Idén is összeraktam egy második körös mockot. Ma éjjel 1-kor kezdünk, kibeszélő itt kommentekben. 

 

2/33 Ronald Darby, CB, Florida State

A Titans már tavaly is szívesen draftolt volna cornert az első körben, most annak határán húzhat egy másikat. Vagy segíthetik Mariotát egy elkapóval.

2/34 T.J. Clemmings, OT, Pittsburgh

99%-ig biztos vagyok benne, hogy tackle-t fognak választani annak érdekében, hogy minél jobban megvédjék Jameis Winstont. A kérdés csak az, hogy melyiket. Jake Fisher a másik opció.

2/35 Owamagbe Odighizuwa, DE, UCLA

Kell a passzsiettetés a Raidersnek, "owa" vagy más néven "diggy" pedig segíthet ebben. Egyébként sok irányba mozoghatnak, nehezen fognak tudni meglepni.

2/36 T.J. Yeldon, RB, Alabama

Nem gondolom feltétlenül, hogy Yeldon a harmadik legjobb futó az idei classban, de a Jaguarsnál állítólag kedvelik, így őt írtam ide. Yeldon egyébként Eddie Lacyt követte a Crimson Tide-nál. 

2/37 Randy Gregory, OLB, Nebraska

Eddig csúszik Gregory, a Jets pedig tovább erősíti a védelmét egy remek tehetséggel. Ha nem itt megy ki Gregory, akkor szerintem egyel később. A Jetshez jöhet még egyébként futó vagy támadófalember is. 

2/38 Jalen Collins, CB, LSU

Névrokona, Landon Collins is kiköthet itt vagy Randy Gregory, de most Jalen mellett döntöttem és összeállhatnak Breelanddel, egész jó CB-páros jöhet létre Washingtonban.

2/39 Jordan Phillips, NT, Oklahoma

Sheltont nem húzták be, jöhet egy másik nose tackle hosszú távra Phillips személyében. 

2/40 Landon Collins, S, Alabama

Collins pedig eddig csúszik, nem hinném, hogy a Giants tovább engedné, hiszen nem állnak jól ezen a poszton.

2/41 Dorial Green-Beckham, WR, Missouri

Tovább erősíti a támadó oldalt a Rams, méghozzá egy elképesztő fizikai adottságokkal rendelkező elkapóval, DGB-vel. Kár, hogy route-okat nem ismer és nem is tudja őket megfutni, emellett a pályán kívül is vannak vele gondok. Támadófalember is játékban lehet itt, legalábbis illene, de szerintem DGB lesz a legmagasabban jegyzett játékos a boardjukon.

2/42 Maxx Williams, TE, Minnesota

Emlékszünk még Tony Gonzalezre? Nyilván, de kellene helyette valaki tight end posztra, mert Toilolo a fergeteges neve ellenére nem megoldás. Williams a legjobb TE idén, bepróbálkozhat vele a Falcons.

2/43 Jaelen Strong, WR, Arizona State

Tavaly is mindenki elkapót várt a barnákhoz a második körbe, akkor én eltaláltam, hogy inkább Bitonio lesz a választott. Most én is beadom a derekam és Strongot jósolom hozzájuk.

2/44 Eli Harold, OLB, Virginia

Elgondolkodtam Bryce Petty-n a szentekhez, hátha benne látják Brees utódját és ugyan nem zárnám ki ezt, most inkább a pass rusht erősítik.

2/45 Eric Kendricks, ILB, UCLA

Kicsit büntetem a Packerst ezzel a pickkel, hiszen ha ők nem húzták be 1/31-re, akkor mehet a csoportriválishoz itt a második kör közepén. 

2/46 Benardrick McKinney, ILB, Mississippi State

Tavaly milyen jó volt a linebacker sor Friscóban és ugyan Bowman visszatér, Willis és Borland visszavonult, így ismét kell ide embert szerezni. 

2/47 Denzel Perryman, ILB, Miami

Belső linebacker rush! A delfinek sem akarnak kimaradni a jóból és ők is elvisznek egy ILB-t. 

2/48 Eddie Goldman, NT, Florida State

Az "aranyember" a Chargersnél köt ki és befoltozza a védőfal közepét. 

2/49 Jake Fisher, OT, Oregon

Nagy steal és szerintem nem is lesz bent itt, valaki (Eagles?) akár fel is trade-elhet az atletikus falemberért. 

2/50 Bryce Petty, QB, Baylor

Először itt választ a Bills és jöhet is egy irányító, hogy még érdekesebbé tegye a versenyt a kezdő pozícióért, amiért jelenleg Matt Cassell, Tyrod Taylor és EJ Manuel küzd.

2/51 Devin Smith, WR, Ohio State

A remek mélységi célpont eddig marad a green roomban, a Texans pedig kihúzza DeAndre Hopkins mellé, kell a segítség Mallettnek vagy Hoyernek. 

2/52 Eric Rowe, CB/S, Utah

Nagy érdeklődést mutatott utána az Eagles és remélem bent lesz még itt és ki is választjuk, mert tetszene ez a választás, nagyon kell a segítség a secondarybe, Rowe pedig cornerback és safety poszton is használható.

2/53 Michael Bennett, DT, Ohio State

Két falember az első két körben a Bengalstól, Peko helyett kell valaki használható játékos a védő oldal közepére.

2/54 Ameer Abdullah, RB, Nebraska

Abdullah tökéletes Bush-helyettes, használható a futójátékban és a passzjátékban is. 

2/55 Tevin Coleman, RB, Indiana

 A Peterson-trade nem jön össze, kell egy futó Ellington elé, aki bírja a terhelést, ez lehet Coleman. Nem lepődnék meg mondjuk, ha korábban kimenne, akár a mai nap első elkelő futója is lehet.

2/56 P.J. Williams, CB, Florida State

A Steelersnek kell cornerback, ez egyértelmű, most itt találhatnak egyet. 

2/57 Donovan Smith, OL, Penn State

A második körre hagyta a támadófal erősítését a Panthers, Smith pedig az utolsó játékos a green roomban ebben a pillanatban, adnak neki egy zoknit fullcapet és felszabadítják.

2/58 Jay Ajayi, RB, Boise State

Nagyon szeretem Ajayit, és nem csak a neve miatt, a Ravens pedig megtalálhatja új kezdő futóját.

2/59 A.J. Cann, OG, South Carolina

Első körben is vártam a támadófal erősítését, hát most itt van a segítség Cann személyében, aki elfoglalhatja az egyik guard posztot első naptól kezdve.

2/60 Preston Smith, DE, Mississippi State

Smith könnyedén kimehet korábban, a Cowboys pedig simán húzhat futót itt, de ez sem rossz megoldás, egy kis pass rush a siralmas dallasi védelemnek. 

2/61 Quinten Rollins, CB/S, Miami of Ohio

A Colts secondary kap egy kis segítséget. Vagy kiválaszthatnak egy elkapót is...

2/62 Paul Dawson, ILB, TCU

A Packers itt már csak ilyen középső linebackereket tud húzni. Dawson remek ösztönökkel rendelkezik, de cserébe a blokkokról nem tud lejönni és egyéb finomságok, érdemes ezt az elemzést megnézni. Kedvenc tweet-párosom erről a hétről:

-Paul Dawson is so instinctive he's probably already practicing with the team that's going to draft him

-Or he at least knows which city to get to, but it might take him a while to get there. He's on his way

(Egyébként nem gondolom, hogy kihúznák Dawsont, de ha már tegnap nem voltak hajlandóak behúzni Kendrickset, hát így jártak)

2/63 Devin Funchess, WR/TE, Michigan

Gondolkodtam támadófalban, védőfalban és mindkettő elképzelhető (akár corner is), de végül teszek egy kísérletet Funchesszel, aki nagyon nagy darab elkapó, igazából tight end is lehetne belőle. Érdekes lesz figyelni, hogy mit hoz ki belőle jövendőbeli csapata.

2/64 Tre' Jackson, G, Florida State

A Patriots a védőfal után most a támadófalat erősíti, annak is a belsejét.

Ma tehát 1 órakor kezdődik a Draft második napja, jöhet megint a kommentcunami ez alatt a poszt alatt.