Végre valahára elérkezett a pozíciós rangsorunk utolsó bejegyzése, itt a Super Bowl, ahol a Packers és a Ravens csap össze. A kommentjeitek alapján a Packers a favorit, most viszont nem egy ember ítéletén múlik a győzelem, hiszen 7 szerkesztő is benyújtotta szavazatát, így alakult ki a végeredmény.

 

Irányítók

Nincs mese, minden egyes szavazat a Packers oldalán van, Rodgers a liga legjobb irányítója és az NFL jelenlegi legjobb (támadó)játékosa.

Futók

Eddie Lacy fölényét sem nagyon lehet megkérdőjelezni, egy állat a srác, Forsett pedig nem tartozik a liga öt legjobb futói közé.

Elkapók

Hatalmas a fölény az elkapóknál, talán itt a legnagyobb, még ha ez a szavazatokban nem is tud megmutatkozni. A Packersénél nincs jobb elkapóbrigád jelenleg, a Ravens wide receiverei pedig még csak látótávolságon belül sincsenek. 

Tight endek

A Packers tight endjeinél nem sok rosszabb van a ligában és ugyan a túloldalon Pitta sérülésekkel bajlódik még mindig, az újonc Maxx Williamshez sok reményt fűznek Baltimore-ban.

Támadófal

Először itt nincs egyetértés a szerkesztők között, ami érthető is, hiszen mindkét egység remek erőkből áll, azt is megkockáztatom, hogy top5-ös egységekről beszélünk. A két guard-páros ligaelit és szerintem a tackle-ök húzták a Ravens felé a mérleg nyelvét. Mivel nem egyöntetű a szavazás, így részpontokat számoltunk, ami a következőképpen néz ki. Ugyebár megkapja a 2 pontot a Packers, a 4-et pedig a Ravens, ezt korrigáltuk 2/7*2-vel (a 2 pontos pozíciós súlyozás miatt a kétszeres szorzó), tehát a sajtfejek kapnak plusz 4/7 pontot, a Ravenstől pedig levonunk ugyanennyit, így kerekítve 2,57 vs 3,43 pontot kapnak a csapatok.

Belső védőfal

Szerencsére megegyezik a két csapat felállása, mindketten 3-4-es sémát alkamaznak, így könnyebb az összehasonlítás. A támadók első posztjait a Packers, a védelem első posztjait pedig a Ravens húzza be, ami nem is meglepetés. Itt is egyöntetű volt a szavazás, nehéz elvitatni a Jernigan-Williams-Canty trió fölényét.

Passzsiettetők

A passzsiettetőknél - ugyan ez a szavazatokon nem látszik meg - talán nincs akkora hatalmas fölénye a hollóknak, főleg ha Matthewst itt is számításba vesszük, amit meg kell tenni, habár nem szabad teljes súllyal, hiszen ideje nagyobb részét valószínűleg belső linebackerként fogja tölteni. Suggs, Dumervil és Upshaw nevei elég sok irányítóban és támadófalemberben félelmet kelthetnek, kevés jobb egység van náluk.

Linebackerek

CMIII-t itt kell nagyobb súllyal vennünk, azonban mellette nincs igazán kompetens játékos, így a Daryl Smith - C.J. Mosley duó egyöntetű szavazás mellett húzza be ezt a posztot.

Cornerbackek

Itt sem volt vita közöttünk, a Packersnek egész jó kis CB sora van - ugyan szerintem nem egyenlően jó a Seahawkséval, de renningan szerint igen -, ami simán veri a Ravens kicsit ütött-kopott egységét.

Safetyk

Ennél a posztnál volt a legnagyobb egyet-nem-értés, ami majdnem döntetlent eredményezett. A vita legfőképpen Will Hill és HaHa Clinton-Dix értékéről folyt. Will Hill a PFF értékelése szerint a High Quality kategóriába esik, azonban szerintem azt is figyelembe kell venni, hogy az utóbbi három évben 14 meccset hagyott ki eltiltások miatt, HaHa pedig még csak újonc évén van túl és nagy valószínűséggel folytatja a megkezdett fejlődését. Én ezért szavaztam a Packersre, de a Ravens féle érvelést is meg lehet érteni. A töredékszavazatok miatt itt is korrigálni kellett, az eredeti 1,5-3 pont helyett a 3/7*1,5 pontok hozzáadásával és túloldali levonásával a Ravens kap kerekítve 2,36, a Packers pedig 2,14 pontot. 

Összességében

Ennél szorosabb eredményünk nem is lehetett volna, hiszen 0,08 pont döntött a Lombardi trófea sorsáról.

Ezzel pedig az FK!  szerkesztői szerint a liga legjobb csapata a Ravens. Gratulálunk nekik!