A szezon felénél tartunk, több csapat bye week-en, így kicsit rövidebb a beharangozó is, #KönnyebbADolgom. Tippelni továbbra is fogunk és olvashatjátok merész jóslatainkat is, reméljük élvezitek. 

Philadelphia Eagles @ Houston Texans

Az Eaglesnél nagy gondok vannak a vörös zóna-beli teljesítménnyel, konkrétan utolsók a ligában és ezen ment el a 49ers és a Cardinals elleni meccsük is. Foles nagyon inkonzisztens és nem bízik a támadófalában, ami sok hibára készteti. Ezzel kapcsolatban van egy jó hírem és egy rossz neki: Kelce valószínűleg visszatér, Herremans viszont bicepsz-sérüléssel bajlódik. Elvileg ő is játszik holnap, így már meg kellene bíznia a falban Nicknek (ami egyébként is a legkevesebb sacket engedte idén a ligában, szám szerint 7-et) és rendesen beleállni a dobásba, nem folyton hátrafutásból és ugrásból dobni. Nagyon kettős a QB játéka, mert ahogy nézem a meccseit, sokszor borzalmas, viszont statisztikailag jó, sok yardja van, sok pontos átadása, de emellé társul sok homály passz is sajnos. Shady-nek is folyamatosan javulnia kell a fal miatt, Sproles is visszatér, így a futójátékot is lehet erőltetni.

A Texans, vagyis hát igazából Watt próbálhat tapadni a Coltsra, de én nem tartom őket playoff-csapatnak jelenleg. Kellene egy normális QB és egy secondary. Foster elképesztő idén, Murray-n kívül a legjobb futó jelenleg a ligában. Wattról ódákat lehet zengeni, zengünk is egész évben (habár Jason Kelce megelégelte, hogy róla kérdezik folyton, így ennyit mondott: "Az se érdekel ha magával Jézus Krisztussal játszunk"), érdekes lesz, hogy Lane Johnson fel tudja-e tartóztatni, ha a támadók szemszögéből jobb oldalról indul Swatt, mert a túloldalon azért Peters szerintem kisebb nehézségekkel ugyan, de elbírna vele és el fog Clowney-val is (már ha utóbbi játszik egyáltalán, betegséggel küszködik). Akkor lesz probléma, ha egy oldalról jönnek, és az a támadók felöli jobb lesz, mert ott Johnson mellett Tobin szerepel majd, aki azért zavarba hozható. 

Szerintem az Eagles jobb csapat és idegenben be fogják húzni a találkozót, de nem mindenki gondolja így közülünk:

Arizona Cardinals @ Dallas Cowboys

Múlt héten egyik csapat meccsét se találtam el, azt hittem a Cowboys nyerni fog, a Cardinals meg ki fog kapni. Egy héttel ezelőtt valószínűleg azt tippeltem volna, hogy a 'Boys ezt behúzza, most viszont attól függetlenül, hogy Romo játszik-e azt mondom, hogy Bruce Arians legénysége lesz a nyertes Arlingtonban. Aztán lehet ez se jön be. Romo hátsérülése miatt kérdéses, közvetlenül meccs előtt fogják eldönteni, hogy játszik-e, valószínűleg Dr. Jerry Jones maga vizsgálja meg. Ha nem tudja vállalni, akkor jöhet Weeden és Isten óvja a dallasi szurkolókat ebben az esetben. Na jó, ez túlzás, mert majd futnak folyamatosan, az úgyis megy ezzen a fallal és Murray-vel, aki ha így folytatja, 3 yarddal megdönti Eric Dickerson rekordját. Most gondban lehet a sorozatos 100 yardokkal, mert a Cardinals futás elleni védelme ligaelső. Gondolkodtam ezen a bold predictionön (tehát, hogy Murray 100 alatt, vagy akát 75 alatt), de aztán tegnap este az NFL Network Playbook című műsorában már Brian Billick lelőtte...

Azt hiszem ezt már írtam, de a Cardsnál az edzői stábnak van talán a legnagyobb szerepe az idei mérlegben és abban, hogy vezetik az előzetesen legerősebb csoportnak tartott NFC Westet. Bruce Arians Stantonnal is tud nyerni, Todd Bowles pedig tökös legény, mert folyton küldte a blitzet Foles-ra az utolsó drive-ban, sikerült is neki megzavarni az irányítót. Ez a sok blitzes séma nagyon jó lehet a Dallas ellen, mivel futáshoz több emert visznek a line of scrimage köré (oké, ebből lehetnek nagy játékok is), a passz ellen pedig zavarba hozható azért ez a fal és Romo/Weeden is. A hétfő esti vereség miatt az Arizónát tartom esélyesebbnek itt, de nagyon jó meccsnek nézünk elébe.

Denver Broncos @ New England Patriots

Peyton Manning vs. Tom Brady tizenhatodszor, azt hiszem ennyi elég is lenne, hogy leüljetek a TV elé vagy eljöjjetek a Kandallóba erre a hatalmas rangadóra. Két ilyen korszakos zseni összecsapását kár lenne kihagyni. Támadó fesztiválra számíthatunk, a Broncostól ez nem meglepő, a Patriotstól viszont az lenne, ha nem láttuk volna őket az utóbbi pár hétben. A sokak által temetett Brady csúcsformában, a Jets meccset leszámítva a Chiefs elleni csúfos vereséget követően minden meccsen 35+ pontot szereztek. 

A Patriots passz elleni védekezése szól a támadófesztivál ellen, de azt is látni kell, hogy a legjobb QB, akivel idén találkozott a Pats az Jay Cutler volt, így azért könnyebb jól védekezi a passzok ellen. Most Mannig egy teljesen más kategóriát fog képviselni, de a Revis-Browner páros elég jó erősítés volt a holtszezonban, érdekes lesz figyelni ezt a matchupot. Julius Thomas viszont ficákolni fog valószínűleg, mivel az összekukázott LB sor nem fogja tudni megfogni őt. Apropó, a liga 3 legjobb TE-je közül kettő is pályára lép ma, őket is mindenképp érdemes lesz követni. Könnyíti a Broncos dolgát, hogy Chandler Jones nem játszik, így a New England-i pass rush blitzek nélkül szinte nulla lesz. Ronnie Hillmannek nagy napja lehet a gyenge Patriots futás elleni védelem ellen. 

Ha ezt a meccset behúzza a Broncos, akkor szerintem eldőlt az AFC 1. kiemelése, de legalább jó kis verseny lehet az AFC Eastért. Ha a Pats nyer, akkor szinte eldől az AFC East, de nyitott maradhat a kiemlésért folytatott harc. 

A többi meccsről rövidebben

19:00

A Bengalsba valószínűleg visszatér A.J. Green (hivatalosan kérdéses), de helyette lesérült Gio Bernard. Hillnek így nagy meccse lesz a Jaguars ellen. A jaguároknál kezdett idén legtöbbször újonc, köztük Bortles 6-szor, aki átlagosan 2 interceptiont dob, a lábmunkája se jó és a dobómozdulata sem igazán, kíváncsi lennék mi lenne, ha egy jó csapatban játszana.

Az a nagy kérdés számomra, hogy a Browns tudja-e futtatni a labdát Alex Mack nélkül a Buccaneers széteső védelme ellen. Ha igen, akkor van remény a további meccsekre, de ha nem, akkor szerintem nincs esélyük a playoffra, vagy egy jó szezonra, mert Hoyerrel önmagában nem fog menni. 

Mike Vick újra kezdő irányító. Hát nagy bajok vannak a Jetsnél, Geno nem megoldás, Vick már rég nem az, főleg hogy motiválatlan is, a draftról kellene nekik majd valaki, ahhoz viszont nem szabad többet nyerni. Na nem mintha az könnyen menne egyébként, az az 1 győzelmük is a Raiders ellen sikerült az első héten. A Chiefs lesimázza őket.

A Chargers nem verte meg a Dolphinst Floridában 1982. január 2 óta. Az nagyon régen volt ám. Szerintem most megszakad ez a sorozat, ez pedig nagyon nehéz helyzetbe hozhatja a Miamit a rájátszást tekintve. 

RGIII visszatér a Vikings ellen, meglátjuk meddig bírja, Cefre szerint nem sokáig. A Redskins szét fogja blitzelni Teddy-t, ahogy tették azt Romóval is, ezzel pedig behúzzák a találkozót.

22.05

A 49ers pihenőhétről érkezik, a sérültjeik folamatosan jönnek vissza a védő oldalon, habár Aldon Smith még nem játszik, talán jövő hétre véget vetnek az eltiltásának. A Ramsnél sok jó nem történik, hacsak az nem, hogy az 1/2-es választott Greg Robinson guardból átmegy végre egyetemi posztjára, tackle-be, de hát ehhez is kellett egy Jake Long sérülés. A Ramsnél egyébként a fizetések 32%-a IR-en van (Bradford, Chris Long, Jake Long, Brian Quick), ez is bőven nehezíti a dolgukat.

22:25

Nem látok semmi olyan indokot, amiért a Raiders most fogja megszakítani nyeretlenségi sorozatát, épp a Seahawks otthonában. A Hawks kapott egy plusz pihenőhetet szinte, rendezni is kell a sorokat rendesen, erre ez az edzőmeccs jó is lesz. 

02:30

Elég jó kis SNF van már megint, örökrangadó, Ravens @ Steelers, ráadásul öldöklő csata megy az AFC North első helyéért, igazából mind a 4 csapat odaérhet könnyedén, de a Bengals - Ravens - Steelers trióból meg nem mondom ki fogja elvinni a divíziót. Big Ben tudja tartani múlt heti formáját?

Hétfő 02:30

Ahmad Bradshaw biztosan számolta visza a napokat, hogy volt csapata ellen játszhasson, főleg főműsoridőben, hétfő esti rangadóként, ráadásul jó formában is van. A nagy kérdés az, hogy melyik Colts védelem jön ki a pályára a Giants ellen: amelyik lenullázta a Bengalst, vagy aki 50 pont fölött kapott a Steelerstől. Andrew Luck egyébként jelenlegi üteme szerint csak 16 yarddal fog elmaradni Peyton egy szezonbeli passzolt yard rekordjától.

Bold predicions:

Múlt héten gomes88 volt legközelebb a merész jóslatával, volt olyan pontja a Pats-Bears meccsnek, amikor Cutlernek több interceptione volt, mint Marshallnak elkapása, de aztán garbage time-ban végül elrontották az örömét. Új hét, újra próbálkozhat mindenki, lássuk is:

renningan: Derek Carr legalább 110-es passer ratinget ér el a Seahawks ellen (Carr legjobbja eddig 107,7, a Hawks idén átlagban 99,8-at enged az ellenfelek irányítóinak)

gomes88: Brady és Manning több TD-passzt ad, mint ahány pontot szerez a Raiders Seattle-ben.

MZoli: Jamaal Charles egymaga több yardot szerez, mint a komplett Jets támadósor.

packnation: Bortles nem dob picksixet.

rowi: A Texans legalább 7 sacket és 2 védelmi TD-t szerez az Eagles ellen

Cefre: RGIII végigjátssza Vikings elleni találkozót.

katonadani: Ronnie Hillman karrierjében egy meccsen a legtöbb futott yardok száma 109. Idén Rashad Jennings futott egy meccsen a legtöbb yardot, szám szerint 176-ot. Én azt mondom, hogy Hillman ezen a héten ezt megdönti és 180+ yardot fog futni.

Gyertek el vasárnap a Kandallóba, szokás szerint kiváló esténk lesz!

Töltsétek le ingyenes, MEGÚJULT mobil alkalmazásunkat Androidra (hamarosan iOS-re is)! Regisztráljatok és vegyetek részt az appon elérhető külön TIPPJÁTÉKUNKBAN értékes DÍJAKÉRT (további információk ITT).