Úgy láttam tetszett nektek múlt héten a sportfogadásos beharang, azonban mivel nem vagyok nagy tipszmikszes és őszintén lusta is vagyok utána járni a különböző oddsoknak, így hagyományos felvezető következik. Akinek van józan paraszti esze, az ebből is tud fogadásokra következtetni.

19.00 Detroit Lions @ New England Patriots

A Pats, illetve Jonas Gray szétfutotta a Coltsot múlt héten, most erre kevés esély van, hiszen a Lions ligaelit futás ellen. Belichicket ismerve az is lehet, hogy Gray inaktív lesz (főleg az edzésről való késés tudatában). Ez lehet, hogy túlzás, de az valószínű, hogy többet fog passzolni a bostoni csapat, mint futni, meg mint amennyit rohant múlt héten. A backfielden Vereen-t fogjuk látni véleményem szerint a legtöbbet, mert ő egy nagyon jó mismatch a Lions linebackerek számára. Célpontokból továbbra sem bővelkedik Brady, de a liga legjobb tight endje talán elég lesz.

A Lions támadó oldalán nem tudom mi lesz, mert egy héttel ezelőtt semmi sem sikerült, habár akkor a Cards volt az ellenfél. A Patriots passz ellen jó, érdekes lesz figyelni a Megatron-Revis párharcot és hogy Stafford akkor is folyton őt fogja-e erőltetni, amikor nincs üresen, bezzeg Tate igen. Futniuk kellene, de nem épp ilyen a mentalitásuk és nem is annyira megy nekik.

A legfontosabb statisztika, amit ezzel a párosítással kapcsolatban tudni kell az az, hogy Matthew Stafford pozitív mérlegű csapatok ellen 2-27-es mutatóval bír, idegenben pedig 0-15-tel. Azt hiszem nem kérdés többé, hogy ki fog nyerni, főleg, hogy a Patriots 14 meccset nyert hazai pályán zsinórban. 

22.25 Miami Dolphins @ Denver Broncos

Nem lennék a Dolphins helyében, amikor egy vereségből érkező Peytonnal kell szembenézni. Amióta a Broncos játékosa a folyton rekordokat döntő irányító, vereségek után 7-1-es mérleggel rendelkezik, ebből ötször 20+ ponttal verte aktuális ellenfelét. És ugyan a delfinek védelme a második legjobb a ligában, a védőfal szélső oszlopai (Wake és Vernon), illetve Optimus Grimes vezérletével, nehéz lesz megállítani ezt a támadósort. Reményt kelthet bennük, hogy Julius Thomas játéka is kérdéses, Sanders viszont valószínűleg ott lesz a pályán.

Érdekes, hogy a támadó alakulatok erőssége épp az, ami az ellenfél védelmének is az erőssége. Tehát a Broncos jó passzjátékban, de a Dolphins jó ez ellen, másodikak a ligában. Ez fordítva is igaz, csak épp a futójátékkal, a delfinek jól futnak, de a vadlovak épp másodikak az NFL-ben eme játékelem ellen. Branden Albert kiesésével bajban lehet Tannehill, a Ware-Miller duó életveszélyes. Mondjuk a túl oldalon a Wake-Vernon páros hasonló ragadozó.

Ha Manning nem lenne így feldühödve egy vereség után, még az is lehet, hogy vendég sikerre tennék, így azonban nem tudom ezt megtenni. Joe Philbin együttesének pedig nagyon kellene a duplavé, hiszen a wildcardra hajtanak és nagyon a határon mozognak ilyen téren, sokan pályáznak arra a 2 helyre.

A többi meccsről röviden:

19.00

A Falcons fogadja a Brownst és a Falcons jó otthon. Mondjuk. A barnák gyenge futás elleni védelme ellen sokat kellene futniuk, de hát Steven Jackson már nem tud, a cseréi még csak-csak, de fal egyik előtt sincs, így ez halva született ötlet. A túloldalon a futótrióból duó lett Tate kiválásával, érdekes lesz figyelni, hogy milyen arányban kapja a snapeket a két újonc, Crowell és West. Josh Gordon pedig visszatér (remélem nem esek pofára vele 5/7 fantasy ligámban és Pettine játszatni fogja rendesen). Már csak akkor lehetne érdekesebb kedvenc kiscsapatom, ha Johnny Football lenne az irányító. Talán jövőre. A súlymok csak saját csoporton belül képesek idén nyerni (ez elég lehet a divíziógyőzelmre, 6-10-zel az Atlanta ott lehet a rájátszásban), így most Hoyeréknek adom a W-t. 

Visszatért a tavalyi Bears? Nem teljesen, de azért nyertek múlt héten, és most is meg van minden esélyük rá, hiszen a Buccaneers látogat hozzájuk. Az a Bucs, amelynek legnagyobb fegyvere Mike Evans, az év támadó újonc cím legújabb várományosa, aki Gerald McCoy elmondása szerint nem is tudja magáról, hogy mennyire különleges (pedig ő a legfiatalabb elkapó, aki 200 yard fölé jutott egy meccsen és Randy Moss óta ő az első újonc, aki három egymást követő meccsen 100 yard fölé került). McCown visszatéréséről is szót kell ejteni, tavaly még a macikat vezette győzelmekre, hogy aztán padozhasson az isteni Jay Cutler mögött, most megbosszulhatja ezt Marc Trestmanen a nagydarab elkapók csatáján.

Bengals@Texans. Andy Dalton nagyon hullámzó, két hete élete legrosszabb passer ratingjét hozta üssze (2.0), aztán meg a legjobbat (143.9). A túloldalon Mallett jó teljesítményt nyújtott múlt héten, de ehhez nagyban hozzájárult, hogy Bill O'Brian egy nagyon egyszerű game plant rakott össze, ahol nem kellett sokat gondolkodnia, egy olvasása volt legtöbbször és sokat futottak. Érdekes, hogy Mallett passer ratingje mennyire változik attól függően, hogy 2,5 mp előtt szabadul a labdától, vagy utána (123.1 vs 31.3). A két kezdő futó, Bernard és Foster játéka is kérdéses, de szerintem játszani fognak.

A Coltsnál Bradshaw kiesett és mivel rájöttek, hogy így Trent Richardson lesz a kezdő, gyorsan megpróbálták megszerezni Ben Tate-et, sikertelenül. Kíváncsi vagyok, hogyan fog működni a futójáték és hogy Dan "BOOM" Herron mennyi lehetőséghez jut. Az ellenfél a bye week-ről érkező Jaguars, akikről sok pozitívumot nem lehet elmondani, hacsak azt nem, hogy a Raiders győzelmével megint esély nyílt az 1/1-re, illetve Denard Robinsonról lehet még pozitívan beszélni, most is jó napja lehet. 

A Packers megint kinyithatja a touchdown-csapokat, most a csoportrivális Vikings lesz a szenvedő fél. Sok szó volt már Tate-ről, na hát itt landolt Minnesotában, kíváncsi vagyok mennyire vonják be máris az offense-be. Nem látom, hogy ez a találkozó hogyan nem fog nagy verésbe torkollani, ha Rodgers nem sérül meg.

A Titans csak azért nézhető csapat, mert Mettenberger irányít. Nekem ők már régóta egy teljesen szürke együttes, sose tudtam felpörögni a meccseikre, most legalább van miért nézni őket. Az Eagleshöz utaznak, ahol szembetalálják magukat Sanchezzel és kedvenc játszópajtásával, Jordan Matthews-zal és behódolnak nagyságuk előtt. 

22.05

Az általam egyik legjobban várt meccs a Cardinals@Seahawks összecsapás, ahol a tavalyi legjobb secondary néz szembe az idei legjobb secondary-vel. A Cardinals jelenleg jobb csapat, ezzel nehéz vitatkozni. A hátsó védővonaluk ellen a szerény Hawks-elkapósornak sok esélye nincs. A futás ellen ők a legjobbak a ligában. Tudom, Lynch fog futni a túloldalon és szerintem nem lesz különösebben rossz napja, de nagyon jó sem. A halászsasok futás elleni védelme láthattuk múlt héten mennyire gyenge Mebane nélkül, ezt Ellington ki is fogja tudni használni. Az egyetlen matchup, amiben jobb lehet a Seattle (most a speciális egységet figyelmen kívül hagyva), az a Stanton vs. Legion of Boom. Ez azonban még mindig csak négyből 1, ami nem sok. Semleges pályán vagy Arizonában biztosan Bruce Arians legénysége lenne a favorit, én azonban még megadom az utolsó esélyt Dangeruss Wilsonéknak. Azonban ha most kikapnak hazai pályán, leteszek róluk és odaadom renningannek a beígért sört...

A San Diego Super Chargers (nem értem hogyan nem lőttem el ezt a számot sose) fogadja a Rams csapatát. Rivers kikerült az MVP-versenyfutásból szerencsére, nagyon idegesített már a renningan általi folyamatos dicsőítés. A támadófal gyenge a töltőknél, a kosok védőfala bezzeg felébredt nyári-őszi álmából és elkezdett ahhoz mérten játszani, amit egyrészt a tehetsége megkövetel, másrészt amit a szezon előtt vártam, vártunk. Vendéggyőzelmet prognosztizálok Shaun Hill vezetésével. Na jó, igazából a védelem vezetésével. 

22.25

RGIII nem régi önmaga, sem atletikusságban, sem dobás közben. Emellett nem is érzi, hogy mikor kellene elindulni futni és mikor maradhat még a zsebben (nem úgy, mint Russell Wilson, aki zseni ebben). Gruden valószínűleg nem Griffint látja a Redskins hosszú távú irányítójának (ha ő marad a HC), ezzel csak az a baj, hogy Jon Schneider meg ragaszkodik hozzá. Érdekes lesz figyelni, hogy akár a mostani holtszezonan elengedik-e. A rézbőrűek a 49ershez látogatnak, akik a rengeteg draft cetli miatt egész jól kiküszöbölték a sok sérülést, Borland és Lynch nagyon jól szállt be újoncként, mostmár Aldon Smith is visszatért, ráadásul kiválóan, jó ez a védelem és örülhetnek, hogy könnyebb a sorsolásuk a Seahawksénál. A támadók oldalán vannak gondok, de ezt a találkozót behúzzák.

02.30

Nagyon jókor jött a pihenőhét a Cowboysnak, Romo háta is pihen és Murray sérülékenysége végett is kellett ez, hogy bírja a szezon végét és meg tudja nyomni rendesen a hátrelevő meccseket. A Giants látja vendégül a tehenészeket, nem számítok igazán jó meccsre, az óriások nem egy közönségszórakoztató csapat, kivéve ha Eli 5 interceptiont dob, mert akkor az ellenfél szurkolótábora jól szórakozik. Pozitívum a New York-iaknál, hogy Odell Beckham-re megérte várni, parádézik, mióta bemutatkozhatott.

Hétfő 01.00

Szokatlan ez az időpont, de a buffalói #snowpocalypse miatt ide került a Bills és a Jets találkozója, amit Detroitban rendeznek meg. Rengeteg lájkot kaptunk a havas képekre Facebookon, igazából sajnálom, hogy nem a hótenger tetején játszanak a srácok. A meccsel kapcsolatos nagy kérdés, hogy a Bills elképesztő védőfala ellen kibírja-e Vick sérülés nélkül. Egyébként a Jetsnek lehet esélye, főleg mivel a Bills játékosai nem nagyon edzettek a héten péntekig, hacsak a hólapátolást annak nem vesszük.

02.30

A Saints kettőt bukott hazai pályán egymás után, háromra sose volt példa Sean Payton irányítása alatt. Brees 2010 óta nem vesztett primetime meccset. Viszont Brees sose verte eddig a Ravenst (3 vereség, ebből egy még Chargers-esként). Na ebből mi lesz? Szerintem holló-győzelem, de a szerkesztőség megosztott.

Tippjáték:

A tippjátékban én nem állok túl jól jelenleg, múlt héten packnation volt a legjobb 9 találattal a 14-ből, legrosszabb pedig rowi 5-tel, ha jól számoltam mindent. Az összetett állás pedig:

Bold predictions:

Múlt héten jók voltunk ebben a részben, gomes88 közel került (80-as passer rating helyett 90 volt Lucknak), Cefre eltalálta, hogy a Giants első drive-ban pontot szerez, rowi pedig azt, hogy a Lions-Cardinals 25 pont alatt marad. Nézzük az e heti merész jóslatainkat:

renningan: Eli Manning back-to-back 5 interceptiont dob.

gomes88: Jonas Gray nem lassít, a Lions ellen minimum 120 yarddal és 2TD-vel zár.

MZoli:

packer_nation: Dan Herronnak nincs még TD-je karrierje során. A Jaguars ellen kettőt is szerez.

rowi: Russell Wilson karrier-napot tart,  320+ yard, 3+ (passzolt+futott) TD

Cefre: Raiders futott TD a Chiefs ellen (ez már be is jött)

katonadani: Shady McCoy és Darren Sproles együtt 300+ scrimmage yardot (futott plusz elkapott) fog összehozni.

Töltsétek le ingyenes, MEGÚJULT mobil alkalmazásunkat Androidra! Vegyetek részt az appon elérhető TIPPJÁTÉKUNKBAN és játszatok a 300.000 forintért. Eredményekről, díjakról ITT , az appról ITT , a tippjátékról pedig ITT találsz információkat.