Tavaly is én kaptam az NFC Eastet, és bár az Eagles mérlegét eltaláltam, a Cowboysszal sikerült csúnyán mellé lőni. Persze lesz most is olyan franchise a csoportban, aki harcban lesz az 1/1-ért, de ez nem feltétlenül rossz. A Dallasnak is bejött tavaly.

 

Dallas Cowboys 119-136, .467

A tavalyi szezon alapján a Cowboysnak van a 9. legkönnyebb sorsolása, többek között az NFC South mélyrepülésének hála. Hogy ez az eredményen is meglátszik-e, az már más kérdés, mindenesetre optimistán várhatják a szezonkezdetet a Cowboyok. Kelly garázdálkodásának és Collins elcsábításának köszönhetően biztos, hogy Dallasban lesz az NFL legjobb futásblokkoló támadófala. Én McFadden miatt sem aggódnék, amikor támadófal volt előtte, akkor 5 yardos átlaggal futott Oaklandben. Bryant is megkapja addigra a maga szerződését, illetve további jó előjel, hogy amennyiben Tom Brady eltiltását csökkentik, vélhetően Greg Hardy is kap egy kis enyhítést (6 meccsel számolok).

A nyitóhéten New Yorkba utaznak a Giants vendégeként. Ekkor még csak nyomokban fog támadófalat tartalmazni az Óriások offense-e, így a végére elhúznak Romoék. A következő fordulóban a még kiszámíthatatlan Eaglest nem sikerül legyőzni, viszont cserébe a támadófal és úgy igazából védőfal nélküli Falcons és az újjáépülő Saints is meglesz. Így tehát 4-1-gyel várják a regnáló bajnokot, akiket egy heroikus, sokpontos mérkőzésen sikerül legyőzni.

Bye Week után a Giants újbóli legyőzésével tovább folytatódik a menetelés, amelyet a Seahawks sem fog megállítani Dallasban, ugyanis a visszatérő Hardy és Gregory alkotta duó többször is súlyos hibába kényszeríti bele Wilsont. A 9. héten visszavágnak Romoék az Eaglesnek is, majd meglepően nyögvenyelősen, de hozzák a Bucs elleni meccset is. A 8-1-es mérlegtől megrészegülve csúnyán beleszaladnak a késbe Miamiban, sőt! A Panthers-Redskins-Packers-Jets-Bills ötösből csak Genoékat sikerül legyőzni. 9-5-ös mérleggel fogadják a Redskinst az utolsó, mindent eldöntő fordulóban, de másodjára nem sikerül a bravúr a Rézbőrűeknek és zsinórban másodszor, 10-6-os mutatóval bejut a rájátszásba a Cowboys.

Philadelphia Eagles 121-134, .475

Kellynek nem sikerült megszereznie Mariotát, így már csak Tim Tebow menthetné meg a Sasok szezonját, hisz ő támadófal nélkül is tud futni. Ám Chip nem lesz elég tökös, hogy bevállalja az ex-Broncot, így hiába az övék lesz a csoport legjobb védelme (ami liga szinten erős közepes), nem biztos, hogy rájátszást fog érni.

Az első mérkőzésüket Atlantában játsszák, ahol Coxék szétszedik Ryant, majd ugye a Cowboyst is sikerül legyőzni. Ezután két idegenbeli mérkőzés a Jets és a Redskins ellen és két W az ellenfél gyenge irányítóteljesítménye miatt. A Saints ugyanakkor már nagy falat lesz otthon is, viszont a Giants legyőzésével vigasztalódhatnak a szurkolók. A lendület kitart, idegenben megverik a Pantherst úgy, hogy az offense nem szerez TD-t, viszont 3 speciális egység és védelem által szerzett hatpontost is felmutat majd az Eagles. 6-1-gyel mennek tehát a pihenőhétre.

A Bye Week után már brutális sorsolás vár a csapatra. Dallasban vereség, majd a Dolphins védelme egyszerűen szétszedi az Eagles támadófalát, Murrayék az 50 yardot sem fogják elérni a földön. A Bucs ellen fellélegezhetnek, viszont ezek után idegenben jön a Lions és a Patriots elleni mérkőzés, majd otthon fogadják a Billst és a Cardinalst, melyekből legfeljebb egy W-t sikerül összehozni. 8-6-tal fordulnak tehát a hajrára, a Redskinst megverik az utolsó előtti körben és ezzel a divízión belüli mérleg nekik kedvezne a Cowboysszal szemben. Azonban a záró fordulóban Eli Manningék megviccelik őket New Yorkban, így egy 9-7-es mérleggel zárják a szezont Kelly legényei.

New York Giants 122-133, .478

A 20. legnehezebb sorsolással várja a szezonkezdetet a Giants, minden bizonnyal feltüzelve, hisz a 2015-ös lesz a 4. év a legutóbbi Super Bowl győzelmük óta. A hagyomány szerint ekkor a csapat végre beverekszi magát a rájátszásba és ott meglepetés győzelmek garmadájával elhódítja a hőn áhított trófeát. Persze ez egy rookie LT-vel és egy borzalmas LB sorral, illetve egy többnyire rookie-k alkotta safety párossal nem lesz olyan egyszerű.

A nyitó fordulóban rögtön ki is kapnak a Dallastól, majd a Falcons is legyőzi őket egy 1000 passzolt yardot hozó mérkőzésen. A Redskins ellen sikerül szépíteni, ám idegenben nem lesz esélyük a Bills ellen, örülhetnek, ha Eli megússza sérülés nélkül. A 49erst hazai pályán legyőzik, ráadásul a vártnál sokkal könnyebben. Az Eagles ellen idegenben nem sikerül győzni és a Dallastól is kikapnak másodjára is, cserébe viszont kisebbfajta csoda folytán lenyomják a Saintst idegenben és Winston sem ellenük gyarapítja a győzelmeinek a számát. A szabad hetük előtt még fogadják a Patriotst, ahol a „Mad Brady” vezette hazafiak mindent beleadva legyőzik őket, hisz ezen állhat vagy bukhat a címvédésük.

A pihenőhét utána a 4-6-ból 5-6 lesz, a Redskinsnek ugyanis nem sikerül a visszavágás. A Jets elleni interpection parádéból már a Yew York-i zöldek kerülnek ki győztesen. Idegenben nem sikerül legyőzni a Dolphinst és a Panthers-Vikings duóból is elkapják az egyiket. Persze a 6-9-es mérleg kevés lesz a rájátszáshoz, de a szezon után vélhetőleg nyugdíjazott Tom Coughlin stílusosan távozik és elüti az Eaglest a rájátszástól.

Washington Redskins 122-133, .478

A Redskinsnek pont olyan nehézségű sorsolása van, mint a Giantsnek, igaz, még nagyon az építkezés elején járnak. Mondjuk elég jók az alapok, a támadófal és a védőfal is kezd alakulgatni, a gond RGIII tartósságával, illetve Cullivert leszámítva a secondaryvel és az LB sorral van.

A sorsolás elég keményen kezdődik, hisz bár hazai pályán fogadják a Ramst és a Dolphinst, egyik sem lesz sétagalopp. A Rams ellen még összejöhet a bravúr, de a Dolphinst nem tudják majd legyőzni, ahogy a Giants és az Eagles ellen is kénytelenek lesznek kapitulálni. A Falconst ugyanakkor idegenben legyőzhetik és a Jets ellen is korrekt eséllyel indulnak, ha még mindig Geno fog kezdeni. A 3-3-as kezdés után azonban legyőzi őket a Bucs egy parádés elkapó-gálán, DeSean Jackson és Mike Evans is 150+ yardot és 2-2 TD-t fog összeszorgoskodni.

A Bye Week után Bostonba mennek egy sima vereségért, majd a Saints és a Panthers is nagy falatnak bizonyul. A Giants ellen sem sikerül javítani, viszont 3-8-as mérleggel lenyomják a Cowboyst. Chicagóban is lehet keresnivalójuk, viszont a Bills-Eagles-Cowboys hármasból már nem sikerül senkit sem megverniük, így egy 5-11-es szezonnal folytathatják tovább az építkezést.