Cefrét annyira megviselte a hétfő éjszakai 9ers győzelem, valamint a végletekig kiélezett fantasy összecsapásunk a szerkesztői ligában - pont beszoptam -, hogy vállaltam a beugró szerepkört a csütörtöki beharangozóval kapcsolatban. Teljes szerkesztőfelület analfabétaként ideális program 10 percenként agybajt kapni olyan mindenki számára magától értetődő dolgokon, mint a képek beszúrása, és hasonlók. Persze ha aktívabb lennék, nem történhetne ilyesmi velem, csak hát... Na, de mindegy is, foglalkozzunk inkább a meccsünkkel, na meg a csapatokkal, na meg főleg a Patriots idei szezonjával, mert ugye a Jetsével kis túlzással már felesleges. Bocsi, de ez van.

Ha sikeres akarsz lenni a mai NFL-ben, két dologban kell a többiek fölé nőnöd. Az egyik az irányítód megvédése, a másik pedig a passz elleni védekezés. Amennyiben bármelyik területen megbuksz, biztosan nem lesz esélyed február első hétvégéjén magasba emelni a Lombardi trófeát. Meccseket nyerni lehet, rájátszásba jutni szintén, de ott vége, mert előbb-utóbb jönni fog egy csapat, amelyik legalább az egyik területen jobb, és megálljt parancsol. Előbbi egy 120 milliós szerződést hozott Flaccónak, akiről pár meccsre még én is elhittem abban az évben, hogy jó, utóbbira pedig elég annyit mondanom, hogy Legion of Boom. Az offseason után 10-ből 9 ember azt mondta, a Broncos és a Patriots ismét leboxolja, hogy ki lesz a Super Bowl AFC csapata. Nos, én még mindig simán el tudom képzelni, hogy valóban így lesz, de tény, a szezon nem úgy indult Foxborough-ban, ahogy eltervezték.

Térjünk is rá az említett két pontra. A Pats egyik oldalról mindent megtett, hogy megfeleljen a kritériumoknak, a másik oldalról viszont azért, hogy esélye se legyen. A secondarybe szerződtették Revist és Brownert, a védőfal közepébe az első körben draftolták Easleyt, a belső pass rush megteremtése érdekében. Egyedül a linebacker sorban lehetett számítani bajokra, miután a mélységet nem sikerült rendezni, zsinórban már a második évben. De erre még később rátérek... Papíron tehát minden úgy tűnt, hogy rég nem látott defense állhat össze. A támadófal viszont kész katasztrófának tűnt az érthetetlen   Mankins trade után, ráadásul az eddigi mágus, Scarnecchia is visszavonult.

Szóval a felfordulás várható volt, amit tovább tetőztek a sérülések. Hagyján, hogy a játékosok minőségével is akadnak problémák, de még az is lehetetlen volt az első hetekben, hogy ne kelljen össze-vissza cserélgetni az embereket, sokszor rossz volt nézni, hogy már a snap után azonnal ketten TB-re rontanak. Majd amikor a Bengals elleni nem várt kiütés megtörtént, végre látni lehetett az ideális ötöst, hozzá idomuló gameplannel, a korábbi gondok szinte pillanatok alatt semmisnek tűntek. Aztán folytatódott a kálvária Stork, az újonc center agyrázkódásával, a Bills ellen pedig a csapatkapitány, Connolly esett ki hasonló okból. A variálás tehát egyelőre kötelező jelleggel folytatódik a Jets ellen is, meglátjuk, milyen eredménnyel.

Nem megfeledkezve a passz elleni védekezésről, egyelőre úgy tűnik, nincs probléma, habár az elkövetkező 3 hétben a Bears és a Broncos ellen is lehet majd ezt igazolni, esetleg megcáfolni. Revis ha felszívja magát, akkor AJ Greennek nincs elkapása, mint azt láthattuk, más kérdés, hogy James Jonest mondjuk pont leszarta. A pass rushról Chandler Jones és Ninkovich gondoskodik a fal két széléről, a bajok középen kezdődnek, miután Easley teljesen súlytalan, meg persze már most sérült. Méretei alapján mintha egy hibrid linebacker lenne, akit megerőltetés nélkül bárki félretesz erőből. Számomra egyelőre a sokadik érthetetlen pick BB-től, miközben újra kicentiztük a lb sort, és mivel Mayo idén már nem játszhat, ez egyre érdekesebb és fájdalmasabb lesz sajnos.

Mint minden Pats meccs ebben a szezonban, ez is az o-line és az aktális ellenfél védőfala közti különmeccsen dőlhet el. A Jets védőfala Wilkersonnal, Richardsonnal az egyik legerősebb a ligában, újabb komoly erőpróba előtt áll a reményeim szerint egyre jobban összeálló hazafi támadófal. És ugyan 1-5-tel állnak Ryanék, erre a csoportrangadóra biztosan nagyon felszívják magukat, tehát nincs más hátra, mint még jobban a mélybe taszítani ezt a szarházi bandát, aztán hogy 3-13-mal, esetleg 4-12-vel húznak jövőre a top 5-ben, az a legkevésbé sem érdekel. És ki tudja!? Talán sikerül végre egy olyan qb-t húzniuk, akire valóban lehet alapozni az elkövetkezendő években. Persze csak talán.

Tippverseny

Továbbra is fokozottan ajánlott a SZABÁLYZAT elolvasása.

A pontokat 1-15-ig kell mindenkinek leadni a bye week miatt, egy számot kéretik csak egyszer kiosztani. A heti kérdés értéke most csak 7 pontot. A fogadóirodák logikája alapján, aki a csütörtöki meccsre nem tippel, az a 15 pontos tippet nem adhatja le a továbbiakban!

A csütörtöki tippek határideje minden esetben a meccs kezdésének időpontja, amúgy vasárnap 19:00-kor zárul a játékhét.

A kérdőív ITT kitölthető!

Kedves Tippelők!

Feltöltésre került egy Excel file, ami mind a hat hét tippjeit tartalmazza és ki van benne számolva mindenkinek az összpontszáma. A HIBÁS tippek át vannak húzva. Itt szeretném jelezni, hogy nem minden hibás tipp lesz érvénytelen, többek közt azok sem, ahol lemaradt egy tipp, vagy ahol minden stimmelt, de két pontszám véletlenül kétszer lett leadva. Ezeket a tippeket egyedileg fogom elbírálni, ami nem kis munka, ezt követően összerakom az összetett táblát is. Aki meglepetésre nem tudja, hogy melyik tippjét rontotta el, az a tábla jobb szélén megnézheti, hogy melyik tippből adott le többet/kevesebbet.

Tippverseny eredmények

Figyelem! A Kandallóban jótékonysági meccsnézés lesz ismét! A fogyasztás egy része jótékony célokra folyik a PINK MONTH keretein belül.

Töltsétek le ingyenes mobil alkalmazásunkat Androidra! (további információk ITT és ITTmár közel ezren megtették)