Most, hogy többé-kevésbé kialudtam magam, jövünk a vasárnapi, meglepetésekkel tarkított meccsek második részével. Lesz itt minden: rájátszásra jelentkező Miami, Petersont megszégyenítő Patterson, bíztató Jaguars, vagy épp gyengélkedő Broncos offense. Valamint holnap jövünk majd az esti meccsekkel is, a összefoglaló első részét pedig ITT olvashatjátok el!

New England Patriots@Miami Dolphins 20-33

A kinek mennyire kemény sorozatban 4-2es csoporton belüli mérleget jósoltam a Patsnek. Sőt, már akkor pedzegettem, hogy akár az első héten is kikaphat Belichick csapata. De, hogy így!? A Pats rögtön egy blokkolt punttal kezdett, amiből TD-t is kaptak, de egy Vereen futott és egy Gronk elkapott 6 pontossal még 20-10-re a hazafiak vezettek a félidőben. A második félidőre azonban a Wilfork-kal fémjelezett védőfal tökéletesen alkalmatlannak bizonyult futás ellen (186 kapott yard). Már-már úgy tűnt, hogy Moreno jó futó. Ráadásul a Mankins trade is nagyon bejött: Brady statisztikái szám szerint 4 sack, kettő elveszített labda, 69,7-es rating és 0 feltett pont a második félidőben, miközben Tannehill szinte végig nyomás nélkül játszott és 23 pontot tett fel a táblára. Ugyanakkor az is hozzátartozik a történethez, hogy legalább két, szerintem indokolatlan roughing the passer büntetést is befújtak a Pats ellen. De ezzel együtt is sokkal jobb volt a Dolphins a második félidőben és megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

Oakland Raiders@New York Jets 14-19

Derek Carr bemutatkozása miatt volt leginkább érdekes a mérkőzés, de több szempont miatt is emlékezetes maradt. Az első negyedben saját térfeléről támadott a Jets, ám Geno passzát Charles Woodson halászta el parádés módon Decker elől. Ez volt zsinórban a 17. szezon, amelyben Woodson interceptiont jegyzett. A labdaszerzés után pedig az újonc Carr megszerezte első profi TD-jét. 7-3 a Raidersnek. Genonak egyébként nem volt jó meccse: az INT-ön kívül még két fumble-t is összehozott, mindkettőt az ellenfél red zonejában-ban, ráadásul volt egy igen látványos 19 yardos sackje is. Nem úgy a futók: CJ2K és Ivory is szerzett egy 6 pontost. A negyedik negyed végén ugyan Carr megint megvillant, de az onside kick már nem jött össze, így a Jets nyert 19-14-re.

Jacksonville Jaguars@Philadelphia Eagles 17-34

katonadani azt mondta, írhatom úgy, hogy „szerintem azért égtünk ennyire, mert túl esélytelen volt a Jags és adtunk nekik 1 félidőnyi előnyt, hogy meglássuk, így van-e esélyük”. Igaz, Dani azt is mondta, hogy jól megszívtam, mert Foles rengeteg pontot fog ellenem hozni a szerkesztői fantasyban. Na már most, a Dani iránt érzett mélységes tiszteletem végett nem fogom azt írni, hogy az Eaglesnek igazából a 3. negyed közepéig kb. köze nem volt a mérkőzéshez. Nem mondom azt sem, hogy a PFF szerint mindössze 3 good starter-rel rendelkező Jags védelem lemosta őket a pályáról a liga egyik legjobb falát és legjobb futóját, miközben Foles összességében rosszul játszott. Azt sem említem meg, hogy a „poor starter” Henne két TD-t dobott a legjobb elkapója nélkül egy középszernél is rosszabb fal mögül egy draftolatlan elkapónak 17-0ás első félidőt produkálva. Ugyanakkor a 4. negyedre azért már csak sikerült bedarálni a Jaguarst, de azt hiszem, nem sok Eagles drukker emlegeti majd fel ezt a meccset. A Jags fanok pedig örülhetnek, mert végre jó úton halad a gárda.

Cleveland Browns@Pittsburgh Steelers 27-30

Amilyen egyértelműnek tűnt a párharc, annyira nem lett az. A Browns zsinórban 9 nyitómeccsét veszítette el, Big Ben pedig 17-1es mérleggel büszkélkedhetett ellenük. Ennek megfelelően Brown előbb egy bemutatott egy pazar TD elkapást, majd kocsmai nyelven szólva lerúgta Spencer Lanning tokáját. Később Bell bizonyította be, hogy kár lenne tiltott szerek használata miatt elmeszelni, így egy laza 27-3-mal mentek szünetre a csapatok. A szünet után Dani szavaival élve a Steelers megadta az esélyt Hoyeréknek, akik a negyedik negyed elejére egalizálták az állást. A hosszabbítást ugyanakkor már nem sikerült kivédekezni, Roethlisbergerék 5 másodperccel a meccs vége előtt elérték az Browns 33 yardos vonalát, Suisham pedig nem hibázott. 30-27 arányban nyert a Steelers. 

Minnesota Vikings@St. Louis Rams 34-6

Az ember azt hitte, az utóbbi évek Bradfordjánál nem jöhet rosszabb. A tegnapi meccs megmutatta, hogy Bradford sérülésénél rosszabb nem történhetett a Rams-szel. Vagyis de, hisz Hill is belesérült az amúgy borzasztó játékába. Hihetetlen látni, hogy egy ilyen tehetséges, fiatal csapat, a liga talán legjobb és legmélyebb védőfalával ennyire gödörben lehet. Ráadásul még Chris Long is megsérült, ami már csak hab a tortán. Ellenben a Vikings bizonyította, hogy nem lesz őket egyszerű megverni. Mindezt úgy, hogy Peterson élete egyik leggyengébb meccsén van túl. Szerencsére ez nem zavart senkit, ugyanis Condarelle Patterson olyan szintű klasszis teljesítményt nyújtott, amit még a Rams drukkerek is örömmel néztek. Ráadásul a védelem is jól muzsikált és Casselre sem lehetett panasz.

Indianapolis Colts@Denver Broncos 24-31

Manning mostmár minden egyes NFL-csapatot megvert karrierje során, a meccs pedig nagyon simának indult. Peyton gyorsan kiosztott 3 TD-passzt Julius Thomasnak. Emmanuel Sanders is nagyon jól játszott első meccsén, több elkapása is volt, egy vetődős kifjezetten szépre sikeredett. 24-0 volt fél perccel az első félidő vége előtt, Luck azonban felébredt és futott egy nagyot és benyújtotta a pilon fölé a labdát. A második félidőben a Broncos megállította 4th&goalra a Coltsot, majd Ball futott egy TD-t, azt hittük vége. A csikók azonban visszajöttek egy Julius Thomas által elejtett onside kicknek is köszönhetően. Majd, hogy még fordulatosabb legyen, Andrew dobott egy interception (második a meccsen), viszont Peytonék nem tudták se futtatni az órát, se előre haladni, így a Coltsnak megvolt az esélye döntetlenre hozni a meccset. Ám a Denveri védelem azonban egész meccsen remekül teljesített, így az önmagához képest sokat hibázó Manning és a droppoló elkapók második félidei teljesítménye nem bosszulta meg magát. A Coltsnál Reggie Wayne visszatért és jól játszott, Trent Richardson viszont továbbra is pocsék, nem tudom mi lesz a Colts futójátékával. Rossz hír az indianapolisi csapatnak, hogy Robert Mathis achilles-sérülést szenvedett és egész szezonre kidőlt, az eltiltása után se térhet vissza. 

Válaszd ki kedvenc csapataidat és azonnal értesülsz a legfrissebb hírekről, blogbejegyzésekről, rengeteg gif, kép és videó társaságában. Valamint ingyenes mobil alkalmazásunk hamarosan elérhető lesz iOS és Windows telefonokon is.  (további információk ITT és ITT): 

Töltsétek le ingyenes mobil alkalmazásunkat Androidra!