Gondolom nagyon sokan láttátok a Transformers filmeket, ezzel együtt pedig Megatron és Optimus Prime csatározásait. Tegnap este a Dolphins@Lions meccsen visszatért Calvin Megatron Johnson, de szembe kellett néznie Brent Optimus Grimes-szal, kettejük összecsapása pedig a filmekhez hasonlóan parázs küzdelmet hozott körülbelül azonos erők között. Na de nézzük is mi történt pontosan a találkozón.

1. menet

Ahogy az a filmekben is lenni szokás, a "rossz fiú" viszi be az első ütést. A Transformersben ugyebár Megatron a gonosz, és egyébként nem is teljesen értem a becenév efféle voltát Johnsonnál, hiszen egy kifejezetten szerethető figura. Tehát Megatron kezdte jobban a meccset, egy post route-tal próbálkozott, Optimus Grimes pedig tökéletesen védekezett rajta, ennél tényleg nem lehet jobban. Arról viszont nem tehet, hogy 20 centi van kettejük között.

A következő összecsapáskor Megatron nem tartotta be a játékszabályokat, így próbált előnyhöz jutni (offensive pass interference). 

2. menet

Tannehill interceptionje (Ihedigbo húzta le és vitte vissza a delfinek térfelére) után egyből ismét találkozott két főhősünk. Most Optimus Grimes kerekedett felül, nem is akárhogyan, az év labdaszerzését mutatta be. 

3. menet

Egy minimális ütést tudott csak bevinni Megatron, ezért még pont sem jár, de azért megmutatjuk. Egy 5 yardos curl route-ot futott Johnson, Grimes többet hátrált, így meglett a first down.

Olyan eset is volt, amikor épp nem Optimus Grimes harcolt Megatronnal, hanem más autobotok szálltak harcba vele, ekkor azonban ilyen dolgok történtek:

4. menet

A negyedik menetben Megatronnak és csapatának a győzelemért kellett támadnia. Optimus Grimes viszont jól állta a sarat, például ennél a játéknál is, ahol parádésan ért oda a labdára.

Az első támadást sikeresen visszaverte Grimes, ennél a itt is tökéletesen védekezett, esélye se volt Megatronnak.

A következő támadásnál viszont már meg tudott lépni egyszer Megatron egy out route-on. Emeljük ki Stafford kiváló sidearm dobását is.

Optimus Grimes-t azonban nem lehet ilyen könnyen lerázni, néhány játékkal később ismét egy hibátlan védekezést mutat be.

Kettejük párharcának ezzel vége szakadt, erre az évre legalábbis (ha csak a Super Bowlban nem találkoznak valami csoda folytán). Nincs tiszta nyertes, az azonban kijelenthető, hogy mindketten kiváló játékosok, Megatron saját posztján a liga legjobbja, Optimus Grimes pedig a top5 CB közé emelkedett az utóbbi időben, idei játékával mindenképpen. 

Továbbra is ajánljuk a mobilapplikációnkat! Az appról ITT , a tippjátékról  ITT, eredményekről, díjakról pedig ITT találsz információkat.