Már csak pár óra és kezdődik! A kattintás után az én elképzelésemet olvashatjátok, ITT renningan, ITT pedig leonidasz007 mockja látható. Vágjunk is bele!

 

1/1 Jameis Winston, QB, Florida State

Szerintem ezt nem kell túlragozni, Winston lesz az 1/1. Térjünk rá az érdekes részre.

TRADE a Titansszel, 1/19 + 1+20 + Fletcher Cox + Mychal Kendricks

1/2 Marcus Mariota, QB, Oregon

Még úgy mentem el aludni és úgy is keltem fel, hogy itt a Titans fogja kihúzni Mariotát. Ennek az oka az volt, hogy nem láttam, hogy az Eagles hogyan tud feljönni a jövő beáldozása nélkül. Ehhez az ügylethez kelleni fog, hogy a sasok elcseréljék Bradfordot Clevelandbe az 1/19-ért, amiről reggel jött újabb riport, de előtte nem gondoltam, hogy ez logikus lenne a Browns részéről. A pontos ellenértéket nem tudom megjósolni, az idei két első kör biztos, Cox is logikus lenne a Titansnek (Leonard Williams "helyett" kvázi) és Kendrickst is áruljuk. Remélem jövő évi első kört nem adunk, még valami apró beleférhet. Kelly megkapja, akit szeretne, a Titans és a Browns is egész jól jár.

Ha nem sikerül feltrade-elni, szerintem három opció reális 1/20-on: Byron Jones (CB), Nelson Agholor (WR) és Demarius Randall (S). Viszont ha Kelly ezt összehozza, holnap rohanok is mezt venni.

1/3 Amari Cooper, WR, Alabama

Már két napja is így gondoltam, mielőtt sok helyen felröppent volna, hogy Jacksonville-ben erősen gondolkodnak Cooperen. Tavaly is rendesen megleptek bennünket, szerintem most is ez fog történni és nem pass rushert választanak, hanem egy igazi első számú elkapót Bortlesnek, hiszen jelenleg csak több második-harmadik számú fegyvere van. Ha sikerülne innen kitrade-elniük, akkor Gurley is opció, meg persze valamelyik passzsiettető vagy tackle is. 

Roger Goodell pedig teljesen forever alone-nak érezheti magát ebben a pillanatban, hiszen már fél órája megy a draft, de még senki sem ölelte őt meg, hiszen az első három választott nem utazott el a helyszínre, Chicagóba.

1/4 Leonard Williams, DT/DE, USC

Williams Raiders szurkoló és elmondta, hogy nem bánná, ha idáig csúszna és Oaklandben játszhatna. A Raidersnek hiányposztra jön, tökéletes házasságnak gondolom és ha a Jaguars Fowlert választja, szerintem akkor is Williams lesz itt a pick, nem pedig Cooper.

TRADE a Redskinsszel, 1/8 + 3/73 + 5/146

1/5 Vic Beasley, DE/OLB, Clemson

A Falconsnak szokása feltrade-elni és szerintem Beasley illene leginkább Dan Quinn védelmébe, és előttük a Jets és a Bears is kihúzhatja, így nem kockáztatnak, feljönnek a Redskins helyére, akik az új GM alatt szeretnének lefelé mozogni és minél több cetlit begyűjteni. Ma délelőtti hírek szerint a Seahawks eladná Bruce Irvint, épp a Falconsnak, így ha ez az üzlet végbemegy, akkor semmissé teheti a Beasley-picket és boríthatja az egész mockomat...

TRADE a Jetsszel, 1/12 + 2/43 - 4/104

1/6 Kevin White, WR, West Virginia

A Brownsnak kell elit elkapó és 1/12-n ülve még Parker sem lenne meg valószínűleg, így inkább a Jets helyére jönnek fel, ahol szintén új GM van, aki le szeretne trade-elni. A barnák jól jöhetnek ki a draft első köréből, ha megszerzik Bradfordot és White-ot is, még ha egy második kört fel is kell áldozni ezért (de kapnak még egy negyedik kört).

1/7 Dante Fowler, Jr., DE/OLB, Florida

A Bears szerintem rárepülne White-ra, de a Browns épp ezért cserélt be eléjük. Nem kell aggódni a chicagóiaknak, kapnak egy elég jó pass rushert, a helyi szurkolók pedig kitörő örömmel fogadják majd a védelmük erősödését.

TRADE után

1/8 Brandon Scherff, OG, Iowa

Hátracserélt McCloughan és behúzza a legjobb támadófalembert a drafton, ezzel segítve RGIII megvédését és bezsákolt még 1-1 picket a második és harmadik napra is.

1/9 Andrus Peat, OT, Stanford

A Giants Eli Manning draftolása óta először húz a top10-ben. Ennek egyik oka, hogy nem sikerült megvédeni a kisebbik Manning testvért, ezen pedig itt javíthatnak is. Peat a legjobb (az egyetlen?) olyan falember az idei drafton, akit lehet játszani a fal bal szélén már első évében is.

TRADE a Ramsszel, 1/14 + 2/47 - 3/72

1/10 DeVante Parker, WR, Louisville

Mike Tannenbaum szeret felfelé mozogni a draft napján, ezt teszi most is a Miamival. A Dolphinsnál nagyon szeretik DeVante Parkert és meg kell előzniük a Vikingst, akik feltehetőleg behúznák őt, hiszen Bridgewater játszópajtása volt az egyetemen. A Rams is szeretne letrade-elni, hiszen akit meg ők szeretnek, elérhető lesz 4 hellyel hátrébb is. A Miaminak nincs harmadik köre, így eladja a másodikját és kap helyette egy harmadikat a St. Louistól. Nem lepne meg egyébként, ha Todd Gurley kerülne a Dolphinshoz.

1/11 Trae Waynes, CB, Michigan

Mike Zimmer szereti a cornereket. Waynes nagyon jól teljesített a combine-on, de szerintem túl van hype-olva és nem fog vele annyira jól járni a Vikings. 

TRADE után

1/12 Todd Gurley, RB, Georgia

1/6-on erős lett volna, de így kitrade-elve már nagyon jó húzás, feltéve, hogy bent lesz még itt. A Jetsnek kell egy sztár futó, ha már irányítójuk nincs, Gurley pedig a legnagyobb király lehet. Egyetlen probléma vele a térde, de első hétre álltólag rendbe jön és egyébként sem szabad ilyen rövidtávon gondolkodni egy drafton.

1/13 Alvin "Bud" Dupree, DE/OLB, Kentucky

Kell a pass rush a szenteknek, Dupree méretei pedig kiválóak, azonban még nyers a játéka, mert több poszton játszatták az egyetemen és ezért nem megfelelő a technikája. Ezen azonban lehet javítani, Rob Ryan örülhet.

TRADE után

1/14 Ereck Flowers, OT, Miami

Flowers egyből kezdhet jobb oldali tackle-ként, a Rams pedig állítólag nagyon kedveli őt, egy csere után pedig jól is járnak. A kosok támadófala korántsem ideális, pedig tavaly is első kört áldoztak ide. Foles sérülékeny, kell neki a protekció.

1/15 Arik Armstead, DE, Oregon

Annyira tökéletes ez a párosítás, hogy biztos nem fog összejönni. Armstead megítélése a ligán belül változó, van aki szerint top15 tehetség, van aki viszont top25-ben sem vinné el. A méretei megvannak, magas az upside-ja, lehet vele foglalkozni, és ha Justin Smith idén vagy jövőre visszavonul, kell a helyére valaki. Ha nem Armstead a választott, akkor Kevin Johnsont vagy Breshad Perrimant várom a 49ershez. 

1/16 Breshad Perriman, WR, Central Florida

A Texansnak Andre Johnson elengedésével kell elkapó, Perrimant pedig sokan Parker elé vagy egyből mögé teszik a boardokon. A legnagyobb negatívum vele szemben a sok drop, viszont ezek inkább könnyebb passzoknál vannak, tehát nem fakezűségről beszélhetünk, hanem koncetrációbeli problémákról, azok pedig könnyebben javíthatóak. 

1/17 Melvin Gordon, RB, Wisconsin

Két futó a top17-ben? Milyen évet írunk? Ha Gurley valami csoda folytán bent lenne itt, szerintem rekord idő alatt futna fel a Chargers a pódiumra a borítékkal. Azonban ő nincs, így be kell érniük Gordonnal.

1/18 Cameron Erving, C, Florida State

Jameis Winston centere most Alex Smith elé kerül. Andy Reid szeret nagy embereket draftolni az első körben, most sem lesz ez másképp, a csapatból most távozott Rodney Hudson, a helyére érkezik Erving, aki ugyan csak 5 meccset kezdett centerként, kiváló játékos lehet belőle, magas az upside-ja. 

TRADE után

1/19 Danny Shelton, NT, Washington

Ez akár a Browns pickje is lehetne (akár 1/12-n is, ha nem trade-elnek fel), de a Titansnek is kell egy nose tackle. A védőfal így elég jól nézne ki, Jurrell Casey túloldalára érkezett az Eaglestől Fletcher Cox, középre pedig most Danny Shelton, még a végén nézhető lesz a Titans. 

TRADE után

1/20 Byron Jones, CB, Connecticut

Ez pedig az Eagles pickje is lehetne akár. Cornerekből sem áll jól a Titans, mint ahogy sok másból sem. Jones elképesztő atletikussággal rendelkezik, de e mellett nem feledkezhetünk meg a pályán nyújtott játékáról sem.

1/21 Randy Gregory, DE/OLB, Nebraska

Fogalmam sincs, hogy Gregory hol fog elkeni, könnyen kicsúszhat az első körből is, de szerintem valaki el fogja vinni a 20. pick után, például a Bengals, akik nem félnek balhés játékosokat draftolni. Gregory tehetsége egyértelműen top10-es, ha nem top5-ös, így akár steal is lehet belőle, a pass rusht pedig erősíteni kell Cincinnatiben. Vannak olyan pletykák, hogy Dorial Green-Beckhamet fogja húzni itt a csapat, de DGB-t én mindent egybevetve (nem csak a pályán kívüli dolgait, hanem a route futásait) nem tartom első körös játékosnak. 

1/22 Kevin Johnson, CB, Wake Forest

A Steelershöz valahogy mindig csúszik valami kiváló játékos. Kevin Johnsont többen a legjobb cornernek tartják idén és nem lepne meg ha ennél jóval korábban kimenne. Safety is kellene a csapatnak és nem zárom ki Landon Collinst Polamalu pótlására, de Johnson a jobb játékos szerintem, így mellette döntenek.

TRADE a Lionsszel, 1/26 + 4/125 + 5/158

1/23 Marcus Peters, CB, Washington

Három AFC North csapat egymás után így, hogy a Ravens és a Lions ismét egymásra találtak egy trade keretében és a Lions vissza is kapja mind a két, a Ngata-trade során elvesztett draft cetlijeit. A Ravensnek be kellett jönnie a Cardinals elé, hiszen ők könnyedén behúzhatták volna Peterst. A Peters-húzás emlékeztethet egy bizonyos Jimmy Smithre, nagyon hasonló volt a két helyzet, Smithnek is voltak pályán kívüli problémái, de a Ravens befogadta és remek corner lett belőle. 

1/24 Shane Ray, DE/OLB, Missouri

Rayt is nagyon nehéz elhelyezni egy mockban, akár ő is kicsúszhat az első körből, de szerintem nem fog, a Cardinals például behúzhatja. Ray nem túl atletikus, ezért nem tartottam a hülyesége előtt sem top10-15 prospectnek, ez a hely jobban illik a tehetségéhez.

1/25 D.J. Humphries, OT, Florida

Humphries könnyen kimehet a Panthers előtt (Charers, Bengals, Lions), hiszen ő a másik / második játékos, akiből jó bal oldali tackle lehet a karrierje elején is. A Panthersnek kell segítség a támadósorba, még akkor is, ha úgy gondolják, hogy Michael Oher kezdő szinten fog tudni játszani, mert tavaly sérüléssel bajlódott és ezért volt ilyen gyenge. 

TRADE után

1/26 Malcom Brown, DT, Texas

Brown is könnyen kimehet korábban, a Lions viszont így örülhet és újra összehozhat egy nagyon erős védősort, Brownt szerintem nem hagyhatják ki itt.

1/27 Jalen Collins, CB, LSU

A Cowboys nem értékeli olyan magasra a defensive tackle pozíciót, pedig Eddie Goldmant például el is vihetnék. A cornerek meg fogynak, Collins szerintem határeset első körre, de el lehet vinni azért. Ha Byron Jones elérhető lenne még, akkor magabiztosabb lennék a pickben. A futót továbbra is fontolóba kell venni, de szerintem a Chargersig nem tudnának feltrade-elni, legfeljebb ha később is elérhető Melvin Gordon (minimum a Ravens elé kell menni, de Cardinals és Lions is játékban lehet).

1/28 Jake Fisher, OT, Oregon

Cedric Ogbuehin is gondolkodtam, de szerintem a sérülése miatt egy olyan csapathoz fog kerülni, akiknek elég, ha csak a szezon felénél vagy akár végén léphet pályára. A Broncos nem ilyen, Manningnek minél előbb kellenek jó játékosok, így Fisher mellett döntöttem.

1/29 Landon Collins, S, Alabama

Nagyon gondolkodtam, hogy beírjam-e Demarious Randallt ide, aki inkább free safety és a mai pass-heavy NFL-ben értékesebb lehet, de végül maradtam Collins mellett. 

1/30 Eric Kendricks, ILB, UCLA

Ez így tökéletes lenne szerintem a legtöbb Packers-szurkolónak, legnagyobb hiányposztjuk a belső linebacker és ugyan a második körben is lehet szerezni erre a posztra, a vége felé már lecsúszhatnak 3-4-ről, itt pedig behúzhatják az általuk legjobbnak véltet.

1/31 Phillip Dorsett, WR, Miami

A Saints állítólag nagyon szereti Bryce Pettyt, az irányítót, el is gondolkodtam, hogy beírom ide hozzájuk, de ha lenne időm második körös draftra, akkor ott beírnám a Saintshez 2/44-re. Dorsett egy gyors elkapó, Payton biztos szeretné.

1/32 Eddie Goldman, DT, Florida State

Senki sem tudhajta, mit akar a Patriots, valószínűleg kitrade-elni, de nem találtam olyan valakit, akiért megérné feltrade-elni a Titans és a Buccaneers elé, így megörvendeztetem a Patriots-szurkolókat és kapnak tőlem egy picket itt. Wilfork távoztával kell valaki a védőfal közepére, ez lehet akár Goldman is, de ahogy mondtam, fogalmam sincs, mint akar csinálni Bill Belichick, szerintem a világon nagyon keveseknek van magabiztos tippjük hozzájuk.

Ha lusta vagy felscrollozni (nem hibáztatlak, hosszú lett a poszt), renningan mockja ITT, leonidasz007-é pedig ITT található.

Mindhárom mockunk ebben a táblázatban látható, érdekesség, hogy mindössze 4 konszenzus pickünk született.