Az AFC South csoportja – az AFC East mellett - a másik olyan csoport, ahol minden évben az a kérdés, hogy az Indianapolis Coltsot sikerül-e valakinek megszorítani (leszámítva ugye a Manning és Luck közti átmeneti évet). Az idei évre sem várhatóak nagy izgalmak csoporton belül (legalábbis ami a csoportelső kilétét illeti), azonban sok másik csapat levesébe beleköphetnek a többiek is. És az elmúlt évekhez hasonlóan idén is ezen csoport tagjainak sorsolása az elmúlt szezon mérlegei alapján a legkönnyebb, ugyanis a rangsorban a 7 legkönnyebb közül 4 helyet foglal el az AFC South mezőnye.

 

Ellenfelek: Chiefs, @Panthers, Buccaneers, @Falcons, Colts, @Jaguars, @Dolphins, Titans, BYE, @Bengals, Jets, Saints, @Bills, Patriots, @Colts, @Titans, Jaguars

Sorsolás erőssége: 106-148-2, .417

A Texans minden bizonnyal igyekszik majd tartani a lépést a Colts-szal a csoportelsőségért vívott csatában, de az első hetekben már el is vesztik a fonalat Watték. Hiába verik otthon a Chiefst a nyitányon, a Panthers, és a Falcons ellen sem sikerül nyerni, azonban Winstonékat megcsapják, így 2-2-vel várják a Colts elleni hazai összecsapást, ahol ha szoros meccsen is de alulmaradnak. A Jaguars és a Dolphins ellen 1-1-gyel zárnak, majd összeverik Mariotát és így vonulnak szünetre.

A szünet után Daltonékat idegenben, a Jetset pedig hazai pályán gyűrik le, ám a következő négy meccsükből hármat buknak, nevezetesen a Saints-Patriots-Colts triótól, a Bills meglehet nekik idegenben. A szezont végül a csoport két leggyengébbje ellen zárják, akiket meg is vernek, így a végére egy 9-7-es mérleget érnek el, amivel halvány esély marad a rájátszásra.

Ellenfelek: @Bills, Jets, @Titans, Jaguars, @Texans, Patriots, Saints, @Panthers, Broncos, BYE, @Falcons, Buccaneers, @Steelers, @Jaguars, Texans, @Dolphins, Titans

Sorsolás erőssége: 106-149-1, .417

Luckékra már az első héten igen nagy erőpróba vár, hiszen az igazán felturbózott Billshez látogatnak majd. Szezon eleji formáknak is köszönhetően egy meglepően szoros, hosszabbításos meccsen azonban diadalmaskodnak a csikók, akik ezután sorban nyernek további négy héten keresztül. Egészen addig, amíg a Patriots nem látogat a Lucas Oilba, ahol a frissen szabadjára engedett Brady az elmúlt évek tendenciájával szemben nem a futójátékkal, hanem passzjátékkal veri rommá a csikókat, így Luck továbbra is nyeretlen marad Bradyvel szemben.

Ez akkora mélyütést fog okozni a csikóknak, hogy Breesék egy igazi pisztolypárbajban múlják felül házigazdájukat. Négy héten belül a harmadik meccsüket fogják otthon bukni a csikók, ugyanis a Manning-Luck párharc legújabb fejezetét az öreg fogja nyerni, így jókor jön majd a szünet, melyre 6-3-mal mennek. A Ryan-Winston duó közül egyik sem fog sok gondot okozni, a Steelers ellen azonban begyűjti negyedik vereségét is a szezonban a csapat. A csoportriválisokat ütni fogják, azonban a Dolphins bele fog piszkítani a tökéletes szezonzárásba. Az ez által létrejövő 11-5-ös mérleg miatt viszont veszélybe kerülhet a pihenőhét a rájátszásban.

Ellenfelek: Panthers, Dolphins, @Patriots, @Colts, @Buccaneers, Texans, Bills, BYE, @Jets, @Ravens, Titans, Chargers, @Titans, Colts, Falcons, @Saints, @Texans

Sorsolás erőssége: 118-137-1, .463 

Szegény Jacksonville-t azért lehet sajnálni. Hiába van mérlegek alapján könnyű sorsolásuk, egyszerűen képtelenek egy tisztességes szezont összegereblyézni. És ráadásul idén szerencsétlenségükre az NFC South tagjaival meccselnek majd, akiknek tuti nem lesz még egyszer ilyen ócska szezonjuk. Az első négy meccsen sem nagyon fognak közelebb kerülni a jó mérleghez, azonban a Patriots szezon eleji formáját figyelembe véve egy egész szoros meccs is kialakulhat, amin akár meglepetést is okozhatnának… de nem fognak. A Winston vezette Buccaneers ellen azonban minden klappolni fog és megszerzik az első győzelmüket.

A Texans és a Bills elleni londoni meccsen azonban nem sok babér terem majd nekik, így 1-7-tel vonulnak pihenőre. Visszatérésükkor New Yorkba repülnek egy pofonért, majd Marylandbe is átugranak egyért, hogy aztán hazai pályán verjék a Tennesseet, így elmondhatják magukról, hogy az 1/1 és az 1/2 csapatát is elkalapálták. Rivers decemberben nyerni jár mindenhova, ez alól Jacksonville sem kivétel. A Titans elleni visszavágón megverekszenek egymással a csoport utolsó helyéért, és habár kikapnak, elkerülik azt. Az ezt követő négy meccsen sem terem babér számukra, így 2-14-es mérleggel zárják a szezont.

Ellenfelek: @Buccaneers, @Browns, Colts, BYE, Bills, Dolphins, Falcons, @Texans, @Saints, Panthers, @Jaguars, Raiders, @Jets, @Patriots, Texans, Colts

Sorsolás erőssége: 111-144-1, .435

Az új seprű általában jól seper, de a kivétel erősíti a szabályt. A Titansnek olyan ócska szezonja lesz, amilyet senki sem várt, főleg azután az örömködés után, amit lecsaptak Mariota draftolásakor. Az első héten rögtön az 1/1-es és az 1/2-es csapata feszül egymásnak, amit hazai pályán Winstonék be is húznak, így neki lesz meg hamarabb első NFL győzelme. A Browns elleni látogatás során is megújult irányítóval kerül szembe Mariota és ahogyan Winstonnal szemben alulmaradt, ugyanúgy Jancsival szemben is alul fog. A Colts ellen az lesz a hazaiak számára a csúcspont, amikor letelik majd a 60 perc.

Ezután elmennek szünetre, rendezik a sorokat, de a hiába, ugyanis minden meccsüket elbukják, köztük a Jacksonville elleni csoportrangadót is. Ezután viszont a Raiders ellen is kikapnak, majd a Jaguars elleni visszavágón behúzza első, és a szezonban egyetlen győzelmét a Titans. A hátralévő Jets-Patriots-Texans-Colts kvartett ellen már nem jön össze semmi. Így egy 1-15-ös mérleggel zárnak.