Péntek hajnalban ugyan gyorsabbak voltunk, de azért itt vagyunk a vasárnapi meccsek felének összefoglalójával. Heti témáink közül: a gurulós foci EB-selejtezőihez hasonló meglepetések a nyitó héten, lesajnált csapatok bravúros szezonkezdése, a kicker aki 5 mezőnygólja ellenére se lett hős, az irányító aki triple coverage-be három interceptiont is dob egy félidő alatt, és egy hamisítatlan vadnyugati délvidéki pisztolypárbaj igaz története.

Atlanta Falcons - New Orleans Saints 37-34 (OT)

Kezdjük is ez utóbbival. Matt Ryan élete formájában kezdte a szezont, 3 TD-t és franchise rekordot jelentő 448 yardot passzolt, gyakorlatilag azt csinált a pályán amit akart, de a futók is hozzátették a magukét. A túloldalt Breesék is 472 yardot haladtak összesen (a Falcons pedig 568-at, így a két csapat együtt college meccseket idéző 1040 yardot írt fel a statisztikai lapokra), de Brees dobott egy interceptiont még 17-20-nál az end zone-ban, és ez végül sokba került. 2:50-nel a vége előtt a Falcons 31-27-re átvette a vezetést Rodgers futott TD-jével, de a Szentek alig másfél perc alatt végigmeneteltek a pályán (31-34), így a hazaiaknak 80 másdpercük maradt az egyenlítésre. Ez ezen a meccsen nem okozott gondot, Bryant a  játékidő leteltekor rúgott 51 yardos mezőnygóljával hosszabbításra mentették a georgia-iak a meccset, majd egy szerzett fumble után Bryant 52 yardról is berúgta, így végül az Atlanta örülhetett.

Baltimore Ravens - Cincinnati Bengals 16-23

A kickerek élete kegyetlen, ha kihagyják akkor az az ő hibájuk, ha viszont mind az 5 FG-t berúgják, de a meccs végén van két 80 yard körüli passz akkor mindenki elfelejti őket. Mike Nugent (Bengals) így járt, az nfl.com összefoglalója nemes egyszerűséggel úgy kezdődik Burflict sérülése után, hogy "és akkor harmadik negyed...". Félidőben 15-0-ra mentek a vendégek, a red zone-ban a Ravens D megtette mindig, amit lehetett, de Flaccoékon nem látszott, hogy az előszezonban bemutatott játékot akarnák folytatni. Az utolsó 6 percre pörögtek fel az események, itt már a báró úr is jól mozgott, előbb ő adott egy 80 yardos TD-passzt Steve Smithnek, majd a következő drive-ban Dalton egy 77 yardost AJ Greennek, és itt hirtelen deja vum lett, mert előjöttek a tavalyi Ravens-Vikings meccs végének (2,5 perc alatt 5 TD) emlékei. A maradék 5 percben a Ravens O eljutott a Bengals red zone-jáig, de ott a vendég védők két sackkel rövidre zárták a meccset. Dalton korábban még sosem nyert Baltimore-ban.

Chicago Bears - Buffalo Bills 20-23 (OT)

A közhelyszótárt a "totógyilkos-mérkőzés" cikknél felütve ehhez az összecsapáshoz érkezünk. Tegye fel a kezét aki a tippversenyben nem rakott legalább 12 pontot a Bearsre! Nem vagytok sokan... A forduló Portugália-Albániája (0-1) volt ez a meccs, ahol a Bills D többnyire szilárdan állt a lábán, továbbá szereztek 3 labdát (2 INT és 1 fumble), és ez elég is volt a hosszabbításhoz. A Bears kezdhetett a ráadásban, de nem jutottak semeddig, majd a Bills többek között egy 20 yardos Manuel passzal és egy 38 (!) yardos Fred Jackson futással gyorsan a Chicago 1 yardos vonalán találta magát, Carpenternek pedig nem okozott gondot a FG.

Houston Texans - Washington Redskins 17-6

Ha már úgyis kéznél van a szótár, akkor lapozzunk a "játék küzdő jellege dominált" vagy az "egy meccs a védekező foci szerelmeseinek" fejezetekhez. A Texans front-7 dominálta a meccset, RG3 ugyan valahogy eljutott 29/37-ig és 267 yardig, de igazából esélyük se volt Watték ellen. Nevezett egyén sack-blokkolt XP-szerzett fumble-leütött passz kombóval jelezte, hogy 100 milliós szerződése minden centje jó helyre fog kerülni. A hazaiak támadói se álltak mondjuk a helyzet magaslatán, a második negyedben Fitzpatrick adott ugyan egy 76 yardos passzt Hopkinsnak de nagyjából ennyi, a másik TD Blue blokkolt punt utáni visszahordása volt. A Texans 14 vesztes mérkőzés után nyert újra, de negatívum, hogy Clowney a félidő előtt megsérült, a friss hírek szerint 4-6 hetet is kihagyhat.

Kansas City Chiefs - Tennessee Titans 10-26

A meccs, amit Ricsin kívül nem sokan láttak, bevallom én se. Alex Smith mindenesetre nem most vasárnap dolgozott meg a pénzéért, háromszor (ebből 2x ugyanúgy) is eladta a labdát, de a Titans D, különös tekintettel a védőfalra egyébként is jól játszott. A labda másik oldalán Locker jól dolgozott (22/33, 266 yd, 2 TD), Succop pedig 4/4-es mezőnygól aránnyal állt bosszút a Chiefsen.

Dallas Cowboys - San Francisco 49ers 17-28

Romo csak azért is bedobja a labdát triple coverage-be. Ha a fene fenét eszik, akkor is, ha már előtte két labdát eladott így, akkor is megpróbálja harmadikra. Így persze egészen simán ki is kaptak, pedig a védelem saját magához képest még nem is volt annyira rossz, bár a secondary csak azt nem hagyta üresen az első félidőben, aki nem járt arra. De ezt még talán elbírták volna, ha a támadók nem a következőkkel gondolják feldobni az első félidőt: 3 interception, fumble után 49ers return TD, gólvonalon benyelt sack, saját 1 yardoson false start (bár onnan kijöttek végül). A 49ers offense sokkal jobban nézett ki, mint az előszezonban, Hyde is megszerezte első hatpontosát, de nem ez volt az igazi erőfelmérő meccsük, úgy vezettek 25 ponttal félidőben, hogy a 'Boys nem puntolt.

Hazai pályán a Cowboys...ja, nem. (forrás: sbnation)

Tampa Bay Buccaneers - Carolina Panthers 14-20

Amennyire eltaláltam a Kinek mennyire kemény? sorozatban a Falcons-Saints-et, ezt annál kevésbé. A meccs előtt derült ki, hogy Newton bordasérülése miatt nem tud játszani, így Derek Anderson irányíthatott a vendégeknél. A meccs eléggé szenvedősre sikerült (lásd még Texans-Skins), a Panthers front-7 ellen McCownnak nem volt ellenszere. 17-0-ra is vezettek már az utolsó negyed elején a Párducok, a végén mégis Kuechlynek kellett megnyerni a hirtelen szorossá váló meccset. Történt ugyanis, hogy a 2:10-zel a vége előtt 14-17-re zárkózott a Bucs, majd egy hazai 3&outot követően 1:36-tal a vége előtt visszaszerezte a Tampa a labdát és támadhattak két időkéréssel a hosszabbításért/győzelemért. 1&15, McCown passz Rainey-nek, fumble, labda a Carolina-é. Újabb 3&out, de ez most elég egy FG-ra, a maradék 20 másodperc pedig már nem érdekes.

Ha a coach azt mondja, hogy gyakorolni kell a mezőnygólt, akkor abban Ganot egy kb. 150 fős rezesbanda sem akadályozhatja meg

Válaszd ki kedvenc csapataidat és azonnal értesülsz a legfrissebb hírekről, blogbejegyzésekről, rengeteg gif, kép és videó társaságában. Valamint ingyenes mobil alkalmazásunk hamarosan elérhető lesz iOS és Windows telefonokon is.  (további információk ITT és ITT): 

Töltsétek le ingyenes mobil alkalmazásunkat Androidra!