Az Arizona Cardinals csapata igen hatékonyan tevékenykedett az FA piac alatt, de ennek ellenére maradt pár hiányposzt a csapat rosterén. A draft előtt mindenki arra volt kíváncsi, hogy lecsapnak-e Petersonra, tovább erősítik-e a támadófalat vagy Cromartie után hagyott corner posztot veszik-e szemügyre az első körben. Nézzük a csapat vezetősége végül melyik megoldást választotta.

 

Tavaly a csapat rájátszásba küzdötte magát és ennek megfelelően először a 24. választás jogával élhettek. Közvetlenül utánuk a Carolina Pathers helyezkedett el, akiknek a mockok 80%-a D.J.Humphriest jósolta. A Cardinals azonban nem adta meg nekik ezt a lehetőséget és a fiatal tackle nevével ellátott borítékot nyújtották át Goodellnek. Az Arizona OL-ja így a jelenlegi offseason alatt kétségtelenül sokat erősödött és Iupatival karöltve, a csapat futójátékát a legjobbak közé emelhetik. Humphriesnek sem a statisztikái, sem a képességi nem kiemelkedőek, de így is a legjobb támadófalemberek között emlegették a draft előtt. Futásblokkolásban néha nehezen tartja meg a védőket, nem képes elérni a second levelt. Pass protectionben pedig sebessége a hátrány, többen is ezt kihasználva verték meg egyetemi évei alatt. Például az előtte kiválasztott Shane Ray ellen megszenvedett korábbi meccsük folyamán. Ezek alapján kicsit fura lenne miért is választották ki az első körben, de említsük meg pár pozitív tulajdonságát is. Rendkívül gyorsan azonosítja be kit kell blokkolnia és ha sikerül elsőnek megragadnia ellenfelét akkor rendre meg is tudja tartani. Nem látom egy kiemelkedő játékosnak, de egy kis edzői segítséggel magabiztos kezdőjátékos lehet belőle. Mivel erősítésre váró posztra érkezett és nem nagyon tudom kit lehetett volna hozni helyette az első körben, ezért nem tartom rossz picknek, de mint játékos nem tartozik a legjobbak közé. Igaz az egész OT felhozatalból mindenkinek vannak jelentős hiányosságai, így:

Értékelés: B

A második körben szintén félig-meddig hiányposztot igyekeztek betölteni és Markus Golden érkezett. Golden 4-3-as DE-t játszott egyetemi évei alatt és 402 pass rush snapje alatt 61-szor tudott nyomást helyezni az ellenfél irányítójára. Értékét növelheti, hogy futás ellen igen hasznosan tud fellépni, 4-3-as endként hatékonyabb volt, mint pass rushban. Gyorsan észleli a labdacipelőt és hosszú kezeinek köszönhetően a blokkokon keresztül is meg tudja ragadni ellenfelét. Többnyire a kemény, ösztönös játék jellemzi és bár a Missouri védőjátéka Rayről szólt, őt sem szabad félvállról venni. Ezektől függetlenül nem kell elájulni az érkezésétől, mert az éppen az előbb említett Ray miatt kevesebb figyelmet kapott az ellenfelektől is. Posztjától szokatlanul pass rushban kevesebb hasznát lehet venni, mint futás ellen, így kicsit furcsállom ezt a korai választást, egy körrel később már lehet, hogy A-t is tudtam volna adni. Valószínűleg szituációs pass rusher lehet az első szezonban, de ha a keret többi tagja gyengén teljesít, a kezdő szerepkör sem elképzelhetetlen.

Értékelés: B-

Tovább folytatva a hiányposztok feltöltését, a következő körben egy futó érkezett. Már ha David Johnson magabiztosan nevezhető futónak. Inkább egy Andre Ellington féle játékos, aki nem tiszta futójátékoknál, hanem passzjátékoknál még talán sokkal hasznosabb. Ezt igazolja, hogy volt olyan meccse az egyetemen, ahol több, mint 200 yardot tett meg elkapás után. Ez abból a szempontból nem baj, hogy Ellington legalább kapott egy versenytársat, de még mindig nincs egy vérbeli erőfutó a csapatnál.

Értékelés: B

A következő 2 pick tovább kívánja erősíteni a pass rusht. Rodney Gunter és Shaq Riddick szintén szituációs pass rusherek lehetnek, de míg a 2. körben luxusnak éreztem erre picket kiadni, itt már ők jó értéket képviselnek. JJ Nelson, mint elkapó érkezik, de játszani lehet, hogy visszahordóként látjuk többet. Kickoff returnerként 4 TD-t szerzett és 22 kísérletből 37.5 yardot átlagolt, ami akkor sem rossz teljesítmény, ha azt nézzük, hogy az NFL-ben azért valószínűleg nehezebb dolga lesz. Az utolsó picket, pedig akár egy kézlegyintéssel is elintézhetnénk, de ha jól látom Gerald Christian 2. számú TE lehet a csapatban. Erre pedig nem túl sok 7. körös választás esetében van példa idén.

Értékelés: B


Érdekes egy draftot produkált a Cards, mert majdnem az összes húzásuk kiválóan hiányposztra vagy olyan helyre érkezett ahol vékonyan vannak, de mégse tudom azt mondani, hogy ez igen. Minden választásuk inkább egy kis kiegészítés az eddigiekhez, ami elengedhetetlen, de nem az a tökéletes alkotóelem, ami mozgásba hozza a motort. Persze sosem lehet tudni, hogy egy egyetemről érkező játékos hogy tudja a profik között állandósítani a formáját, de így első látásra mindegyik választás egy megbízható kezdő vagy kiegészítő játékos lehet, de nem Pro Bowler kaliber. Ezek ellenére az Arizona azért igencsak jó offseasonon van túl és jövőre is playoff helyekért lehet harcban.

Értékelés: B