Két klasszis irányító, két potenciális MVP-jelölt csap össze csütörtök este az AFC West rangadójának keretén belül. A két QB ennek megfelelően a statisztikák élén szerepel. Manning és Rivers egyaránt 100 feletti passer ratinggal rendelkezik és ketten összesen 36 TD passzt osztottak ki. Viszont ebben óriási szerepük volt a tight end pajtásoknak is, így a két QB-TE páros touchdownpasszaiból szemezgetünk beharangozó gyanánt.

Manning kedvenc célpontjai közé tartozik Julius Thomas, aki rögtön az első meccsen sziporkázott. Remekül játszottak rá a Colts linebackereire, Jerrell Freemanre és D’Qwell Jacksonra. Az első két TD-nél ez a két LB került szembe a Broncos tight endjével. Sokszor hangoztatott mondás, hogy a TE-LB párharcból illik győztesen kijönnie az előbbinek.

Az első TD kevésbé látványos, de mivel ezt sikerült véghezvinni, később is bátran nyúltak Thomashoz. J. Thomas néhány lépés után bevágott középre és a szinte tökéletes zsebből Manning hibátlanul passzolt a TE felé. Egyedül Cory Redding verte meg a LG-t.

A második TD már Jackson sara. Itt némileg trükkösebb volt a játék, hiszen a Broncos megpróbált eladni egy futást, de a linebacker sor szépen olvasta a falat, akik passzt blokkoltak, így mindenki megfogta a párját. Julius a fal jobb széléről indult és futotta meg az útvonalát remekül, egy-az-egyre kényszerítve Jacksont, akit persze később simán lehagyott.

A második képen látszik, hogy Manning közelében nem volt ember, és az is, hogy Thomas mekkora előnyre tett szert néhány yardon belül.

A második héten jött Rivers és Antonio Gates válasza, ők is mesterhármast értek el, ellenfelük a Seahawks volt. Furcsa leírni, de Gates úgy szívatott meg egy K.J. Wright-ot vagy egy Kam Chancellort, ahogy akart. Maradjunk annyiban, hogy Gates egy állat.

Az első TD-nél egy bot egyszerű routon kellett megverje Kam Chancellort, amit simán meg is tett. Mögötte volt biztosíték, de neki a visszaforduló Woodheadre kellett figyelnie.

Második alkalommal már többen figyeltek a Chargers tight endjére, de miután Antonio ismét megverte az emberét, nem ért oda a leghátsó ember biztosítani.

A jó öreg Peytonnak persze ott van még Tamme is, aki a Chiefs ellen egy két tight endes felállásból mozgott ki motionbe, majd onnan futott szépen egy könnyű útvonalat Andre Caldwell több embert feltartóztató blokkjának köszönhetően. A második képen még úgy látszik, hogy mindenkinek meg van a maga párja, de ezt sikerült egy remek blokkal letisztítani a negyedik képen látható állapotig. Az első képen lehet látni, hogy a Chiefs játékosok miképp jelzik a motiont, sehhez képest hogy tolódtak el. A harmadik képen ... Manningnek sok-sok ideje van, négy Chiefs védő gyakorlatilag szotyizik.

A Seahawks később a Broncost fogadta, itt Manning egy shovel passzal bontotta meg a kissé mélyen helyezkedő Seahawks védelmet, amit az üres backfielddel generált. Az OL falemberek gyönyörűen takarítottak, így Julius Thomasnak szinte csak be kellett sétálni a célterületre.

Antonio Gates a Jets ellen is szerzett pontokat, itt épp Allen-t veri meg. Jól látható, hogy Rivers-nek mennyivel kevsebb ideje van, illetve, hogy a safety inkább az erős oldal felé kacsingat.

Persze van, amikor a futást kajálja meg a védelem, ekkor Gates halálos fegyver.

Tippverseny

Továbbra is fokozottan ajánlott a SZABÁLYZAT elolvasása.

A pontokat 1-15-ig kell mindenkinek leadni a bye week miatt, egy számot kéretik csak egyszer kiosztani. A heti kérdés értéke most csak 7 pontot ér. A fogadóirodák logikája alapján, aki a csütörtöki meccsre nem tippel, az ismét a 15 pontos tippet nem adhatja le a továbbiakban!

A csütörtöki tippek határideje minden esetben a meccs kezdésének időpontja, amúgy vasárnap 18:00-kor zárul a játékhét az óraátállítás miatt. Az e heti kivételes londoni találkozó, a Lions@Falcons tippjének leadási határideje vasárnap 14:30. 

A kérdőív ITT kitölthető!

Kedves Tippelők!

Feltöltésre került egy Excel file, ami mind a hét játékhét tippjeit tartalmazza és ki van benne számolva mindenkinek az összpontszáma. Igen, végre van összetett állás is.
A hibás tippeket elbíráltam (PINK), aki egy pontszámot kihagyott, annak értelemszerűn beírtam a hiányzó számot. Aki kétszer adott le tippet, azt logikusan egy másik tippet kihagyott. Ezt még egy hibának minősítettem. Itt mindig az alacsonyabb pontszám került beszámításra találat esetén. Ha mindkét tipp talált, akkor mindkét pontszám beszámításra került.
Több hibát tartalmazó tippsort nem áll módomban és nem is tudok javítani.

Aki valamivel nem ért egyet, az a cefre3_kukac_gmail_pont_com címre írjon, megbeszéljük, elmagyarázom. Aki korábban írt valami miatt, kérem írjon újra. Egy ideig nem fogok válaszolni, mert külföldön leszek.

Tippverseny állása

Figyelem! A Kandallóban jótékonysági meccsnézés lesz ismét! A fogyasztás egy része jótékony célokra folyik a PINK MONTH keretein belül. Részletek ITT, már délutántól kezdünk a Wembley meccs miatt!

Töltsétek le ingyenes, MEGÚJULT mobil alkalmazásunkat Androidra (hamarosan iOS-re is)! Regisztráljatok és vegyetek részt a csak az appon elérhető TIPPJÁTÉKUNKBAN értékes DÍJAKÉRT (további információk ITT).