Idén is lebonyolítjuk a  Ti mock draftotokat, minden nap szavazhattok majd arra, hogy az adott csapat szerintetek kit fog választani a chicagói draft első napján, április utolsó éjszakáján. Cserék nincsenek. A szavazások minden esetben éjfélkor záródnak, remélhetőleg ekkor ki is tudok tenni újat, de ha nem, akkor a következő délelőtt sor kerül erre is. Na vágjunk bele, érdemes visszatérni minden nap!

1/1 Jameis Winston, QB, Florida State

Ti is úgy gondoljátok, mint én, illetve mint majdnem minden szakértő, a Buccaneers megszerzi a reményeik szerint a jövőjük irányítóját, Jameis Winstont. Körülbelül a szavazataitok 85%-át kapta meg a Florida State irányítója, egyetértek, nem is ragoznám tovább, jöhet a Titans, az kicsit érdekesebb lehet.

1/2 Leonard Williams, DT/DE, USC

Továbbra is egyetértek, Williams egyesek szerint a legjobb prospect idén és ugyan vannak kérdések az első lépését és ez által a passzsiettetését illetően, én sem váltanám le Mettenbergert és inkább a védelembe húznék (még inkább letrade-elnék, de az itt nem opció). Az OLB posztot megoldották a szabadügynök-piacon, így most jöhet a fal védőfal is.

A Titans feltételezhetően sok ajánlatot fog kapni ezért a pickért, valaki fel akar majd jönni Mariotáért (Eagles, Browns például). Legutóbb egy elég meredek, ámde mégis meggondolandó ötletet olvastam, miszerint az Eagles odaadja Bradfordot a Brownsnak (akit állítólag ajnlották már az 1/19-es pickjüket érte), majd a két első kört (1/19 és 1/20) csomagban bedobja a Titansnek Mariotáért. Ez azonban nem lesz elég (a draft ponttáblázat szerint se), így mellécsapják Mychal Kendrickset és Brandon Boykint is.


1/3 Dante Fowler Jr., DE/OLB, Florida

Továbbra sincs különösebb meglepetés, a Jaguarsnak erősítenie kell a passzsiettetését. Esetleg támadó falember jöhetne szóba, de 1/3-ra az idei draftból ez kicsit meredek lenne. Kevin White-ot írta valaki other kategóriába (meg random puntert), a végére beleszerkesztettem a szavazásba, de Robinson, Lee, Hurns és Julius Thomas elég fegyvert biztosít Bortlesnak, hogy ne első körös need legyen ez a jaguároknak. Vic Beasley lehet még megfontolandó lehetőség.

1/4 Amari Cooper, WR, Alabama

Nehéz lesz döntenie a Raidersnek Cooper és Kevin White között. A legtöbb szakértő jelenleg White-ot tartja jobbnak egy kicsivel, de könnyen benne lehet a pakliban, hogy a Raiders Coopert fogja választani. Ő a biztonságosabb választás, míg White-nak magasabb lehet az upside-ja.

1/5 Randy Gregory, DE/OLB, Nebraska

Eléggé megoszlottak a szavazataitok, Gregory kevesebb, mint 37%-kal nyerte meg ezt a kört. Nem is csoda, hiszen sok irányba mozoghat a Redskins. Illetve  mozoghatna, ha nem ilyen magasan húzna, hiszen itt még korai lenne egy safety vagy egy cornerback. Nose tackle-ben gondolkodhatnak még Danny Shelton személyében, de ha nem ő és nem is trade-elnek ki, akkor nagy valószínűséggel passzsiettetőre esik a választásuk. Update: Gregory füvezése miatt feltételezhetően nem fog itt elkelni, de ezt a szavazáskor még nem tudtátok.

1/6 Marcus Mariota, QB, Oregon

Nem vagytok megelégedve sem Geno Smithszel, sem Fitzmagickel, így a többségetek arra szavazott, hogy a Jets kipróbál egy új irányítót, akiről a csapat tulajdonosa elmondta, hogy Genónál rosszabb jelen pillanatban. Mariota projekt játékos lehet a legtöbb helyen, ha nem köré építik a támadósémát, azonban ha ez megtörténik, beválhat az első naptól kezdve is. Szerintem a Jets inkább a pass rusht fogja erősíteni, de majd elválik ez április utolsó éjszakáján.

1/7 Kevin White, WR, West Virginia

Az eddigi legszorosabb szavazás volt ez, amit Kevin White nyert meg. A Bearsnek kelleni fog elkapó Marshall távoztával, azzal viszont vitatkoznék, hogy ez első körös szükséglet-e. Én jelenleg Danny Shelton oldalán állok, ha needre húznak, hiszen nose tackle--jük nem nagyon van, illetve passzsiettető is bőven képben van, főleg Beasley, aki nagyon jól illene a 3-4es rendszerbe. White BPA (best player available) húzásnak viszont beillik, hiszen sokak szerint Cooper és White is top5 játékos a drafton, általában szorosan egymás mögött vannak a szakértők draft boardjain. Nem lepne meg az sem, ha a két kiváló elkapóért feltrade-elne valamelyik csapat a top 6-7-be, például a Browns vagy a Dolphins. White-nak csak egy jó éve volt az egyetemen, a legutolsó, nagy ugrás volt neki ez az idény, elmondása szerint sokkal komolyabban vette a dolgokat, mint előtte és sokkal fókuszáltabban készült és filmezett is, mint korábban.

1/8 Vic Beasley, DE/OLB, Clemson

Beasley a Dan Quinn-féle védelem LEO pozícióját tökéletesen el tudná látni, viszont Beasley szerintem nem lesz már bent itt, főleg Gregory füvezéses ügye után, meg egyébként is jobbnak tartom 1/8-nál. 

1/9 Brandon Scherff, OT, Iowa

Érthető, Manninget meg kell védeni, szar az o-line, úgy meg nehezebb dobálni Beckhamnek. Scherff játszott tackle-t is az egyetemen, de valószínűleg guard lesz belőle, ezért többen Zach Martinhoz hasonlítják. Annyira azért nem jó, de nagyon jó guard lesz belőle, és ha kell, akkor tackle-t is el tud játszani.

1/10 DeVante Parker, WR, Louisville​

A Rams védelme elég jó, így valószínűbb, hogy a támadósorba húznak majd, vagy elkapót vagy falembert. Parker a konszenzus harmadik legjobb elkapó az idei classban (tavaly Beckham volt, aztán látjuk mi lett belőle) és Teddy Bridgewater egyetemi játszópajtása volt (Louisville), így mondjuk álomszerű lenne összehozni őket kettejüket egy pickkel hátrébb, de szerintetek a kosok elhappolják a vikingek elől.

1/11 La'el Collins, OT, LSU

A Vikingsnak Bridgewater segítése lehet az elsődleges célja a draft elején, így elsősorban elkapót vagy támadó falembert várok a csapathoz. Mivel Devante Parker már kiment, marad az OT, amiből a legjobb talán Collins, aki egyébkent guardot is tud játszani. Sokan szavaztatok Gurley-re, szerintem egyrészt korai, másrészt Adrian Peterson még a csapat tagja és szerződés alatt áll, kivágni pedig nem fogják, egy nagyon jó trade ajánlatra várhatnak ebből a szempontból. De ha el is cserélik, Gurley nekem korai 1/11-en, főleg ilyen jó RB classban.

1/12 Dorial Green-Beckham, WR, Missouri

Ez az első választásotok, amivel nagyon nem értek egyet. Ha kiment a három top elkapó, akkor itt nem lenne jó döntés erre a posztra húzni, inkább tartogatni kellene 1/19-re vagy a második körre. De ha még elkapó, akkor sem DGB, a Browns nem fog Gordon után még egy balhés WR-t draftolni, akkor már inkább Strong, aki szerintem hamarabb fog elkelni Green-Beckhamnél. DGB egyébként nagyon tehetséges, remek méretekkel rendelkezik (szinte egy az egyben Megatron), azonban sokat fog csúszni, mivel egy éve nem játszott off the field dolgai miatt és ezen kívül a pályán is vannak vele problémák, kevés route-ot ismer és azokat se futja meg jól.

1/13 Shane Ray, DE/OLB, Missouri

A poszttal egyet értek, erősíteni kell a védelmet és azon belül a passzsiettetést is, így az egyik top pass rusher jó választás lehet. Az másik kérdés, hogy Ray be fog-e válni, mivel a pro day eredményei rendkívül pocsékok lettek, ez pedig sok kérdőjelet von maga után.

1/14 Trae Waynes, CB, Michigan State

Waynes könnyedén elkelhet korábban is, a Dolphinsnak pedig jól jönne Grimes túloldalára egy kiváló corner, így a Suh-val megerősített pass rush erősségét még jobban ki tudnák használni. Ha Parker bent lenne még, akkor szerintem vele erősítenék meg a támadósort és próbálnák elősegíteni Tannehill további fejlődését, de mivel ő már kiment, nálam ebben a szcenárióban egyértelműen Waynes lenne a választás, teljesen egyetértek a pickketekkel.

1/15 Bud Dupree, DE/OLB, Kentucky

Nem értem ezt a választást, a 49ersnek vannak hiányposztjai, de az OLB nem tartozik közéjük, ott van Aldon Smith, a tavaly jó rookie szezont zárt Aaron Lynch, emellett a veterán Ahmad Brooks és Corey Lemonier. Persze lehet arra apellálni, hogy Smith megint összehoz egy eltiltást, Brooks ismét elégedetlen lesz, vagy valamelyik fiatal visszavonul... De inkább WR vagy DE lett volna a megfelelő választás véleményem szerint, esetleg egy CB, de cornerbackeket később szeret draftolni Baalke.

1/16 Jaelen Strong, WR, Arizona State

Andre Johnson távozásával a Houstoni elkapógárda ereje jelentősen megcsappant. Strong nem prémium prospect és 1/16-ra kicsit reach-nek tűnik, de a ti szavazataitok szerint a Houstonnak így is rá van a legnagyobb szüksége. Wilfork érkezése előtt talán NT-t mondtam volna, de így már nem olyan hiányposzt, hogy azt az első napon akarják betölteni. Egy ILB és QB mindenképp elférne a csapatba, de a legjobb jelöltek Kendricks és Hundley (vagy Petty) még szintén túl korai választások a draft ezen szakaszában.  Ha minden tényleg így alakulna, akkor érdekes  lenne, hogy dönt a csapat. Még egy esetleges lefele trade-t se tartanék elképzelhetetlennek, ha vlaki fel akarna jönni itt valakiért (Gurley?).

1/17 Melvin Gordon, RB, Wisconsin

Dominált a két futó a szavazáson (Gordon mellett Gurley), a voksaitok több, mint 80%-át hazavitték, eddig rendben is van, jelenleg én is azon az állásponton vagyok, hogy egy RB-t fognak húzni. A kiválasztott személyével van igzából problémám, mivel Gordon nem akkora tehetség, mint Todd Gurley, akinek ugyan volt egy komoly sérülése, a rehabilitációja állítólag jól halad, szerintem ő fog elkelni korábban. Nálam Gurley egyértelmű első körös játékos, Gordon első kör vége-második eleje (inkább előbbi). 

1/18 Breshad Perriman, WR, Central Florida

A poszttal akár egyet is lehetne érteni, hogyha bent lenne mondjuk Strong, hiszen Perrimant a legtöbben nem várják első körbe, habár ez változni látszik a kiváló Pro Day-e miatt, az 1/18 viszont soknak tűnik, de ahogy látom a skill playereket jobban ismeritek a falembereknél, ide például egy OT vagy - ahogy a Chiefsről szóló értékelőmben írtam - Cameron Erwing (C) is remek választás lenne.

1/19 Danny Shelton, NT, Washington

Sheltont van, aki top10-be várja, de sokan szkeptikusak vele szemben. Ennek oka, hogy pass rushban nem kiemelkedő, és nem is feltétlen képes erre a limitált atletikusságával. A méretei megvannak egy kiváló nose tackle-höz, viszont nagyon változó lehet a csapatok draft boardjain elfoglalt helye, eléggé megosztja a scoutokat. Szerintem 1/19-en ez egy jó választás.

1/20 Landon Collins, S, Alabama

Továbbra sem tudok elég magabiztos picket mondani a saját csapatomhoz. Collins ugyan nagy hiányposztra jönne, Kelly viszont inkább a nagyobb range-dzsel rendelkező safety-ket szereti, nem pedig a nagyot ütközőket, a kifejezett strong safetyket, ezért nem illene annyira az Eagles sémájába az Alabama kiváló safetyje. Marcus Peters végzett második helyen a szavazáson, na őt például kizárnám teljesen a balhéssága miatt, ha corner, akkor Jalen Collins vagy Byron Jones lehet a befutó. Jake Fisher, mint oregoni szintén kecsegtető opció lehet majd és állítólag nagyon szereti a csapat Nelson Agholor elkapót, csak őt elfelejtettem felvinni a szavazásba (de erős a gyanúm, hogy nem őt szavaztátok volna meg, csupán egyre többet hallom a nevét a sasokkal kapcsolatban). 

1/21 Ereck Flowers, OT, Miami

A támadófalat sose árt erősíteni, a Bengalsnál is lehet még fejlődni ezen a téren, így rossz húzásnak semmiképp se mondható ez. Nagyon megosztott volt a szavazás, mivel Flowers 27, Armstead 25, Peat pedig 24 voksot kapott tőletek. A tackle-ök közt még nem igazán tudok magabiztosan erősorrendet felállítani, de a tengerentúli szakértők véleménye is erősen megoszlik róluk.

1/22 Marcus Peters, CB, Washington

Erősítenie kell a védelmét a Steelersnek, Peters pedig egy kiváló cornerback, ha nem vágták volna ki a Washington egyetem futballcsapatából, valószínűleg ő lenne a legmagasabban elkelő corner. Egyébként szoros szálak fűzik Marshawn Lynchhez, kvázi a mentoráltja, de ez sok csapatnál negatívumként jelenik meg.

1/23 Arik Armstead, DE/DT, Oregon

A Lionsnak kell erősítés a védőfalba Suh távoztával, bármennyire is állítja az ellenkezőjét renningan, aki szerint a guard vagy a center posztot kellene első körben orvosolni. Ha Erving (C) lenne a választás, azzal ki lennék békülve, de ha guardot akarnak húzni, arra bőven találnak prospectet a harmadik körben is, így szerintem jó döntés lenne inkább a védőfalba húzni.

1/24 Todd Gurley, RB, Georgia

Nehéz kitalálni, hova húzhat majd a Cardinals, a futó poszt sem elképzelhetetlen, mivel susmognak Peterson megszerzéséről is, ami azért valószínűbb, hogy nem következik be, de mutatja, hogy szeretnének egy futót Ellington elé. Szerintem a CB, OLB (akár ILB) poszt fontosabb lehet, de ha Gurley bent lesz (szerintem nem), akkor komolyan elgondolkozhatnak a draftolásán.

1/25 Andrus Peat, OT, Stanford

Peat steal lehet itt, a Panthersnek pedig egyértelműen a legnagyobb hiányposztja szinte a komplett támadófal, szerintem is ebbe az egységbe fognak húzni, meg kell védeni Newtont, legalább valamilyen szinten. 

1/26 Jalen Collins, CB, LSU

Nem kérdés, hogy szüksége van a hollóknak egy cornerbackre, Collins pedig atletikusság szempontjából remek, a negatívum vele szemben, hogy csak 10 mérkőzésen kezdett az LSU-n. Épp ma olvastam a Ravensszel kapcsolatban, hogy ha Melvin Gordon bent lesz még, akkor nem engedik tovább és magasabban van a boardjukon, mint Gurley a sérülésével.

1/27 Malcom Brown, DT, Texas

Szoros volt a szavazás Brown és a corner Kevin Johnson között, de végül a keresztnevét L nélkül író defensive tackle került ki győztesen. A Cowboysnak egyértelműen erősítenie kell a védelmét, a támadó oldalra csak egy futó képzelhető el. A D#-be viszont jöhet szinte bárki, Brown pedig egy elég jó DT, értéken is bőven megfelel itt az első kör végén.

1/28 D.J. Humphries, OT, Florida

Nagyon rámentetek a támadófalra, Humphries, Erving és Clemmings kapta magasan a legtöbb szavazatot, pedig a védőfal is bőven erősítésre szorul. Szerintem ezt a két egységet fogják erősíteni korai pickekkel, így itt sem vitatkozok túlságosan. 

1/29 Cameron Erving, C, Florida St.

Erving tackle-ként kezdte pályafutását, ott nem nyújtott igazán maradandót, így utolsó évére bevitték centerbe, ahol viszont kiváló teljesítménnyel rukkolt elő. Már most is jó játékos, viszont még mindig sok az upside-ja, hiszen csak egy éve játssza a pozíciót. Jó választás a Coltstól, erősíteni kell a támadófalat.

1/30 Eric Kendricks, ILB, UCLA

Tökéletes pick, amennyiben bent lesz még Kendricks itt. Elsöprő fölénnyel nyerte a szavazásotokat is és szerintem se lehetett volna jobbat választani. 

1/31 Kevin Johnson, CB, Wake Forest

A Saints sok irányba mozoghat, a CB is ezek között van és Johnson jó értéket képvisel itt. DT, WR, ILB, TE is lehet akár opció (OLB mellett, amit már 1/13-ra orvosoltak), szóval ezt a picket nagyon nehéz lesz eltalálni a mock-íróknak. 

1/32 Byron Jones, CB, Connecticut

Akkor csak bemásolom, amit tegnap a szerkesztőségi mock draftban írtam, ugyanez volt a pickem a Patshez:

A Patriotsnak Revis és Browner távozásával égető szüksége van cornerekre, Jones pedig egy kiváló atléta, fizikálisan tökéletes és a játéka sem rossz, habár azon még lehet javítani.

Ezzel a végére is értünk a Ti mock draftotoknak, köszönöm szépen az aktív tevékenységeteket, átlagban napi 140-150-en szavaztatok, remélem élveztétek, jövőre ismét megpróbálkozhattok ezzel a műfajjal.