A 2014-es idény közel sem sikerült olyan jól, mint ahogy azt várták a Titans háza táján, hisz a csapat egy csalódást keltő 2-14-es szezonon van túl. Ennél fogva volt is min javítani az offseason alatt, a megfelelő pénzügyi lehetőségek is adottak voltak és nem is csinálták rosszul, sőt!

 

Lássuk be, a 2-14 nem a véletlen műve volt. A Titans offense 29. volt megtett támadóyardok terén, a defense pedig a 6. legtöbb yardot engedte mérkőzésenként. Szerencséjükre a kivágott ex-hollókon (Michael Oher (T) és Bernard Pollard (SS)) és a visszavonuló, egykori elsőkörös Jake Lockeren (QB) és Michael Rooson (OT) kívül nem érte egyéb „veszteség” a csapatot, így intenzív és igen erőteljes fejlődésről beszélhetünk (volt honnan). Az érkezők/újraigazoltak:

Derrick Morgan (DE/OLB), 4 év, $30 millió, $10.5 millió garantált

Brian Orakpo (DE/OLB), 4 év, $32 millió, $13.5 millió garantált

Brett Kern (P), 5 év, $15 millió, $5 millió garantált

Perrish Cox (CB), 3 év, $15 millió, $2.25 millió garantált

Da'Norris Searcy (S), 4 év, $24 millió, $10.5 millió garantált

Harry Douglas (WR) 3 év, $? millió, $? millió garantált

Ryan Succop (K), 3 év, $7.2 millió, $2.75 millió garantált

Anthony Fasano (TE), 2 év, $5.25 millió, $1.125 millió garantált

Nem semmi névsor, de ami a legjobb, hogy tudatos! Orakpo a liga egyik legtehetségesebb pass rushere, egy igazi playmaker. Nála egyedül az egészségügyi problémák jelenthetnek akadályt, az utóbbi három szezonban 22 meccsen volt harcképtelen, ami elképesztő adat. Ennek tükrében az évi 8 millió talán soknak tűnik, de mivel illik a 3-4-es rendszerbe és nem kap vészesen nagy garantált tartalmat, megéri a kockázatot. Vele ellentétben az újraigazolt Morgan már szolidabb képességű játékos, ám cserébe képes egészséges maradni és konzisztensen jó játékot hozni. Ketten együtt brutális pass rusher duót fognak alkotni.

Blidi Wreh-Wilson hátborzongatóan pocsékul játszott cornerback poszton, az ő helyére érkezett Perrish Cox a 49ers együttesétől. Cox kezdő kaliberű játékos, ha nem lesznek pályán kívüli balhéi, nagyot kaszált vele a Titans. Ahogyan tette azt a tavaly még a Billst erősítő Da’Norros Searcyvel. A safety remekül pótolta Jairus Byrdöt, futás és passz ellen is remekül helytállt. A fizetése is teljesen reális, főleg egy olyan csapatnál, ahol az NFL legrosszabb safety-párosa tevékenykedett tavaly.

Sikerült megtartani a kezdő rúgót és puntert is, utóbbi ráadásul a 7. legjobban kereső játékos lett a posztján. Támadó oldalon is történt némi előrelépés, a tehetséges elkapó TE, Delanie Walker mellé jött a veterán blokkoló (de elkapni is jól tudó) Anthony Fasano, Harry Douglas pedig a gyengécske elkapó soron hivatott javítani. További újraigazolt játékosok: Karl Klug,(DE/DT), Chris Spencer (C), Byron Stingily (OT), Brandon Harris (CB). Egyikük sem pro bowler szint, de korrekt kiegészítő elemek.

Összességében a Titans „szerzett” magának két passzsiettetésben remek, de futás ellen is használható, rendszerbe illő OLB-t, kis szerencsével megoldották a CB gondokat, igazoltak egy remek safetyt, kozmetikáztak a támadósoron és egyben tartották a speciális egységet. Mindezt nagyon okosan, tudatosan, tökéletes összhangban a drafttal.

A csapaté az 1/2-es választási jog, és mivel nincs szükségük pass rusherre, szabad a vásár, szinte lehetetlen hibázni. Vagy elvisznek valakit az Amari Cooper – Kevin White elkapó duóból needre, vagy beruháznak Mariotára (ami végül is védhető), vagy kifosztják az Eaglest. Főleg utóbbi lenne nagyon is érdekes, ugyanis Jimmy Kempski egyik cikkében a következő forgatókönyvet dobta be. A Browns állítólag egy 1/19-es draftcetlit ajánlott Bradfordért, így az Eagles az idei 1/20 mellé az 1/19-es picket, egy jövő évi első kört, valamint Mychal Kendricks (ILB) és Brandon Boykin (CB) játékjogát tudná adni a Titansnek az 1/2-ért. Mondani sem kell, hogy ez a Titánoknak tökéletes volna. Persze, ez mind csak spekuláció, de tény, a Titans, bár nem sikerült minden lyukat befoltozni (nem is lehetett), megfontoltan igazolt remek játékosokat hiányposztokra, aminek következtében nagyon kényelmes helyzetből várhatják a 2015-ös draftot. Kijár a dícséret és reménykedhetnek, hogy ez a szezon közben is látszódni fog.

Értékelés: A+