pályáról, ráadásul 2-2 labdát is szereztél tőlük, jön egy újonc QB, és 214 yardot passzol ellened 2 TD-vel INT nélkül. A Billsnél semmi sem működött, mindössze 1 sacket szerzett a védelem, futásokból összesen 13 (!) yard jött össze, Orton pedig 3 TD mellett kétszer is eladta a labdát. Ezzel szemben a Raidersnél minden ült, Charles Woodson lett a 11. játékos, aki legalább 60 INT-t szerzett pályafutása során, ráadásul a Bills onside kick kísérletét is ő szerezte meg. Külön ki kell még emelni az újonc Khalil Mack-et, aki remekül játszik és az egyik legnagyobb esélyese az év újonc védője címre.