Jó kis forduló volt megint. Ment minden mixem – ezért fejek fognak hullani (Saints, Dolphins) -, lett vagy 40 pontom a tippjátékban, a padon 4 játékosom több pontot szerzett, mint az egész kezdőm. Nem is csoda, hogy szinte senki nem maradt az eredeti helyén, ráadásul 5 új név is került fel a listára.

1. (2). Denver Broncos (2-0)

Welker for president! Annyira hiányzik a csapatnak a kisember elejtett labdái, hogy a támadók kezüket-lábukat törik, hogy pótolják azt. Remélhetőleg majd játszik a Seahawks ellen, különben dalolhatják, hogy „35”.

2. (3). Cincinnati Bengals (2-0)

Mire A. J. Green, amikor van Dalton? Ráadásul a guard Kevin Zeitler és Vontaze Burfict sem játszotta végig a mérkőzést. Ennek ellenére a Bengals olyan könnyedén verte agyon a sokak által ide követelt Falconst, hogy rossz volt nézni. 3 INT, 2 sack, több mint 400 szerzett támadó yard. Egyelőre nagyon meggyőzőek, nem sok kell az első helyhez.

3. (1). Seattle Seahawks (1-1)

Breaking News! Szemtanúk állítják, hogy Richard Sherman csendben maradt egy mérkőzés után. Nem volt „I am the best corner in the league”, de még ásítgatás és gyűrűmutogatás sem. Mondjuk nem is csoda azok után, ahogy megdominálták őket Riversék.

Sherman magyarázza a bizonyítványt

4. (-). Carolina Panthers (2-0)

Jöhetnék most azzal, hogy a Saints idegenben játszott, meg hogy Brees, meg Graham, meg Payton meg stb, de Shermannal ellentétben én beismerem, hogy nagyon mellé lőttem velük kapcsolatban. 0-2, miközben a Panthersnek olyan jó a védőfala, hogy nem kell mögé secondary, miközben a gyenge elkapók és falemberek jónak tartott védelmek ellen oldják meg simán. A Steelers ellen is ők az esélyesek nálam.

5. (9). Philadelphia Eagles (2-0)

Továbbra sem értem, mi volt a Jaguars elleni első félidős bénázás. De mivel a Colts ellen is ez ment, gondolom Kelly mester így szereti. Nagy meccsen, borzasztóan lyukas védelmekkel, kis (nagy) bírói segítséggel nyert az Eagles, így kényelmes pozícióban jöhet a Henne-t rommá verő Redskins.

6. (6). New England Patriots (1-1)

Matt Cassel talán élete meccsét játssza, erre nem összefirkálják a statisztikáját interceptionökkel? Pedig ennyi labdát az ő irányítása alatt Pats játékos még nem kapott el. Mint múlt héten a 9ers esetében, bénázó ellenfél ellen nem jár jobb pozíció.

7. (6). Green Bay Packers (1-1)

Amikor a Jets vezet ellened 21-6ra, ott valami nincs rendben. Nelson 200+ yardja ugyan szép, de a támadófal katasztrófa és nagy eséllyel a Lions ellen sem lesz jobb (nem mintha a védelem olyan ügyes lett volna). Kérdés: hány fantasy pontot hozott eddig Lacy, és ki volt az a szerencsés szerkesztő, aki őt már az első körben ledraftolta?

8. (-). Arizona Cardinals (2-0)

Nincs Palmer, a sztár elkapód formán kívül, az elit védelmedet halomra sújtják a sérülések és a liga, erre vezeted az NFC legerősebbnek tartott csoportját. Mi ez, ha nem teljesítmény?

9. (-). San Diego Chargers (1-1)

Nem tudom, Rivers milyen szakon végzett, de a kommunikációs hajlamára nem volt panasz. 3 TD, szinte tökéletes játék és folyamatos pofázás. Össze kellene ülniük Shermannal, hogy kifilozofálják, melyikük a jobb karalábé mérnök. Parázsló összecsapás lenne.

10. (-). Houston Texans (2-0)

Amikor még valamikor tavasszal jósolgattunk, azt találtam mondani, hogy a Colts nem kerül be a rájátszásba. Ez még mindig necces, de kezd alakulgatni. Mondjuk azért az Eagles és a Broncos nem a Redskins és a Raiders, de a 2-0 sem 0-2. Egy ideig nem nagyon találkozunk Luckékkal.

11. (-). Buffalo Bills (2-0)

Azt hiszem az FK történelme során most először van itt a Bills. De jogosan. Vezetik az AFC Eastet, egyedül veretlenként, megverve a Miamit (megint) és a Bearst is. Manuel nem játszik rosszul (jól se nagyon), de a védelem kegyetlen, a futás működik és még Watkins is kezdi törleszteni a vételárát. Én drukkolok nekik, főleg azután, hogy mennyien leírták őket.

12. (-). Chicago Bears (1-1)

Cutler a 120 milliós irányító! 4 TD, az utolsó negyed alatt három, micsoda teljesítmény! Mondjuk jó nagy szívás lesz, ha beülnek a Jets hullámvasútba és vereséggel koronázzák meg ezt a győzelmet.

Közben azért ne felejtsük el megnézni, hogy áll az 1/1ért folyó küzdelem. Szerencsére az itt lévő csapatok képesek konstans, kiegyensúlyozott teljesítményre, így itt nem volt olyan nagy jövés-menés.

1. (2). Oakland Raiders (0-2)

Csak nem akarják hagyni magukat, pedig a múlt héten már „csak” másodikak voltak a listán. Nem gond, bucira verették magukat gyorsan, nehogy kimaradjanak a jóból. Legalább itt hadd vezessenek.

2. (5). Jacksonville Jaguars (0-2)

 Hanne ugyanannyi sacket nyelt be, mint amennyi pontot szerzett a Jags. 10-et. Nincs több mondanivalóm.

3. (3). Kansas City Chiefs (0-2)

Jó meccset játszottak, csak hát kikaptak. Kár volt érte, de öröm az ürömben, hogy Charles legalább nem az én fantasy csapatomban van.

4. Tampa Bay Buccaneers (0-2)

Blokkolt punt, FG és még Evans is rosszkor sérült meg. Olyan szerencsétlenül kaptak ki, mint ahogy játszottak.

5. (1). St. Louis Rams (1-1)

Ez egy vicc. Mármint a Bucs. Még szerencse, hogy a Cowboys jön, így van esély a 2-1re. Bár, annyira talán még ők sem viccesek.

Aki még nem tette, töltse le mobil alkalmazásunkat androidra!, iOS-re és Windows Phone-ra október közepére várható.