Katonadani időhiány miatt lepasszolta a beharang írását, így nem hagyományos felvezető következik, hanem sportfogadós. Egyébként számtalan (jó, számos, de így jobban hangzott) rangadó lesz a héten, amelyek közül a Kandallóban is adunk kettőt.

Azt mondtam hogy sportfogadós, klasszikus beharang helyett ugyanis az állami szolgáltató oddsaival vezetem fel a meccseket. Ugyanakkor megjegyezném, hogy ezeknél az oddsoknál nagyjából bármelyik internetes oldal számai jobbak, de most abból főzünk ami legális. (Továbbá mindenki a saját pénzével játszik, ha játszik. Vesztés esetén ne tessen reklamálni, cserében a nyereményből sem kérek százalékot, és ez nem a Pénz beszél, hogy bármit garantáljak.)

A Kandallóban vetített találkozók:

Seattle Seahawks @ Kansas City Chiefs (19.00)

Igazi védelmi csatára van kilátás a liga 4. (SEA) és 6. legjobb (KC) védelmével. A Chiefs pass rush-a hírhedt, a Hawks fala passz ellen viszont lyukas, így ha nem Wilson állna a fal mögött, simán az lett volna a boldom erre a hétre, hogy 8+ sack. Így azonban nem, de mindenképpen meg fogják keseríteni Houstonék a fiatal irányító életét. A Chiefs-re 1,65, a Seahawks-ra 2,0 az odds, én nem tennék a Seattle ellen, de én elfogult vagyok. A két csapat a liga legjobban futó csapatai közé tartozik (a Seattle az 1., a Kansas az 5.), de a Hawks kiválóan (4.) védekezik futás ellen is, a hazai elkapók pedig még nem kaptak el TD-t, így kevés pontos meccsre van kilátás. Az under 45,5 1,55-ért gyakorlatilag ingyen pénz, bátrabbaknak azonban inkább under 42-t javasolnék 1,8-ért.

Philadelphia Eagles @ Green Bay Packers (22.25)

Számos statisztikát lehetne idecitálni, megemlíteni a Matthews testvérpárt a két linebacker sorban, de a legfontosabb: a Packers a retro-mezében még veretlen, 3/3 győzelemmel állnak, amikor ezt a mezt hordták. Márpedig az Eagles ellen ezt fogják:

Részletes beharangot mzoli írt a Packers Hungary oldalára, így én most itt nem részletezném ezt a meccset külön, erre a meccsre átadom inkább a szót.

Én eleve nem hiszek Sanchezben, így a hazai 1,35 simán jónak tűnik, az előző meccsel ellentétben viszont sok pontos meccsre van kilátás, underre ne tegyünk. Over 54,5 1,8-szoros pénzért kecsegtető, de 2,05-ös szorzóért az over 57,5 is vállalható.

További rangadók:

Detroit Lions @ Arizona Cardinals (22.25)

Palmer egész évre kidőlt, futójáték egyik csapatnál sincs (ARI 29., DET 31. futásban) és egyébként is a liga legjobb védelme látogat Glendale-be. Azért hiába szurkolok a szívem legmélyén lévő hátsó eldugott csücskében a Cardinals-nak, hogy megnyerjék a csoportot, de a következő mondat után legalábbis nehéz ezt elképzelni. Ez pedig úgy hangzik, hogy az NFL-t vezető csapatnál Drew Stanton irányít a hátralévő meccseken, az utolsó fordulóban pedig kemény 1,3-as átlaggal futottak. A meccs sláger összecsapása természetesen a Lions elkapók vs Arizona secondary lesz. Ha valahol van pénzünk a neten, bátran fogadjunk arra, hogy mindkét QB dob interceptiont. Egy szó, mint száz, győztest nem merek jósolni, Stanton miatt azonban inkább a Lions-ra tennék. A kevés pont azonban garantált, under 38,5 2x-es pénzért jól hangzik.

New England Patriots @ Indianapolis Colts (hétfő 2.30)

Eddig felváltva haladtunk, és ez most sem változik, sok pontos, izgalmas csúcsrangadót láthat az, aki fent tud maradni és/vagy nem kell hétfőn  dolgoznia/suliba mennie. A 6-3-as Colts fogadja a 7-2-vel álló Patriots-ot, amire az utóbbi években nem volt példa. Ugyanis az utolsó 4 meccsükön mindannyiszor fordított pályaválasztással játszottak, így ugyan ezeken a meccseken 4-ből 4-et nyert a New England, ez most nem számít semmit. A kiemelést és a rájátszásban a hazai pálya előnyét is komolyan befolyásolhatja ez a meccs.  Győztesre most se tennék (bár az a Pats 2,15x igazából érzésem szerint túlzás, és kicsit csábító is), sok pontra viszont minden további nélkül igen, over 57,5 1,8-ért jó is lesz.

És a többi:

Atlanta Falcons @ Carolina Panthers (19.00)

A leggyengébb csoport belső ügye ez a meccs, ugyanakkor hiába áll mindkét csapat negatív mérleggel, a Saints gyengélkedése miatt könnyen előfordulhat, hogy idén 7-9 is elég lesz a csoportgyőzelemhez. Azt a 7-et pedig legkönnyebben egymás ellen lehet megszerezni, nem mintha számítana bármit is. A szerkesztőség is megosztott:

Minnesota Vikings @ Chicago Bears (19.00)

Ez az a meccs, amiről igazából nem is kéne szót ejteni, itt már csak a becsületmentés és Bridgewater tanítása a cél. A Lions és a Packs jó szereplésével ennek a két csapatnak már nincs esélye a playoffra, Peterson visszatérése szolgáltat némi témát, de ezen a meccsen még fix, hogy nem játszhat. A szerkesztőség itt is megosztott, fogadni eszünkbe ne jusson rá.

Houston Texans @ Cleveland Browns (19.00)

Képzeljük el a következőket: a Texans front7-t, a Mack nélküli Browns támadófal ellen. Valamint Mallett-t a Barnák igen jó védelme ellen. Győztesre ne tegyünk (szerintem egyébként egy védelem által szerzett TD fog dönteni), az under 41,5 1,75-szörös pénzért sokkal kedvezőbb ajánlat. Akik hisznek az újabb Watt TD-ben, azok viszont tegyenek bátran a Texansra 2,25-ért. (Update: mert az előzőeket még péntek délután írtam. Foster nagyon valószínű ("long shot"), hogy nem játszik, így már jobban megéri a Browns-ra tenni. Továbbá igazából így most már packer is a Browns-ra tenne, de az ábrakészítés know-howja katonadaninál van.)

Cincinnati Bengals @ New Orleans Saints (19.00)

Meglepő hazai vereség után lábadozna mindkét csapat, de a Superdome nem az a hely, ahol a Saints 2x egymás után kikapna. A Bengals ezzel a meccsel kezdi meg délvidéki körtúráját (@HOU, @TB), a Saints viszont hazai pályán játssza a rangadóit sorban (SF, CIN, BAL), jó ez a sorsolás. És a hírek szerint ez volt a lehető legjobb, hát biztos. Ha nem is sima, de mindenképp hazai győzelemre van kilátás, kockázatkerülők a hazaira (1,25x), kicsit bátrabbak félidő/végeredményre (Saints/Saints 1,55x) tegyenek.

San Francisco 49ers @ New York Giants (19.00)

 Ugyan sima vendégnek tűnik, de csak óvatosan. Ugyanis valamiért csak a Seahawks-nál szokott az elhangozni felvezetőkben, hogy a nyugati parti csapatok a keleti parton, az 1 órás idősávban rendezett meccseken mennyire gyengén szerepelnek, de ugye ebben az esetben is erről van szó (statisztika-mániások erre folytassák). A lényeg, hogy ugyan a new orleans-i bravúrral a Frisco életben tartotta a rájátszás reményeit, de ezen a héten újra az életben maradásért kell játszaniuk (a hazaiaknak már nem kell januárra tervezni). A Giants-et múlt héten egy másik read-optionnel operáló csapat szana-széjjel futotta, várhatóan Harbaugh is hasonló game-plannel érkezik. Szoros meccsre számítanék, szűk vendéggyőzelemmel. Szívem szerint pénzt nem tennék rá, de ha muszáj lenne, akkor a New York +4,5-et választanám 1,75-ért.

Denver Broncos @ St. Louis Rams (19.00)

 Aki ránézett az alábbi szerkesztőségi tippsorra, annak nyilván felszaladt a szemöldöke, szóval magyaráznám a bizonyítványom. Az én esetemben úgy történt, hogy ez az az év az NFL-ben, amikor majdnem biztos, hogy van egy igazán nagy meglepetés, és a Rams pont az a csapat, aki a nála esélyesebbekkel simán ki tud szúrni. Egyébként persze a Broncos az esélyes, de ez az a mérkőzés, ahol borulhat a papírforma. Itt hendikepes ajánlatra szavazok, St. Louis +12,5-t tennék 1,55-ért.

Tampa Bay Buccaneers @ Washington Redskins (19.00)

 Érdekel ez valakit? Itt már mindenki (játékos és edző) a saját állásáért játszik, semmi másért, ezenkívül a Tampánál ha az 1/1 nem is, de az 1/2 vagy az 1/3 elérhetőnek tűnik, így ők már annyira nem is akarnak győzni. A Skins még igen, és hazai pályán be is húzzák, nem hiába egyértelmű esélyesek (1,16x). Mi azonban itt is inkább hendikepre tegyünk, 1,85-szörös szorzóért Washington -7,5 az én választásom.

Oakland Raiders @ San Diego Chargers (22.05)

Bye week után nyeretlen csapatot fogadni, nincs is ennél jobb – gondolhatják Rivers-ék, és szerintem be is húzzák a meccset (hazai 1,13). A Raiders viszont nem az NFL legrosszabb csapata, és nem is fognak győzelem nélkül maradni, de ez nem az a meccs, ahol megszerzik első győzelmüket. Sok és sikeres futásra egyébként ne számítsunk, ebben a mutatóban a Raiders az utolsó, a Chargers pedig csak azért nem az utolsó előtti, mert az a Lions.

Pittsburgh Steelers @ Tennessee Titans (kedd 2.30)

Dobjunk fel egy pénzérmét, nagyjából ilyen eséllyel lehet megtippelni, hogy melyik Steelers-t látjuk majd a MNF keretében. Mindenesetre, ha legalább 1,6x lenne a Vasason akkor megjátszanám, 1,35-ért túl olcsónak tűnik, annál azért hektikusabbak.

Összesített tipposzlopom tehát némi mérlegelés után 500 HUF-ért a következő:

 

Bold predictions:

Múlt héten sem egész, sem részpontot nem szerzett egyikünk sem, Cefre és én voltunk még a legközelebb, de neki hiányzott még egy 5 TD-t passzoló irányító, nekem meg Lynch hatpontosokban ugyan még túl is teljesített, de 200 yard helyett "csak” 163-at ért el.

A heti tippek a következők:

renningan: Ryan Mallett első kezdő meccsén 130-asnál jobb passer ratinget fog produkálni.

gomes88: Luck passer ratingje idén hazai pályán 97,3 most 80 alatt marad, ezáltal a Colts legalább 10 pontos vereséget szenved.

Cefre: A Giants idén még nem szerzett pontot az első drive-jukban, most fognak.

packer_nation: Megtörik az átok, és egy Chiefs WR végre TD-t szerez (erre még nem került sor ebben a szezonban).

katonadani: Aaron Rodgers utoljára 2012-ben, a 13. héten dobott hazai pályán interceptiont. Nem bírja ki a két évet, most kettőt is dob!

mzoli:

rowi: A Cardinals legpontszegényebb találkozója idén eddig 35 pontot (vs SD 18-17) hozott, a Lions viszont már játszott 20 (vs MIN 17-3) és 26 (vs GB 17-9) pontos meccset is. A tippem, hogy igazi védelmek dominálta csata lesz, a két csapat összpontszáma pedig 25 pont alatt marad.

Összesített állás:

Töltsétek le ingyenes, MEGÚJULT mobil alkalmazásunkat Androidra (hamarosan iOS-re is)! Vegyetek részt az appon elérhető TIPPJÁTÉKUNKBAN és játszatok a FŐDÍJAKÉRT. Eredményekről, díjakról ITT , az appról ITT , a tippjátékról pedig  ITT  találsz információkat.