Bizonyára sokan ismeritek, vagy legalábbis hallottatok már az HBO sikersorozatáról, a Trónok Harcáról. Nekem nagy kedvencem, ezért bátorkodtam összeállítani egy speciális mock draftot, ahol a csapatok a Game of Thrones szereplői közül válogathattak. Mock Draft – Special Editon!

 

1/1 Tywin Lannister, QB

A Bucs legnagyobb hiányposztja az irányíró, így nem is meglepő, hogy elhozták a legkészebb QB-t a draftról. Tywin precíz, jól olvassa a védelmeket, hidegvérű, megfontolt, pro bowler kaliber. Nem kell vele sokat foglalkozni, így Lovie Smith sem tudja tönkre tenni. Negatívum vele kapcsolatban, hogy nem nagy az upside-ja, nincs benne spontaneitás, inkább game manager, mint playmaker.  

TRADE, 1/19 + 1/20 + Két dothraki rabszolga

1/2 Tyrion Lannister, QB

Kelly csak feltrade-elt, de nem lehet érte hibáztatni. Tyrion egy meg nem értett zseni, hatalmas az upside-ja, egy igazi playmaker, akiből könnyen Hall of Famer lehet. Ugyanakkor benne van a bust faktor, alulméretezett és nem eléggé mobilis, de egy jó fal mögött csodákra képes.

1/3 Bronn, OLB

Nem volt meglepetés, a Jags kihúzta a legképzettebb pass rushert az idei classból. Bronn gyors, jók az első lépései, tökéletes a technikája, ideális passzsiettető. A kritikusai ugyanakkor szeretik felemlegetni a gyenge futás elleni teljesítményét, illetve, hogy „nem küzd tisztességesen”, de ez aligha fog érdekelni bárkit is Jacksonville-ben, ha zsinórban hozza a 15+ sackes szezonokat.

1/4 Loras Tyrell, WR

A legjobb a posztján: tökéletes route-ok, 4,40 alatt a 40 yardos sprint, súlypontemelkedése kiemelkedő és a kezei is jók. A fumble-ökre ugyanakkor jó lesz figyelni, viszonylag gyakran köhögi fel a labdát. Kiváltképp, ha hátulról érkezik a löket. 

1/5 Gregor „A Hegy” Clegane, DE

Suh óta nem volt ilyen fizikális szörny a drafton sőt, a Hegy még rajta is túltesz. Hosszú karjai ellenére is megdöntötte a legtöbb fekve nyomás rekordját, a bull rush-a valami félelmetes, futni esélytelen mellette, és ha elkapja az irányítót… Ráadásul Vic Fangio kezei alatt fog játszani, ami rá is fér tekintve, hogy több personal faultot dobtak rá, mint bármelyik más védőre az egyetemen.

1/6 Oberyn Martell, OLB

Tehetsége alapján még Bronnál is jobb játékos, csak azok a pályán kívüli ügyei ne lennének. Drogok, teljesítményfokozó szerezek, orgiák, nők, férfiak egymás után. Ha a játékra figyel, akkor ő lehet a liga történelmének valaha volt egyik legjobbja, de ha nem…

TRADE után

1/7 Robert Baratheon, OT

Robert LB-ként kezdte az egyetemi karrierjét, de annyira elhízott, hogy kénytelenek voltak betenni tackle-nek. Játszott is mindkét oldalon, a profik között is megállná a helyét, már ha vigyáz a súlyára és az egészségére. Messze a legképzettebb tackle a ligában, de a folyamatban lévő válása és kialakuló alkoholizmusa végett kockázatos pick.

1/8 Sandor „A Véreb” Clegan, DE

Kevésbé fizikális, mint a bátyja, viszont technikásabb. 4-3-as endnek ideális, futás és passz ellen is hibátlan, tökéletesen végrehajtja a számára kijelölt feladatokat. Az egyetlen igazán rizikómentes védő az idei classban. Pályán mutatott viselkedése nem tükröződik a magánéletben, gyakran adakozik, és elárvult kislányokon segít.

1/9 Forró Pite, OT

A tavalyi Beckham húzás után ismét egy váratlan pick a Giants részéről. Persze kell a támadófal, de Pite túl nyers ahhoz, hogy ilyen korán elvigyék. Reachnek érzem, az amúgy remek fizikai adottságokkal rendelkező falember rendkívül értetlen, nem lepne meg, ha a szerződésében helyet kapna egy „ne zabálj annyit” záradék.

Trade -> Theon Greyjoy+ 1/17

1/10 Petyr „Kisujj” Baelish, QB

Theon nem volt rossz, de állítólag nem akart a (Vasszigeteken) San Diegóban maradni, így értékesíteni kellett. Kisujj valahol Tywin és Tytion keveréke: megfontolt, kiválóan olvassa a védelmeket, vigyáz a labdára, kreatív, de átlag alatti atléta, egy jó game manager irányítónál 

1/11 Melisandre, CB

A class legjobb cornere. Annyira jó, hogy rengeteg drogtesztet csináltattak vele, de minden átment. Főleg emberfogásban jó. Stannis Baratheonnak (WR) momentuma nem volt ellene a Sugar Bowlon, nem is csoda, hogy kikerült az első körből.

1/12 Pycelle NagyMester, QB

Az igen! Megszerzik az 1/19-es pickért Bran Starrkot az Eaglestől, most meg húznak egy Weeden 2.0-át? Pycelle az eddigi legidősebb QB, aki elkelt bármelyik körben a draft történelmében. Ugyanakkor az orvosin végzett, lehet, hogy Manziel alkoholproblémáit lesz hivatott kezelni.

1/13 Ned Stark, DE

Várható húzás volt. Ned nem a leggyorsabb endek közül való, de megfelelően képzett és egy apróbb nyaksérülést leszámítva soha nem volt sérült. Ráadásul ő tökéletesen alárendeli magát a feljebbvalóinak, ami ideális Sean Peytonnak.

1/14 Joffrey Baratheon, WR

Te jó ég mekkora reach! Joffrey karrierje eddig abból állt, hogy megállás nélkül azt hangoztatta, hogy „én vagyok a legjobb elkapó”, és elkapdosta Tywin tökéletes labdáit. Szerintem borzalmasan túlértékelt, a karakterproblémái miatt 4-5. körre vártam.

1/15 Ilyn Payne, QB/G

Készülnek a Kaepernick utáni életre? Na jó, ez túlzás, Payne minden bizonnyal guard lesz az NFL-ben. Pedig ígéretesen indult a karrierje, csak egy véletlen baleset folytán ki kellett vágni a nyelvét, így pedig aligha tudna játékokat hívni. Kaepnek viszont segíthet az edzésekben és az a veszély sem fenyeget, hogy elkotyogja, mennyiére béna az edzőtársa…

1/16 Cercei Lannister, QB

Sokkal inkább egy falembert vártam volna, mint egy irányítót, de úgy látszik O’Brien nincs megelégedve a jelenlegi felhozatallal. Cercei Tywin cseréje volt az egyetemen, nem véletlenül, de azért voltak szebb megmozdulásai, ha pályára keveredett. A tehetsége megvan, de díva és szeszélyes, lesz vele munka.

TRADE után a Chargerstől

1/17 Jaime Lannister, WR

Magas, fizikális, kiváló atléta. Ő volt Tywin elsőszámú célpontja és nagyban neki köszönhető, hogy az irányító lett az 1/1-re. Viszont aggodalomra adhat okot, hogy nemrég kézműtéten esett át, melyen komplikációk léptek fel, így kérdéses, tudja-e hozni a tőle várt szintet.

1/18 Hodor, C

Hodor, hodor hodo hodor hodor hodor hodor. Ám hodor hodor hodor hodor, ezért hodor hodor hodor hodor. Hodor hodor hodor, hodo hodo hodor hodor és hodor hodor hodor. Hodor.

TRADE -> 1/24 + 4. kör, a Titans helyére

1/19 Arya Stark, RB

Nem sikerült megegyezni a Vikingsszal, így elhozták az idei class legjobb futóját. Arya nem egy fizikális futó, de egy igazi mistackle-gyáros. Elkapásokból is veszélyes, nem fél az ütésektől és fumble gondjai sincsenek, csak blokkoló képességein kell kicsit javítani.

TRADE után

1/20 Khal Drogo, DE

Azt hittem, Drogo kimegy a top10-ben, de legkésőbb a Saintsnél. Kicsit nyers még a játéka, de ez akkor is nagy csúszás. Úgy tűnik a mellizom-szakadás, amit összeszedett tavaly, súlyosabb, mint ahogy azt lekommunikálták.

1/21 Alliser Thorne, TE

Gronkowski fizikuma Incognito mentalitásával. Az idei class legjobb TE-je, elkapásokban és futásblokkolásban is átlag feletti, ráadásul hiányposztra érkezik. A kérdés már csak az, hogy jön majd ki Daltonnal, ha a kis vörösnek nem fog menni a játék. Samwell Tarly sokat tudna mesélni róla.

1/22 Mance Rayder, S

A „Védőfalon Túli Király”. Polamalu visszavonult, ő pedig méltó utódja lehet. Mance remek vezér, csapatkapitány, aki az egész pályát bejátssza, igazi box to box safety.

1/23 Tarthi Brienne, OT/G

Nem a legszebb teremtés, de nem is ez a feladata. Sokan lebecsülik, pedig a Vérebet is ki tudta venni a játékból. Guard és tackle poszton is tud játszani, hosszúak a karjai és inkább a protection az erőssége, de a fizikuma megvan a futás segítésére is. Tiszta az aktája, mint a szűz hó, soha nem volt még vele gond sem a pályán, sem azon kívül.

TRADE -> 1/30 + 2. kör és kapnak egy 3. kört, a Titans helyére

1/24 Havas Jon, ILB

Kicsit magas az ellenérték, de Havast a Fagyos Tundrára találták ki. Vezéralkat, az egyetemen csapatkapitány volt, magabiztosan szerel, jó a coverage-ben és az irányítóra is veszélyes. Érdekesség vele kapcsolatban, hogy valamilyen megmagyarázhatatlan okból Andy Daltont tartja a legnagyszerűbb irányítónak.

1/25 Szellem, G

Van némi irónia, hogy a Fekete Párducok a „Fehér Farkast” választottak, de ettől még remek húzás. Szellem remekül szagolja ki, honnan jön a nyomás, ösztönösen védi az irányítót és megvan az atletikussága a futásblokkoláshoz is.

1/26 Hagymalovag Davos, WR

Erősíteni kell Baltimore-ban az elkapó állományt. Davos főleg a számok között veszélyes, biztos kezei vannak, nem fél az ütéstől sem. Viszont neki vannak a legkisebb kezei az egész draft mezőnyében, nagyságrendileg egy újpercnyivel rövidebb, mint az átlag, ami felvet pár kérdést a labdabiztonsággal kapcsolatban.

1/27 Craster, DT

Jerry Jones visszatért! Nem mondom, Craster kezdő kaliberű DT, de Hardy után első kört ajánlani érte? Jelenleg 8 felesége és 13 lánya perli családon belüli erőszak vádjával. Roger Goodell állítólag már jelezte is, hogy legalább 1 mérkőzéses eltiltásra és 2789 dollárnyi büntetésre számíthat.

1/28 Samwell Tarly, OT

Tarly lett a legtöbb pontot elérő játékos a Wonderlic teszten, 49 pontot a lehetséges 50-ből. A fizikai képességei már ugyanakkor hagynak kívánni valót maguk után, ahogy a mentalitását is sokan kritizálják. Állítólag a Rose Bowl mérkőzést azért nem játszotta végig, mert Allison Thorne, a csapattársa, lemalackázta.

1/29 Renly Barathean, ILB

Mi mindenre nem jó a média hype? Renly 6-7. körös játékos, egy középszerű linebacker, de mivel kiváló tanuló volt, példás, szimpatikus egyéniség és nem mellesleg köztudottan meleg, minden médium az első körbe követelte. Úgy néz ki, a Coltsnak kell egy kis hype, bár érdekes lesz megnézni, hogy jön majd ki egymással a mindenfajta szőrtől irtózó Renly és Andew Luck.

TRADE után

1/30 Lysa Arryn, WR

A mezőny legjobb kezű elkapója, úgy szorítja a melléhez a labdát, mintha a gyereke lenne. Ugyanakkor rosszul viseli, ha nem ő az elsőszámú, ilyenkor néha még a szabotálásig is elmegy. Láttunk már tehetségeket ebbe belebukni.

1/31 Daenerys Targaryen, WR

Reach! A fiatal elkapót túlságos is felkapta a média, köszönhetően a meghökkentően jó eredményeinek és szemet gyönyörködtető játékának, de ne feledjük, hogy a 3. vonalbeli iskolából jön. Nagyon fiatal, rengeteg benne a potenciál, de azt hiszem, Sean Payton inkább a szemére, mintsem az eszére hallgatott most.

1/32 Lord Varys, DT

A poszt rendben, na de a játékos? Varys közepes defensive tackle, 3. körre jósolták. Sajtóértesülések szerint Belichicknek a játékos „kis egérkéi/madárkái” tetszettek meg, és az idei év után visszatérne a 2000-es évek sikerreceptjéhez.