Thursday Night Football 2006-os bevezetésének hála csütörtök késő éjszaka sem maradunk NFL nélkül a szezonban. Ezen a héten egy igazi rangadót láthatunk hajnalban, a Green Bay Packers fogadja a Minnesota Vikings csapatát a Lambeau Fielden.

Az egyik kedvenc összecsapásom ez. Ilyenkor öröm Újpesten Packerses cuccban menni akárhova, ugyanis a 1000 főre eső legtöbb Vikings fan itt van az országban erre mérget veszek. Ennek marha egyszerű az oka: lila ez is az is, Újpesten pedig nem viccelnek a klubhűségről. Megy ilyenkor a verbális karate, persze szigorúan békés alapon. Én kapok a pocsék védelemért, őket megdicsérem milyen ügyesen kukáztak idén is a csapatunk maradékából, majd megkérem sorolják fel a Vikes SB gyűrűit. Stílusosan mondva ilyenkor tiszta Chicago a környék.

Egyik csapat szezonja se indult álomszerűen. A Vikings W-vel kezdte az évet de aztán a Pats és Saints is úgy lépte le őket, hogy a két mérkőzésen nem csináltak annyi pontot mint az Atlanta ellen az első félidőben. Ízlett nekik a hazai pálya, egy sima meccsen küldték haza a Falconst Ryanestül, Julio Jonesostúl. A Packers az előzetes várakozásokkal ellentétben, nagyon hullámzó teljesítményt nyújtva szintén 2-2-vel várja az NFC North rangadóját. Apropó rangadó, a Packers dolgát az se könnyíti meg, hogy az első 5 mérkőzésükből zsinórban ez lesz a harmadik csoportrangadójuk, ebből kettőt idegenben játszottak. A szezon elején, mikor a védelmek még nem szoktak össze kellőképpen, nem ez a legszerencsésebb schedule.

És ha már szóba jöttek a védelmek ejtsünk szót a Packers defenseről. Vagy is arról a valamiről amit Dom Capers védelemnek hív Green Bayben. Mert hát nagy nevek vannak, nagy ígértek vannak, nagy tehetségek vannak, csak az egészből nem sikerül egy épkézláb védelmet összerakni. Mentségükre felhozható, hogy Raji sérülése fenekestül felborította az egész elő- és holtszezonban megálmodott védelmi sémát. Sem Mike Pennel, sem (pont a Vikestól elhozott) Letroy Guion nem volt képes pótolni Rajit. Ennek megfelelően a szezon legelején kénytelen volt Capers mester átvariálni az egész védelmet és a 3-4-es séma helyett sokkal többet használni a 4-3-as felállást. A hirtelen váltás és az a tény, hogy nem erre készültek világosan tetten érhető a tök utolsó futás elleni védekezésben.

Annyi örömük legalább lehet, hogy az évek óta pocsék secondary magára talált és a liga 5. legjobb passz elleni védekezését produkálták eddig. A támadók pedig egyik meccsen hozzák amiért fizetik őket, másikon lebetliznek. A sorminta szerint most megint eltűnnek majd a pályáról, de nagyon remélem nem így lesz. A fő probléma itt még mindig a támadó fal. Bár legutóbb Rodgersnek annyi ideje volt a zsebben, hogy kiszaladhatott volna az oldalvonal mellé Cutlert megkínálni egy blázzal mielőtt elereszti a lézer passzt, de a futásnak még mindig képtelen rendesen blokkolni a fal. És ettől Lacy hétről hétre egyre frusztráltabb lesz, ami nem épp előnyös.

A Vikes oldalát nézve ott inkább a támadók között kell keresgélni a nagyobb hibákat. Ami eddig meglepetés, hogy Peterson kiesése nem nagyon látszik a futásokon. Asiata és McKinnon is szépen kezdi felvenni a ritmust és magabiztosan szállítják a yardokat a földön. Olyannyira jól csinálják, hogy a legjobb 10-be is bőven befér a csapat a futott yardokat nézve. Ami nagyobb probléma az az irányító kérdése. A szokásos QB-keringőre nem kellett sokat várni Minnesotában. Cassel IR-re tette magát, Teddy "szarok-a-combinera" Bridgewater kezdőként nem bírt ki egy teljes meccset, így jöhetett Ponder. Teddy nem játszott rosszul, de a hétfői edzést kihagyta, nagyon kérdéses a pályára lépése.

Végre örülhettek volna a Vikingek, felcsillant a remény az alagút végén, hogy talán a 2015-ös holtszezon nem az irányítójukról fog szólni. Bridgewaterben ugyanis megvan az, hogy legalább a rookie szerződése végéig vigye a hátán ezt a hányattatott sorsú franchiset. Ami bizakodásra adhat okot, hogy az MRI vizsgálata negatív lett, ezért továbbra sem mehet pecázni Cassellel. A védelemre összességében nem lehet panasz szerintem, hétről hétre jobban összeszoknak, bár kisebb sérülések itt is vannak (hol nincsenek?), de egy erős közepest azért már most is hoznak. Ez pedig mindenképpen előrelépés az eddigi évek átlagához képest.

És hogy mit várok a meccstől? Jósolni sem merek, a támadó alakulat sokkal jobb a zöldeknél, ráadásul a Fagyott Tundrán fogadják a Vikingeket. Bár a lehengerlőnek hitt offense az Atlantának se volt elég. Plusz a minősíthetetlen futási elleni védekezés visszaüthet ha Asiata és McKinnon újra elkapja a fonalat. Mind két csapat fantasztikus szériában van (1W), meglátjuk kinél tart ki a lendület. Azért itt a tippem: 38-27 Packers.

Tippverseny:

Továbbra is fokozottan ajánlott a SZABÁLYZAT elolvasása.

A pontokat 1-15-ig kell mindenkinek leadni a bye week miatt, egy számot kéretik csak egyszer kiosztani. A heti kérdés értéke most csak 7 pontot. A fogadóirodák logikája alapján, aki a csütörtöki meccsre nem tippel, az a 14 pontos tippet nem adhatja le a továbbiakban!

A csütörtöki tippek határideje minden esetben a meccs kezdésének időpontja, amúgy vasárnap 19:00-kor zárul a játékhét.

A kérdőív ITT kitölthető!

Kedves Tippelők!

Időhiány lépett fel nálam, annyira, hogy ezt a jó kis TNF meccset is le kellett adjam MZoli kollégának. Sajnos a tippverseny kiértékelése is csúszik emiatt, nem ígérek semmit, de a hétvégén szeretném utolérni magamat! Elnézést mindenkitől, kérek még egy kis türelmet!
Cefre 

Töltsétek le ingyenes mobil alkalmazásunkat Androidra! (további információk ITT és ITTmár 886an megtették)