A Jets új általános igazgatóval kezdte meg a holtszezont, akinek remek volt a szabadügynök-piaci tevékenysége, majd jöhetett a Draft...

 

1/6 Leonard Williams, DE, USC

Williamset legtöbben a legjobb játékosnak tartották az idei drafton, mégis a hatodik választásig csúszott és meglepő módon épp a Jets húzta be. Azért volt ez meglepő, mivel ők rendelkeznek a legjobb 3-4-es védőfallal a ligában (4-3-as csapatokkal összevetve a Bills és a Rams veszi fel velük a versenyt). Ami mégis idokolttá teszi a picket az Mo Wilkerson szerződésének a helyzete. A kiváló DE jövőre szabadügynökké válhat, a Jets állítólag megpróbálta elcserélni tavasszal és Wilkerson nem is jelent meg az önkéntes edzéseken, új kontraktust szeretne. Williams az ő pótlására érkezhetett, vagy ha mégis újraigazolják Wilkersont, akkor mélyíti a posztot, habár ebben az esetben kiss luxusválasztásnak érezném. Tehát szerintem Wilkerson jövőre nem lesz a csapat tagja, addig Williams tanul egy kicsit mögötte.

Két negatívumot lehet felhozni Williamsszel szemben, egyik a folyamatos kisebb sérülései egyetemen, másik pedig a lassú első lépése. Ezen kívül mindenben jeleskedik, kiváló játékos válhat belőle. Itt egy parádés swim move látható sackkel megkoronázva.

2/37 Devin Smith, WR, Ohio State

Devin Smith érkezett a második körben egy elég jónak tűnő elkapó-egységbe. Igazi mélységi célpont, teljesen nevetséges 28,2-es elkapásonkénti yardátlaggal rendelkezett tavaly. A labda lekövetési képessége egyedülálló, ebben verhetetlen. Kevés route-ot futott a Buckeyesban, így eleinte kevesebbet lehet majd a pályán és akkor is főleg elindul előre és várja a csodát. Igen, csodát, merthogy Genótól kevés tökéletesen pontos hosszú labdát fogunk látni. Ennek ellenére remek kiegészítője lesz a Decker-Marshall párosnak, csak jó irányítóra lenne szüksége a csapatnak a képességei maximális kihasználásához. A labda követésére itt egy tökéletes példa:

3/82 Lorenzo Mauldin, OLB, Louisville

Cserélt a Texansszal a csapat a harmadik körben, 12 helyet mozogtak hátra, ezért kaptak egy ötödik és egy hetedik körös picket, plusz DeVier Posey elkapót, akit az új GM Maccagnan segített Houstonba csábítani, mikor még ott dolgozott. Mauldin a hiányos OLB posztot s ezzel együtt a gyenge szélső passzsiettetést lenne hivatott erősíteni. Inkonzisztens volt kissé a játéka, viszont sokszor került a backfieldre, ezt mutatja 20,5 sackje és 31,5 negatív yardos szerelése is. Egyelőre Calvin Pace cseréje lesz, azonban jövőre akár átveheti a helyét, ha megfelelő ütemben fejlődik.

4/103 Bryce Petty, QB, Baylor

A Jets továbbra is próbálkozik az irányítókérdés megoldására, de nem Petty lesz a válasz. Egyértelmű projekt játékos, két éven belül semmi nem lesz belőle és utána se látok benne kezdő potenciált. Tekinthetjük kidobott picknek is, de nem tudom hibáztatni a Jetset, hogy legalább próbálkoznak. 

5/152 Jarvis Harrison, G, Texas A&M

Harrison kellőképp tehetséges játékos, azonban a munkamorálján és hozzáállásán javítani kell. Jó rendszerből jön, az A&M-ről magas támadófal pickek szoktak kikerülni, kiváló a képzés. Ideális méretekkel rendelkezik, de egy boom-or-bust pick, hiszen ahogy írtam a tehetsége megvan, a kérdés hogy mennyire fogja akarni azt a kezdő pozíciót.

A bal oldali guardot tessék figyelni

7/223 Deon Simon, NT, Northwestern State

Ahogy már írtam, a védőfal telített és elit, ez igaz az NT posztra is Damon Harrisonnal, habár ő is szerződése utolsó évébe lép. Simon posztjához illően hatalmas méretekkel rendelkezik, de szeritem csak a gyakorló csapatban lesz helye. 

A Jets a Texanstól megszerzett hetedik körös picket elcserélte a Ramsszel Zac Stacyre, ezzel erősítették a futó-szekciót. Itt most eléggé tele vannak, viszont tiszta kezdőjük nincs, habár feltehetőleg Chris Ivory megkaparintja ezt Stacy, Stevan Ridley, Bilal Powell és Daryl Richardson elől.

Összességében:

Maccagnan nem hozott össze egy olyan jó draftot, mint ahogy a szabadügynök-piacon tevékenykedett, de különösen rossznak se nevezhetjük teljesítményét. Inkább BPA alapon húztak, mintsem needre, főleg az elején, hiszen Williams helyett jöhetett volna például Vic Beasley, hiszen a külső pass rush nagyon gyenge a csapatnál. Hosszú távon viszont jobban járhatnak Williamsszel, feltéve, hogy Mo Wilkerson távozik jövőre. Devin Smith jó pick, csak kellene mellé egy jó irányító is. Mauldinnal nincs megoldva az OLB poszt, ahogy az irányító se Pettyvel, Harrison beválhat, de akár korán ki is eshet az NFL körforgásából. A támadófal szélét kellett volna erősíteni még, Ferguson és Giacomini se hosszútávú életbiztosítás.

Értékelés: B-