Ez a hajó nem igazán mozdul előre egyelőre, pedig pénz lenne egy rendes legénységre. A drafton új kapitány érkezik, lehet majd az ő személye végre szélirányba állítja ezt a rozoga kalóz teknőt. Lássuk, hogy tevénykedett a szabadügynök-piacon a Buccaneers csapata:

 

A Tamp előző szezonját egy szóval tökéletesen be lehet mutatni: 1/1! A tavalyi 2-14-es mérlegük hatására ugyanis övék a 2015-ös NFL Draft első húzása (a Titans is 2-14-vel zárt, azért a Tampáé az 1/1, mert az ellenfeleik gyengébb szezont produkáltak mint a Titanséi). Ám önmagában az első választás nem garantálja, hogy jövőre érezhetően előre fognak majd lépni, Winston kihúzása kevés lesz az üdvösséghez, megfelelő embereket kell mellé találni. Nézzük ennek szellemében, hogy ügyeskedett a Tampa az FA piacon:

Távozók: Adrian Clayborn (DE, Falcons), Mason Foster (LB, Bears), Michael Johnson (DE, Bengals), Josh McCown (QB, Browns)

McCown kicsivel több, mint 5 millió dollárt kapott volna az idei szerepeléséért a csapattól, mivel halott pénzt nem eredményezett a kivágása és 1/1-re biztosan irányító érkezik a csapathoz, ebből a szempontból érthető, hogy nem akartak 5 milliót kifizetni neki. Ám, ha azt nézzük mekkora rizikó van egy 1/1-es irányítóban (nem lesz mindenkiből Peyton Manning, igaz David Carr?), nem biztos, hogy okos lépés volt lepasszolni McCownt. Mike Glennon most az egyetlen olyan QB a keretben, aki játszott már NFL mérkőzést. Tegyük fel a Bucs kihúzza 1/1-re Winstont, két megoldás van, vagy egyből bevágják a mélyvízbe, lesz, ami lesz alapon, vagy először Glennon kezd majd, amíg az ifjú tehetség megszokja a rendszert. Mindkét esetben szükség van egy tapasztalt második QB-ra, és szerintem erre a szerepre McCown jobb, mint Glennon. 5 millióért lehet kicsit sok, de mire a cikk végére érünk kiderül majd, hogy így is bőven belefért volna arra a plusz egy évre.

A másik 3 távozó közül Foster az egyetlen, akiért lehet kicsit keseregni. 1 évre 825 ezer dolláért ment el a Bearshez, ennyiért (vagy egy kicsit többért) miért nem tartották meg, azt nem bírom megérteni. Igaz, hogy tavaly 6 meccset kihagyott sérülés miatt (a többin mind kezdő volt), de van benne potenciál, ennyi pénzért meg főleg. A Bearshez azt írtam ez nekik ennyi pénzért ajándék, bőven elfért volna még Tampában is, nem olyan marha mély az az LB sor. Mentségükre legyen mondva az érkező játékosok majdnem fele linebacker, így azért valahol érthető.

Érkezők: Bruce Carter (LB, Cowboys), Chris Conte (DB, Bears), Sterling Moore (DB, Cowboys), Larry Dean (LB, Bills), Henry Melton (DT, Dallas), Emmanuel Okbuehi (TE, Ravens)

Újraigazoltak: Lawrence Sidbury (DE), Larry English (DE), Mike Jenkis (CB), Leonard Johnson (CB), Luke Stocker (TE), Jason Williams (LB), Major Wright (S)

Bruce Carter 4 évre 20 millió dollárt kap a Buccaneers csapatától. Carter egy igazán remek 3-4-es ILB, de miután a Boys 2013-tól átállt a 4-3-as védelemre nem igazán tudta kamatoztatni képességeit és teljesen inkonzisztens lett a játéka. Ahelyett, hogy ment volna mondjuk a Bearsbe, ahol a sémaváltásba tökéletesen passzolt volna, aláírt egy másik 4-3-at játszó csapathoz, a Bucs pedig tejelt is neki rendesen (értsd: kurvára túlfizette). A másik linebacker, Larry Dean maximum cserének jó, ennek megfelelően nem is lett Carterhez hasonlóan agyonfizetve: 1 év, 725 ezer dollár.

Sterling Moore remek kiegészítő CB volt Dallasban, 1 évre kapott 1.5 millió dollárt, ez szerintem abszolút megérte a csapatnak. Ha állandó kezdőként is úgy fog játszani, ahogy a Dallasnál nickelben, akkor egy remek választásnak bizonyul majd. A Tampa passz elleni védekezése ugyanis borzalmasan rossz, minden erősítés el kell nekik, mondjuk ehhez nem sokban fog hozzájárulni a másik defensive back érkezése, Chris Conte szerződtetése.

A védőfal magasan kiemelkedő tagja McCoy, hoztak mellé még egy DT-t, Melton személyében, ez teljesen rendben van. 1 évre 3,75 millióért nem sok, ha egyben tud maradni, akkor mindenképen boost lesz a védőfal számára.

Összességében nem olyan botrányosan gyenge ez, ám a védelembe még bőven elkelt volna frissítés, különösen a secondarybe. Bár ha figyelembe vesszük, hogy idén irreálisan elszálltak a backek fizetései, talán érthető, hogy senkit nem akartak túlfizetni (csak Cartert). Ám még így is több, mint 20 millió dollár helyük maradt, szóval lett volna miből tovább építkezni.

Ha Winstont kihúzzák 1/1-re, akkor utána még kelleni fog CB, S, DE, TE, a támadó falba is lehet húzni egy-egy guardot és tackle-t, az LB sort is lehetne tovább mélyíteni. Szóval van min dolgozni, ehhez képest ráültek 20+ millió dollárra.

Értékelés: C-