Chip Kelly nem volt hajlandó all-int nyomni a Titansnek, a jövőt valóban nem áldozta fel Mariotáért a mester. A problémát tökéletesen vázolta Kelly a csapatnál, miszerint ha esélyük lenne egy top irányítóra, akkor őt már ki is rúgnák. Így marad a Bradford - Sanchez - Tebow hármas. A drafton ha Mariota nem is, azért érkeztek játékosok, nem is rosszak.

 

1/20 Nelson "Nem Mariota" Agholor, WR, USC

Többen nem várták első körbe Agholort, én is főleg akkor, ha a draftoló csapat az Eagles lesz, hiszen nagyon sok érdeklődést mutatott iránta a gárda és a tavalyi draft alapján ezek nem smokescreenek Kellynél. Agholor szinte Maclin 2.0, csak sokkal olcsóbban és kevésbé sérülékenyen. Kiválóan futja meg a route-okat és a labdával a kezében is elég jó opció. Okos, intelligens, keményen dolgozó játékos, tökletesen illik a csapat kultúrájába, ami Kellynél elég fontos szempont. Első naptól kezdő lesz, valószínűleg többet lesz a szélen, de slot elkapóként is bevethető, sokat fogja Chip mozgatni Jordan Mathewszal együtt. Nagyon produktív lesz ebben a támadósorban, néhányan még az év újonca címre is esélyesnek tartják.

Route running at it's best
2/47 Eric Rowe, CB/S, Utah

5 helyet felcserélt az Eagles és megvált két ötödik körös pickjétől is (és kapott egy hatodikat mellé), hogy megszerezze Rowe-ot, akit cornerbacknek és safetynek is látnak egyes szakértők. Én utóbbinak gondoltam, de állítólag cornerback poszton fogják használni a sasok Maxwell túloldalán és a tavaly redshirt évet kapó, CB-ként draftolt Jaylen Watkins fog kezdeni Jenkins mellett safety poszton. Első három évében S volt Rowe, tavaly lett belőle cornerback, sokoldalú játékos, ezért is szeretett bele Kelly és első naptól kezdő lesz a csapatnál. Jól szerel, futás ellen is használható, ezért is lenne jó safety belőle, de egyébként magas, ami a mai CB poszthoz is előny, jól használja testi adottságait. A lábai is elég jól mozognak:

3/84 Jordan Hicks, LB, Texas

Ez meglepett, hiszen eléggé tele van a belső linebacker poszt a sasoknál, Kiko Alonso, DeMeco Ryans, Mychal Kendricks, Najee Goode a minőség mellett a mennyiségért is felel. Persze Kelly gondolt a jövőre és valószínűleg Kendricks nem lesz már a csapattal 2016-ban, hiszen lejár a szerződése, a sasok pedig több riport szerint is megpróbálták elcserélni már. Emellett Ryans is öreg már, a jövőben pedig jó lehet Hicks, ő volt a gárda boardján a legjobb 3 down linebacker és állítólag a Bengals is behúzta volna egyből az Eagles után, ennek ellenére reachnek tűnt/tűnik. A méretbeli, atletikusságbeli és a kultúra feltételt tökéletesen teljesíti ő is, mint mindenki a húzások közül. Legnagyobb negatívum vele kapcsolatban az ösztönök hiánya, ami mondjuk elég fontos egy belső linebackernek. Én személy szerint a támadófalba húztam volna, de erről bővebben az összegzésnél. 

Az Eagles elcserélte a negyedik körös pickjét a Lions jövő évi harmadik körösére, ez parádés lépés volt, a 2016-os class jobb lesz az ideinél és Bradford miatt második körös választási joga nincs is a csapatnak. Így a harmadik napon csak a hatodik körben kapcsolódtak be az eseményekbe, akkor rövid időn belül két húzással is, mindkettővel a cornerback posztot erősítették, ráadásul mindkét játékos Kansas államból érkezett. 

Először JaCorey Shepherd (CB, Kansas), aki korábban elkapóként is játszott (mint Richard Sherman), ennek köszönhetően remek labdaérzékkel rendelkezik, leütött passzai és interceptionjei is voltak szép számmal az egyetemen. Ő az egyetlen játékos a sasok idei választottjai közül, aki nem teljesíti tökéletesen a méretbeli elvárásokat, hiszen 6 láb helyett csak 5 láb, 11 inch a magassága, de ez belefért még Kellynek a határeset kategóriába. A hatodik körben ez egy nagyon jó választás volt a csapattól.

Közelebbről ITT

A másik hatodik körös kansasi cornerback Randall Evans (CB, Kansas State), aki inkább a poszt mélyítése érdekében érkezett, kevesebb esélye lesz több játékidő kiharcolására, mint Shepherdnek. Evans slot corner volt egyetemen (pedig magasabb Shepherdnél, 6'0), itt egész jól áll a Philly Boykinnal (aki lehet a trading blockon van) és Thurmonddal. Végül a hetedik körben érkezett Brian Mihalik (DE, Boston College), aki kiakasztja a SPARQ chartot a 206 centijével és egyéb kiváló atletikus képességeivel. Egy próbát megér, focizni annyira nem tud (oké, futás ellen egész jó), de atletikussága az egekben.

Összefoglalva:

Nálam az első három kör húzásai számítanak nagy súllyal minden értékelőben, hiszen nagy valószínűséggel itt draftolnak olyan játékosokat, akik kezdők lehetnek viszonylag rövid távon, hátsóbb körökben project prospectek vannak főleg, így ők kevesebbet nyomnak a latba az értékeléseimben.

Az Eagles első két választása azonnal kezdő lesz, nekem mindkét húzás tetszik. A harmadikkal lehet vitatkozni, de könnyen lehet, hogy 2 év múlva jó picknek fogjuk tartani. Betankoltak egy extra harmadik körrel jövőre, illetve a draft végén mélyítették a leggyengébb szekciójukat, a secondaryt, ez is elég fontos volt. A problémám ezzel a drafttal a támadófalember hiánya. Már két éve nem választott senkit az Eagles a támadófalba, pedig nekik a legidősebb ez az egységük az egész ligában, most már ideje lenne fiatalítani.

Értékelés: B+