A hagyományos beharangozóktól eltérően, ezúttal egy rövidebb ámde annál érdekesebb, statisztikákban és gifekben sem szegény felvezető következik. Remélem, ezzel nem sértem meg egyik tábort sem, de lássuk be, hogy nem ez a TNF meccs az, amin tömegek fognak virrasztani, és azon is csodálkoznánk, ha a találkozó szorosabb lenne az eddigi átlagnál.

1. A Chiefsből volt már az AFC hét játékosa Jamaal Charles (4. hét), Knile Davis (8. hét) és Anthony Sherman (10. hét) is. Múlt héten a jelöltek között volt Jamaal Charles (159 yards 8.0 yardos átlaggal és két touchdownnal, Dontari Poe három tackle-lel és 1 sackkel, valamint Junior Hamingway parádés special team mentésével. Az Oaklandból még senkit nem választottak idén a konferencia legjobbjává.

A hétvége mentése volt, a Chiefs feliraton hasaló Hemingway elég jó mezőnypozíciót hozott össze egy puntot követően

2. A Kansas is 0-2-vel kezdte a szezont, akárcsak a Raiders. Igaz ők javultak egy parányit, a Chiefs 7-1-es mérlegével szemben az Oakland 0-8-as mutatója áll.

3. A Chiefs 30 sacket csinált, ami a harmadik legtöbb a ligában. A Raiders pass rush viszont harmatos, 10 darab földrevitel van a nevük mellett. Dicséretes viszont, hogy Carr is csak 11-szer lett bezsákolva.

4. A Chiefs védelme a legjobb a passz ellen. 201 yardot engednek átlagban. A Raiders támadósorának mutatói kiábrándítóak, de a passzjátékuk legalább nem utolsó. Az 26.

5. A Raiders rendelkezik a leggyengébb futóegységgel, meccsenként 63 yardot átlagolnak. Jamaal Charles egymaga 69.2 yardot.

6. A Kansasnél elkapó még nem kapott el TD-t. Na, itt tényleg jobb a Raiders.

7. A Kansas ellen még nem futottak TD-t. Az Oakland összesen két hatpontost szerzett így. Ez a heti bold prediction a részemről. Raiders futott TD a Chiefs ellen.

8. Eddig 107 meccset játszott a két csapat, a mérleg 55-50-2 a Chiefs javára.

9. A legutóbbi meccsük 56-31 lett a Chiefs javára. Alex Smith 5 TD passzt osztott ki. Érted? Alex Smith. Na jó, ebből négyet Jamaal Charles-nak, aki szintén 5 TD-vel zárta a találkozót.

10. A Kansasből senki nem szerzett idén két interceptiont. Bezzeg Charles Woodson.

11. A két csapat legjobb wide receiverei összesen épp hogy elérték az 1000 yardot. Bowe 509 yardnál, míg James Jones 498 yardnál jár.

12. Csütörtök este a Chiefs 10-8, a Raiders 7-9. Még ez is a Chiefs mellett szól.

13. Alex Smith 4-0 az Oakland ellen, eddig 10 TD passz mellett 1 INT-t hozott össze 112.0 rating értékben.

14. Derek Carr minden idők legeredményesebb rookie QB a Raiders-nél. Az idei QB-class-t is vezeti 2,075 yardjával és 13 passzolt touchdownjával.

15. Jamaal Charles az egyetlen futó az NFL történetében, aki 5.5-ös yardátlaggal rendelkezik 750 futókísérletet követően.

16. Mychael Rivera jól nyomja a Kansas ellen, legutóbbi három meccsen három TD-t kapott el.

17. Charles Woodson 58 interceptiont szedett le karrierje során. Ezzel az örökranglista 11. helyén áll holtversenyben a Hall Of Famer Emmitt Thomas-szal. Mellesleg Woodson a csapat legeredményesebben szerelő játékosa, 74 tackle van a neve mellett.

18. Jamaal Charles megállítása leginkább a rookie Khalil Mack feladata lesz. Mack eddig 56 tackle-t csinált.

19. A Chiefs eddig 22 first downt köszönhet szabálytalanságnak, míg ők csak kilencet ajándékoztak így az ellenfélnek. A Raiders-nél ez az arány 11-20.

20. Derek Carr 15 futásból (81 yard) több yardot tett meg, mint Maurice Jones-Drew 33 kísérletből (70 yard).

Tippverseny

Továbbra is fokozottan ajánlott a SZABÁLYZAT elolvasása.

A pontokat 1-15-ig kell mindenkinek leadni a bye week miatt, egy számot kéretik csak egyszer kiosztani. A heti kérdés értéke most csak 7 pontot ér. A fogadóirodák logikája alapján, aki a csütörtöki meccsre nem tippel, az a 10 pontos tippet nem adhatja le a továbbiakban!

A csütörtöki tippek határideje minden esetben a meccs kezdésének időpontja, amúgy vasárnap 19:00-kor zárul a játékhét.

A kérdőív ITT kitölthető!

Heti kérdés:

Chris Borland zsinórban negyedik meccsén is csinál legalább 12 tackle-t?

Kedves Tippelők!

Az összetett állás hétvégén érkezik!

Töltsétek le ingyenes, MEGÚJULT mobil alkalmazásunkat Androidra (hamarosan iOS-re is)!

Vegyetek részt az appon elérhető TIPPJÁTÉKUNKBAN és játszatok a FŐDÍJAKÉRT. Eredményekről, díjakról ITT , az appról ITT , a tippjátékról pedig ITT találsz információkat.