Ha rossz a kedvem, akkor megnézek egy NFC East meccset- hangzott el hétfőn az iróniát cseppet sem nélkülöző mondat egyik ismerősöm szájából. Ha jobban belegondolok, igaza volt, hiszen vagy így, vagy úgy de mindenképp jól fogunk szórakozni. Giants@Redskins kedélyállapot-(le)fokozó beharang a hajtás után.

Ha Ön …

- Szomorú, mindenképp nézze meg a Giants@Redskins meccset. A taknyosra sírt zsebkendők, a pirosra dörzsölt orr, a levert hangulat ellen nincs jobb, mint egy gyönyörű Eli Manning spirál, amely Victor Cruz felé száll. Persze, ha nem szeretne kockáztatni, akkor a passz pillanatában elkapcsolhat, így létrehozva egy kvantumfizikai dilemmát Schrödinger macskájának mintájára.

- Mérges, ezt a meccset semmi pénzért ne hagyja ki, ugyanis nincs kizárva, hogy még mérgesebb lesz. Egy Alfred Morris fumble a redzone-ban, egy Larry Donnell kiejtett passz? Kell ennél több ok arra, hogy másnap ingerülten szálljunk be egy liftbe?

- Másnapos, akkor kérjük, fekve nézze a meccset, legyen bekészítve a vödör, mert Rashad Jennings futásai nem csak a Washington védőit szédíthetik meg, de akár egy-két répadarabot is előcsalogathatnak a háborgó mélységből.

- Álmatlanságban szenved, akkor ne a Maricruz-t nézze a TV2-n, vagy Az éden titkai című remekművet az RTL Klubon. Nézzen Comedy Cent színvonalas amerikai foci meccset. Ne feledje, mindjárt vége a szezonnak!

- Boldog, akkor maradjon ébren és hallgassa meg a beolvasott sms üzeneteket. Rengeteg iskolás és dolgozó ember marad fenn csak azért, hogy ezt világgá kürtölje, és megosszák nagyszerű tettüket és boldogságukat Önnel. Tegyen Ön is így!

- Nem akar lemaradni semmiről, akkor mindenképp vegye szemügyre Kirk Cousins játékát. Rettenetes nagy vétség lenne egy legenda születéséről lemaradni. Még ugyan kicsit méhlepényes, és kicsit esetlen a mozgása, de ha egyszer elkapja a fonalat, akkor az NFL egyik legjobb ragadozója lesz.

- Be van gerjedve, akkor ez a meccs el fogja nyerni a tetszését. Hatalmas adok-kapok lesz orrba-szájba. Durva mélységi behatolások várhatóak a pályán, a védelmek jó párszor le lesznek cidáztatva. Going Deep!

- Valami miatt fel van háborodva, akkor nézze meg ezeket statisztikákat: A Redskins 444 yardot haladt eddig átlagosan meccsenként. Ez a második legtöbb a ligában. Ráadásul eddig csak 64.7 yardot engedtek a földön. És ez a csapat csak 1-2-vel áll?

- Indián, akkor biztos a Redskins-nek szurkolt idáig, bár most az erősödő médianyomás hatására lehet, hogy ezt nem meri kimondani, sőt nyíltan elítéli a névhasználatot. Persze Magyarországon, a demokrácia fellegvárában, mi tudjuk a tutit és nem értjük mire ez a nagy felhajtás.

- Örömmel konstatálta, hogy sikerült szerezni egy fasza Redskins-es ujj nélküli dzsekit a turkálóban, akkor meg kell nyugtassuk: ez tényleg menő. Majdnem annyira, mint egy ladakék alapon fehér „ny” betűs fullcap.

- Fél valamitől, akkor nyugodjon meg és ne aggódjon tovább. Eli Manninget több mint 250 alkalommal sackellték az NFL-ben. Na, ő joggal fél. Persze, ha Washington drukker, akkor joggal retteg az irányító sérülésétől is. A Giants szurkolóknak is van mitől cidrizni, de 175 interceptiont nehéz félremagyarázni…

- Designer, akkor bizonyára lenne pár ötlete a FedExField felturbózására. Persze erre már Dan Snyder is gondolt, így bejelentette augusztusban, hogy a csapat új stadionját már tervezik. Vénaszkenner?

- Elégedett, akkor eláruljuk, hogy mennyit keres a két a csapat legrosszabban fizetett játékosa. Akeem Davis a Redskins UDFA safety-je eddig két tacklet csinált, ezért idén 420,000 dollárt kapott. Ugyanennyiért nem produkált érdemi statisztikai adatot Julian Talley, másodéves wide-receiver a Giants színeiben. Az kb. 90 millió forint. Még mindig elégedett?

- Véletlenül kattintott erre az oldalra és igazából Jennifer Lawrence meztelen fotóit akarta megnézni, akkor ki kell ábrándítsuk, mert nem fogjuk belinkelni. Na jó!

- Kárörvendő, akkor valószínűleg Eagles drukker is egyben. Pedig ott is volt olyan Dream Team nem is olyan rég, hogy 2013-ban negyedikként húzhattak egy jó kis falembert. Lane Johnson a jövő héttől már játékra jelentkezik. Egy újabb ok a kárörömre.

- Pesszimista, akkor kérdezze meg a két csapat szurkolóit, hogy milyen esélyeket látnak az idei Super Bowl győzelemre.

- Jerry Jones, akkor valószínűleg némi cefreszag lengi körbe az auráját és már várja azt a bekezdést, amikor Tony Romot is elővesszük. Tony Romo!

- A statisztikák szerelmese, akkor Önnek multiorgazmusa lesz a meccs alatt. Tudta például, hogy szeptember utolsó hetében, hazai pályán még sosem nyert Cousins olyan NFL csapat ellen, amelynek a védelme legalább a snapek 30 százalékában 2-5-ban állt fel és a nevében volt egy X betű. Ha nem is ezt, de valami hasonlót biztos kiírnak a meccs alatt.

- Magányos, akkor ne reménykedjen. A meccs után is az lesz.

- Fantasy-t játszik, akkor rohadtul idegesíti a Q betű DeSean Jacksonnál. Ha tudni akarja, hány pontra számíthat tőle, akkor nézze meg Brandon Marshall legutóbbi számait. Az elkapóét.

- Átlagos olvasó, akkor ezt a posztot nem találja érdekesnek, viccesnek, kifejezetten erőltetettnek érzi a „poénokat”, hiányolja a normális beharangozót szeretne és valószínűleg csak a tippverseny miatt jött. Ha idáig eljutott, akkor köszönöm szépen, még egy van.

- Mániákus megmondóember, netalán troll, akkor minden bizonnyal unalmasnak tartja már, hogy állandóan rugózunk ezen a két csapatot, holott kijárna a tisztelet egy Super Bowl győztes irányítónak. Nekik igazuk van.

Tippverseny:

Továbbra is fokozottan ajánlott a SZABÁLYZAT elolvasása.

A pontokat 1-13-ig kell mindenkinek leadni a bye week miatt, egy számot kéretik csak egyszer kiosztani. A heti kérdés értéke most csak 7 pontot. A fogadóirodák logikája alapján, aki a csütörtöki meccsre nem tippel, az a 7 pontos tippet nem adhatja le a továbbiakban!

A csütörtöki tippek határideje minden esetben a meccs kezdésének időpontja, amúgy vasárnap 19:00-kor zárul a játékhét.

A kérdőív ITT kitölthető!

A múlt heti tippek a hétvégén megjönnek, igyekszem most már összetett állást is perzentálni.

Válaszd ki kedvenc csapataidat és azonnal értesülsz a legfrissebb hírekről, blogbejegyzésekről, rengeteg gif, kép és videó társaságában. Ingyenes mobil alkalmazásunk hamarosan elérhető lesz iOS és Windows telefonokon is. (további információk ITT és ITT):

Töltsétek le ingyenes mobil alkalmazásunkat Androidra! (már 868an megtették)