Az idegenben veretlen Dallas látogat a hazai pályán legyőzhetetlen Green Bay-hez, a mai program első mérkőzésén. Talán a forduló legnagyobb elánnal várt összecsapása lesz ez, s bár Ice Bowl 2-ként harangozták be, annyira hideg mégsem lesz, mint volt 1967-ben. De ahhoz elég hideg lesz, hogy a Tehenészek farkukat maguk alá csapva szaladjanak vissza Texasig. És hogy fog ez kinézni? Így:

A pénzfeldobáshoz odasántikáló Aaron Rodgers, mosolyogva közli Romoval (akivel egyébként országos cimborák), hogy tessék apukám, lehet kezdeni, és még a szembeszél ellen is mi állunk fel az első félidőben.

Mason Crosby kickoff, csodával határos módon senki nem blokkolja, az azért elég meredek lenne, a labda túlszáll a pályán visszahordási kísérlet nincs.

1st&10, Dallas 20 yardos vonal
Tony Romo átadja a labdát az alapszakasz legtermékenyebb futójának, akit Sam Barrington fog meg 5 yard után.

Ezen a meccsen nem lesz nagy rohangálás

2nd&5, Dallas 25 yardos vonal
Újabb handoff, ám kis híján fumble lesz belőle, miután Romo lába oda fagyott a talajhoz, a habzó szájú Matthews csinálja meg a tackle-t mínusz yardért.

3rd&8, Dallas 22 yardos vonal
Tony Romo hosszú átadása Dez Bryant felé, akin bár Shields remekül védekezik, le tudja húzni a disznóbőrt. Shields amúgy is szereti a nagynevű elkapókat, Megatron őrzésével is rendszerint ő van megbízva.

1st&10, Dallas 48 yardos vonal
Újabb futás Murray révén, ám a falon ütött résbe Burnett remekül zár, 3 yard után szereli a dallasi futót. Dom Capers (Packers DC) zsenialitása nem csak abban nyilvánult meg, hogy Matthewst be merte mozgatni az LB sor közepére, a futás elleni védekezés drasztikus javulásához Burnett is kellett, akit safety létére gyakran küld fel a boxba, hogy a nagyobb termetű falemberek vagy LB-k mögül tömje a lyukakat.

2nd&7, Packers 49 yardos vonal
Romo megint hosszabb átadásra vállalkozik, ám a fal előtte összezuhan és a szélről érkező Peppers belevágja a fagyott talajba, a stadion felrobban!

Meglepődnék ha kimaradna az INT Romo részééről

3rd&12, Dallas 46 yardos vonal
Harmadik és hosszú, Romo kétségbeesetten keresi Dez barátját a dropback után, de a fal megint összeomlik a feltüzelt Packers front-7 nyomására, ezért úgy dönt, maga futja meg a first downt, sikertelenül. Bár majdnem eléri a vonalat, rövid méricskélés után kiderül, hogy inchek hiányoznak még. Negyedikre nem mennek neki, punt!

1st&10, Packers 30 yardos vonal
Micah Hyde remek visszahordását követően (alapszakaszban 2 punt return TD) Aaron Rodgers a pályán! Miután kiskocsival felviszik a line of scrimmage-hez, átadja mankóját az egyik vízhordó fiúnak. Grííínéjtíín, Gríííínéjtííín, hut! Egyből megy a bogyó Eddie „The Hulk” Lacy kezébe, akiről az első két védő lepattan, 8 yard után terül el a földön miután 3 LB és 2 CB csüngött a hátán.

2nd&2, Packers 38 yardos vonal
„KUUUUUUUUUUUUUUHN” dübörög az egész Lambeau Field, az öreg fullback pedig odaáll és izomból belerobbanva a falba megcsinálja a first downt.

1st&10, Packers 41 yardos vonal
Villám gyors screen passz, a liga legjobb slot receiverének, Randall Cobb-nak (75 elkapás, 1.067 yard, 12 TD) Cobb egy testcsellel az első védőt elküldi kekszért, majd hozzá pakol még jó pár yardot hihetetlen gyorsaságának köszönhetően.

1st&10, Dallas 46 yardos vonal
Újabb Lacy futás, első szándékból lepattan a falról, de Eddie Lacy nem az a fajta aki ettől megtorpan. Irányt változtat és a tumultust jobbról kerülve indul neki, mire a védők észbe kapnak, hogy bár középen megfogták a játékot, Lacy már a szélen viháncol, addigra Hulk már átlépte a first downt jelző vonalat.

1st&10, Dallas 34 yardos vonal
Sikertelen átadás. Rodgerst remekül megvédte a fal, ám Nelson felé a passzt kicsit túldobta. Látszik a Dallas secondary-n, hogy nagyon felkészültek Nelson játékra, nem bíznak semmit a véletlenre, rendszerint beduplázzák. Nelson rendelkezik a legtöbb 40+ yardos TD elkapással, nem lenne vicces a Cowboys számára ha egy-egy ilyen játék összejönne rögtön az elején.

2nd&10, Dallas 34 yardos vonal
Megint egy villámgyors screen passz, ezúttal Quarless számára, aki bár nem éri el a first downt, fontos yardokat szerez.

3rd&5, Dallas 29 yardos vonal
Harmadik és rövid, nah mit hív ilyenkor Mike McCarthy? Persze, hogy 40 yardos passzt, jah hogy A-Rod sánta? Nem probléma, megoldja! A 40 yard nem jönne össze, de még a 10 se, ám Lacy elkapása pont elég az újabb első kísérlethez. (Lacy zsinórban 9 mérkőzésen érte el a 100+ scrimmage yardot, erre az elmúlt két évben csak Foster és McCoy volt képes).

Ha elmosolyodik a meccs közben, mindenki zsebre vághatja a győzelmet!

1st&10, Dallas 22 yardos vonal
Ezúttal egy Starks futása következik, a 4. szezonját taposó fiatal running back, tökéletes ellentéte Lacy-nek. Nem az a brusztolós erőfutó, hanem villámgyors irányváltásokkal operáló szélsebes vadászgép. Meg is lepi a dallasi védőket az új fejlemény, Starks bejut a red-zone-ba, sőt majdnem megvan a TD is!

1st&Goal, Dallas 7 yardos vonal
Megint Lacy! Nem finomkodik a srác, izomból bele a közepébe!

2nd&Goal, Dallas 5 yardos vonal
Megint Rodgers passz, Nelsont kereste az end zone-ban, eredménytelenül, Wilcox üti el a labdát, ami veszélyesen pattan fel, de végül földet ér.

3rd&Goal, Dallas 5 yardos vonal
Lacy futás, megint középen (A Packers red-zone playbook idén kimerül a középen futás és a szélre passzolgatásban) a dallasi front-7 remekül zár össze, no gain.

4th&Goal, Dallas 5 yardos vonal
McCarthy mostanában nem szívbajos, megint neki megy negyedikre, a változatosság kedvéért a sánta Rodgerst passzoltatja újfent. Snap, Rodgers keresi a célpontot, ami nincs, minden elkapón remek a coverage, ám apa nem szívbajos, nyakába veszi a sérült lábát, kiforog a zsebből és megfutja a TD-t! A Packers szurkolók és Ted Thompson (GM) szíve kollektíven hagyja ki az ütemeket miközben a jelenetet nézik. 0-6, Crosby úgy dönt az extraponthoz felesleges feljönni, úgyis blokkolják, ha nem, akkor meg mellé rúgja.

És így tovább… a végeredmény 36-30 a Packersnek.
Hiába jó barátok Romo és Rodgers, hiába az egyik legjobb offense most a Dallas-é, hiába playoff ez, ahol bármi megtörténhet, Rodgers nyilatkozata szerint a Packers most éhesebb mint valaha, a Lambeau Field pedig nem lesz kegyes Tony "8-8" Romohoz, a nagy dallasi menetelés itt bizony bele fog fagyni a Szentély talajába! Ha nem így gondolod, akkor fáradj át Cefre művészúr posztjához, a kovbojok arra terelik a marhát.