Ezen a héten is van londoni találkozó, Jacksonville Jaguars versus Brandon Weeden Tony Romo valószínűleg, ha valaki kijut a mérkőzésre nyugodtan írhat vendégposztot számunkra. Na de nézzük is a hétvége meccseit.

A Kandallóban vetített találkozók:

Sajnos kicsit időszűkében vagyok, így most minden meccset röviden harangozok be, az első hármat láthatjátok majd a Kandallóban is

San Francisco 49ers @ New Orleans Saints

Egy vereséggel a 49ersnek szerintem elszállnak a rájátszás-reményei, a Cowboys-Packers/Lions-Seahawks hármast nem fogják utolérni, ha nem nyernek a SuperDome-ban. És most már elhiszem, hogy a Saints nem tud otthon kikapni Payton alatt (immáron 20 meccse), így most rájuk tippelek. A szenteknek pedig szerencséje, hogy ebben a nagyon gyenge csoportban vannak, különben egyáltalán nem biztos, hogy rájátszásba jutnának, így bezzeg játszanak majd otthon is januárban...

Dallas Cowboys - Jacksonville Jaguars in London

Annyira nem dob fel ez a találkozó, azt meg nem teljesen értem, hogy miért nyomják ennyire Romót így a bye week előtt egy sokkal gyengébb csapat ellen. A Jaguarsnak a pass rush még egész jól is működik, így még csak azt se mondhatjuk, hogy úgy se fogják megütni, szóval simán játszhat. Én pihentetném még akkor két hetet, de Dr. Jones nem így látja. Egyébként annyira talán nem sima ez a meccs, mint amennyire kinéz, de ettől még a Cowboys az esélyesebb. Az a szerencséje a dallasiaknak, hogy a jaguárok támadósora nem fogja tudni kihasználni a gyenge védelmüket.

New York Giants @ Seattle Seahawks

Az óriások egy pocsék Colts elleni találkozó után mehetnek északnyugatra, biztosan örülnek neki, hogy a címvédő a következő állomás. Még akkor is nehéz a CLink-en nyerni, ha a Legion of Boom már korántsem az igazi és akadozik a támadógépezet is Wilsonéknál a gyenge fal miatt. Mindezek ellenére nem érzem Eliékat elégnek egy győzelemre Seattle-ben.

A többi meccsről röviden:

19:00

Zach Mettenberger és a Titans visszatér a bye week után (Whisenhunt 1-5 pihenőhetek után, ez nem nagyon segít) és az AFC North csoportutolsójához, a Ravenshez látogatnak, akik kettőt buktak egymás után és elvesztették a legjobb cornerbacküket az év hátralevő részére. Ettől még nem sok esélye van a tennessee-i gárdának.

Nagy a harc a wild card helyekért az AFC-ben a Chiefs vendégjátéka a Bills otthonában pedig sokat nyomhat majd a latba a végelszámolásnál, hiszen a csoportot egyikük se tudja megnyerni (Broncos, Patriots), így most egymás között meccselik le a dolgot. Nehéz megmondani ki fog nyerni, Watkins játéka kérdéses, ha ő nem lesz, akkor szerintem a főnökök behúzzák, viszot ha játszik a kiváló elkapó, akkor nagyon szoros lesz. Érdekes lesz figyelni, hogy a két védőfal mennyire dominálja majd az ellenfél támadófalát. És vajon meglesz a Chiefs elkapók első TD-je?

Nagyon gondolkodtunk, hogy a Dolphins@Lions-t adjuk-e a Kandallóban, mert kiváló meccsnek ígérkezik. A delfinek bombaformában, az oroszlánokhoz meg visszatér Megatron. A liga talán két jelenlegi legjobb védelme találkozik Detroitban, nagyon jó kis meccset várok, a hazai pálya miatt teszek csak a Lionsra és mert dome-ban Tannehill 0-4-es mérleggel "büszkélkedhet". 

Big Ben élete formájában, a Jetset is agyon kell verniük, ahol kvázi nincs secondary. A Steelers örülhet Martavis Bryant draftolásának (én gondoltam a draft előtt, hogy nagy szám lesz a srác, de azt nem, hogy ilyen gyorsan), első három profi meccsén 5 TD, ez rekord, Bryant pedig egy hatalmas red-zone-target. Sima vendég.

A Falcons a harmadik héten alázta a Buccaneerst, mostmár mindkét csapat a csoport végén kullog nagyon gyenge teljesítménnyel. Két rossz csapat rossz meccse lesz ez Falcons győzelemmel, mert McCown újra kezdővé tétele csakis azt jelenheti, hogy a Bucs több meccset nem akar idén nyerni és rámennek a minél jobb draft-pozícióra.

22:05

A Broncos@Radiers-nél nem nagyon tudok elképzelni simább meccset, főleg, hogy Manningék kikaptak múlt héten. Csak abban reménykedek, hogy a passzok a két Thomasnak fognak szállni első sorban, mert Sanders egyik fantasy ligámban sincs benne.

22:25

A liga legjobb mérleggel rendelkező csapata, a Cardinals fogadja a Rams csapatát, akik épp megvertek idegenben egy másik csoportellenfelet, a 49erst, habár csak 193 yardot haladtak előre, ez egyébként a legkevesebb egy győztes csapattól idén. Most többre lesz szükségük, illetve lenne, de a pintyek nem fognak kikapni. A kosok nem fogják 8x sackelni Palmert, mint ahogy tették Kaepernickkel, Todd Bowles rengeteg blitz-cel fogja megzavarni Austin Davist, aki nem fogja bírni a nyomást.

02:30

A Bears nagy csalódás idén, azt hihettük, hogy a rájátszásért fognak harcolni, ehelyett a csoportutolsó helyet kell elkerülniük. A Packers ellenben kiváló, nincs okuk panaszra. Cutlernek nem megy a Lambeau Fielden, nem várok től szoros meccset, de legalább kevés puntot igen.

Hétfő 02:30

Sanchez-time! Elég negatívak felé az érzések és ha sok időm lenne, lehet írnék is róla hosszú posztot, hogy miért is jobb ő a megítélésénél. Az Eaglesnél Foles nem játszott jól idén, ezt Sancho is tudja hozni szerintem, nyilván nem egy világverő QB, de azért annyira nem is rossz, mint ahogy sokan lefestik. Ebben a rendszerben szinte lubickolni fog, nem lesz itt baj. A Panthers utazik Phillybe, ahol Newton nem játszik éppen jól és a védelem sem az az egység, mint tavaly. A sasok szét fogják futni szerintem a párducokat és menetelnek tovább a csoportgyőzlem felé.

Bold predictions:

Múlt héten a két komolytalan merész jóslat bejött (Cefre: RGIII végig játsza a meccset, Packer: Bortles nem dob picksixet), de ezt nem tudom elkönyvelni találatnak. Én mérföldekkel mellélőttem, legközelebb rowi volt, félidőben megvolt a 4 sack és az 1 védő-TD, de a Texans nem tudta tartani ezt az ütemet.

Na de nézzük mik a jóslataink erre a hétre:

renningan: A Chiefs@Bills meccsen több pontot tesznek fel a táblára a  védők, mint a támadók.

gomes88: Sanchita több labdát veszít (INT + FUMBLE), mint Austin Davis, Derek Carr és Blake Bortles együttvéve.

MZoli: Jay Cutler eddig háromszor játszott a Lambeau Fielden, ezen összecsapások alatt 10 interceptionnel rendelkezik. Most egyet se fog dobni.

packnation: Sanchez lesz a FedEx Air Player of the Week 335 passzolt yarddal és 3 TD-vel.

rowi: Marshawn Lynchnek a múlt heti 143 yard volt a szezoncsúcsa, most a Giants ellen meglesz neki a 200 scrimmage yard és e mellé felrak 3 TD-t a táblára.

Cefre: Minimum 3 QB is 5+ TD-s meccset produkál a hétvégén

katonadani: Eddig összesen két játékos volt a liga történetében, akik egy szezonon belül két meccsen is 6 TD-t passzoltak, közülük az egyik, Big Ben ezt egymás követő meccseken tette meg. Szerintem megcsinálja ezt a Jets ellen is, tehát back-to-back-to-back 6 TD-s meccset láthatunk Ben Roethilsbergertől.

Töltsétek le ingyenes, MEGÚJULT mobil alkalmazásunkat Androidra (hamarosan iOS-re is)! Vegyetek részt az appon elérhető TIPPJÁTÉKUNKBAN és játszatok a FŐDÍJAKÉRT. Eredményeket  ITT , az appról ITT , a tippjátékról pedig  ITT  találsz információkat.