Új idény, új szerkesztő, új nyitókép. Mindezt a régi hagyományok ápolása érdekében. Sőt, még új helyre is költöztünk. De itt vagyunk és leszünk, töretlen lelkesedéssel az egész szezon alatt és után is. Szóval, aki eddig még nem tett könyvjelző közé minket, nem töltötte le a mobil alkalmazásunkat, az igyekezzen, nehogy lemaradjon valamiről! Addig is tekintsünk előre, hisz holnap hivatalosan is kezdetét veszi a 2014-15ös idény, mi pedig ennek megfelelően fel is állítottuk szezon kezdeti erősorrendünket. Lesz benne meglepetés, azt garantálom!

1. Seattle Seahawks

Fogadtunk katonadanival, hogy a ’Hawks nem fog rájátszásba jutni idén. Ezt továbbra is tartom, bár látva a csoport riválisokat és az őket ért veszteségeket (többek között Sam Bradford, Daryl Washington vagy Aldon Smith), már közel sem vagyok olyan magabiztos, mint júniusban. Ám a címvédő jogán nekik adom az első helyet (a nyitó forduló után úgy sem hiszem, hogy maradnak), aztán majd kiderül, kié lesz a korsó sör januárban.

2. Denver Broncos

A legtöbb szakértő ismét a Denvert látja a legnagyobb favoritnak, sokan 15-1es szezont sem tartanak elképzelhetetlennek (a vereséget pont a Seahawkstól szedik össze). A 15-1 azért szerintem túlzás, viszont tényleg win now módban vannak, ha most nem sikerül, akkor jövőre már aligha fog. Minimum AFC döntő idén.

3. New England Patriots

Brady hihetetlenül élesnek tűnik eddig, az elkapói még egészségesek, ráadásul tavalyhoz képest mindenképp javulást lehet tőlük várni. Ráadásul visszatér Wilfork és Gronk, leigazolták Revist, Chandler Jonesék pedig top formában vannak. Igaz, elküldték Mankinst és Kellyt, de utóbbit már tavaly is sikerült pótolni, a DT posztra meg vannak fiatalok. A Patriotst is AFC döntőbe várom.

4. New Orleans Saints

Sokat gondolkodtam, hogy Saints vagy Packers, de a jobb védelem miatt a szentekre szavaztam. Nem mintha a támadók rosszabbak lennének: a bleacherreport szerint a Brees vezette offense a legjobb az egész ligában, megelőzve a Broncost is. A futójáték az egyedüli kérdőjel, tavaly Brees volt ilyen téren a legeredményesebb a maga 3 futott TD-jével. Ezt leszámítva az NFL egyik legkomplettebb csapata, szerintem bőven az első két kiemelés valamelyikéért fognak küzdeni.

5. Green Bay Packers

Itt a másik csapat, amely a bye weekért fog küzdeni. Rodgers újra egészséges, Nelsont magához láncolta a csapat, így Cobbnak hasítania kell majd, Lacy pedig lenyűgöző. Magyarán az offense tarolni fog. A védelem pedig majd csak összeáll valahogy, a nevek adottak hozzá

6. Cincinnati Bengals

Nehéz a csoport, bárki bármikor megverhet bárkit (jól megmondtam). A Bengals nem sokat erősödött a holtszezonban, szerencséjük, hogy a többieknek volt honnan kapaszkodni. Azonban a védelem mondhatni rendben, Daltont pedig leginkább a rájátszás zavarja, szerintem idén még jók lesznek. Azért nem árt résen lenni: egy Ravens elleni idegenbeli siker kellene ahhoz, hogy nyugodt szívvel tartsam őket a 49ers előtt.

7. San Francisco 49ers

A Frisco az utóbbi három évében 13-3, 11-4-1 és 12-4-es szezonokat produkált. Mindhárom évben NFC döntőbe jutott, de kétszer ott, egyszer pedig a Super Bowlon maradtak alul. Úgy fest, lassan kezdenek leszállóágra kerülni. Az előszezonban eddig kiábrándítóan szerepeltek, Aldon Smith eltiltott, Ray McDonald az lesz, Bowman sérülten kezdi meg a szezont, a secondary pedig gyenge. Az offense-zel papiron nincs gond, a fal kiváló, az elkapók rendben, ennek ellenére kritikán alulian teljesítettek eddig. Egyre bizonytalanabb vagyok a téren, hogy meglesz nekik a csoport. Ha kikapnak a Cowboystól, nagy pácban leszek velük kapcsolatban.

8. Philadelphia Eagles

Ha csak a támadósort nézném, a Philly valahol 6. hely környékén lenne, mert az parádés. A gondok a védelemmel vannak igazán: több mint 60 feltett pont után is 0-2-vel állni nem túl biztató. A rájátszás nagy eséllyel így is meglesz nekik, hisz a Cowboys és a Redskins még gyengébb védelemmel rendelkezik, Elinak pedig nincs fala. De azért nem ártana majd némi defense-t összerakni januárra.

9. Detroit Lions

Új edző, új mentalitás, új rendszer. Schwartz elküldésével a csapat megszabadult a legnagyobb mételyétől, Caldwell érkezésével pedig legalább az offense jó lesz: a Bell-Bush duó futásokból és elkapásokból is hatékony lesz, a Tate-Megatron duó pedig top5-ös a ligában. Staffordnak nagyon jó éve lehet. A védelem pedig… A Suh – Fairley/Mosley középen jó lesz, és végre Ansahnak is produkálnia kellene valamit. Ráadásul előbbi kettőnek lejár a szerződése, úgyhogy a motiváció is adott. Az LB sor közepes a secondary pedig legalább safety poszton tűrhető. A sorsolás a könnyebbek közé tartozik, a 6. kiemelt pozíció meglehet.

10. San Diego Chargers

Ez Rivers éve lesz. Van két remek futója, Gates személyében TE-je, Keenan Allen pedig a tavalyi év legjobb támadó újonca volt, és a falban is csak a jobb guard poszt lyukas. Valamint tavalyhoz képest a védelem is jobb lett egy Flowers-Verrett duóval. Komolyabb távozó nem volt, a csapat összeszokott és egységes. Szerintem az NFC West ellenére is kinéz nekik az 5. kiemelés.

11. Pittsburgh Steelers

Ide akár a Ravenst is írhattam volna, de Big Ben személye és Shazier lehengerlő játéka miatt nekik szavaztam bizalmat. Az offense Brown és Miller vezérletével produktív lesz, ha pedig Bell és Blount nem kap tiltást, akkor a futójátékra sem lesz panasz. Az acél védelem ugyanakkor már eléggé rozsdás. A front7 nem olyan vészes, de a secondary átlagos, vagy átlag alatti játékosokból áll és már Polamalu sem a régi. A Browns elleni meccset azért illene hozni, ha maradni szeretnének.

12. Indianapolis Colts

A Coltsé a legkönnyebb sorsolás idén, ráadásul az amúgy nem rossz Texans is csak egy Fitzpatrick-Mallett irányító párost tud felmutatni. Ilyen körülmények között egyelőre nekik áll a zászló, de ezt leszámítva nincs sok okuk az örömre. A védelemből az első négy meccsen hiányozni fog Robert Mathis, rajta kívül pedig csak három átlagosnál jobb játékos van a védelemben. Ráadásul Trent Richardsont továbbra sem tudják használni, futójáték nincs, a falból pedig kiesett egész évre a guard Donald Thomas, a center Khaled Holmes pedig megsérült az előszezonban. Lucknak pörgős éve lesz az idei.

És egy kis plussz is idénre: 1/1 Power Ranking. Melyik csapatnak van a legnagyobb esélye arra, hogy elsőnek választhasson a 2015ös drafton.

1. Oakland Raiders

A Schaub trade egyelőre teljes csőd, az újonc Carr fog kezdeni Oaklandben. Mindamellett pedig az övék az egyik legerősebb sorsolás a ligában.

2. Tennessee Titans

Az ő sorsolásuk már közel sem annyira erős, mint a Raidersé, viszont náluk még így is hatalmas gondok vannak. Sem irányító, sem elkapók, sem védelem, ráadásul egyelőre Bishop Sankey sem kapott snappet a kezdő csapattal.


3. Buffalo Bills

Az előszezon alatt kezdő támadósor minősíthetetlen volt, Manuel végig pocsékul játszott. Emellett pedig a két első körbe kerülő Watkins összeszedett egy bordasérülést is. A védelem jó lesz, de nem sok örömben lesz részük, ha az offense nem mutat javulást.

4. Minnesota Vikings

Ez talán meglepő lehet, főleg Peterson miatt, de úgy fest, nem vagyok egyedül a véleményemmel. Megnéztem pár fogadóiroda szorzóit, és a Vikingek bajnoki címére 100-szoros pénzt fizetnek. A sorsolásuk nehéz, Peterson sem örök, ráadásul Cassel bár közepes, azért sem ő, sem Teddy nem garancia a jó szereplésre. A Top10 gyanús, egy Peterson sérülés esetén akár az 1/1 is.

5. Jacksonville Jaguars

Bár Bortles remek teljesítményt nyújtott, az újonc Lee remekül játszott, a védelem pedig sokat fejlődött, azért még mindig csak az építkezés elején tart a csapat. Gyenge a csoport, könnyen lehet, hogy a Texans beverekszi magát ide. Ám egyelőre, főleg Henne kezdetése végett az 1/1-re esélyesek között tartom őket számon. 

Válaszd ki kedvenc csapataidat és azonnal értesülsz a legfrissebb hírekről, blogbejegyzésekről, rengeteg gif, kép és videó társaságában (további információk ITT és ITT): 

Töltsétek le ingyenes mobil alkalmazásunkat Androidra!