Az első postom (egy baltimore-i élménybeszámolót leszámítva) a fűzőre egy Monday Night Football összefoglaló volt. Ki nem találjátok melyik két csapat játszott akkor egymás ellen. Igen, épp a Panthers és az Eagles, ráadásul akkor is otthon játszott a Philly. Nagyon mások voltak akkor az erőviszonyok, még Andy Reid volt a sasok vezetőedzője, hogy mást ne mondjak. Akkor a párducok nyertek, most nagyon reméltem, hogy nem ez fog történni. A nosztalia kedvéért egy hosszú MNF-összefoglalót olvashattok a tovább után.

Már régen akartam írni egy 24-témájú összefoglalót, rowi megelőzött vele nemrég, most azonban valami effélét írok én is, aminek legfőbb oka, hogy reggel dolgozom és a meccs végén nem fogom tudni rendesen összefoglalni a történéseket. Sajnos itt csak egy szál fut egyszerre, de arról részletes leírást olvashattok.

Previously on 24:

Az egyszeri blogger és szurkoló, miután megírta a kiváló Megatron vs Optimus Grimes posztot, elégedetten nyugtázza a napot, egy kis Maddenezés és netezgetés után pedig -mivel másnap reggel kénytelen húzni az igát és mivel ő nem egy Jack Bauer - rápihen a mérkőzésre és már 21:30-kor húzza a lóbőrt, hogy 02:30-tól 3,5 órán keresztül be ne aludjon a laptopja képernyője előtt. 

The following takes place between 2:00 am and 6:00 am:

2-kor még nagyban alszik bloggerünk, habár lélekben már a hétfő esti rangadóra koncentrál, ez biztos. 02:20-kor szólna az ébresztője, de már 2:00-kor felébred, úgy tűnik nem bírja tovább tétlenül, nagyon várja kedvenc csapatát. Elkészít gyorsan egy pattogatott kukoricát, mert ha eszik meccs közben, akkor biztos nem tud elszunyókálni. Ránéz a Facebook értesítésekre, a blogos kommentekre, a twitter feed-re és bekapcsolja a GamePass-ét, hogy ne kelljen Ricsiék kevésbé professzionális szakértését hallgatnia és ha már fizetett érte, akkor ki is használja annak minden előnyét. Így érkezünk el a kezdőrúgásig.

2:30: Megvolt a kickoff Parkey-tól, a Panthers kezdi a találkozót. Két Willaims futás, másodjára fumble, Casey Matthews (!) erőszakolta ki és Cedric Thornton szedte össze, gyorsan fény derült arra a kérdésre, hogy az Eagles folytatja-e a minden meccsen turnover statisztikáját, immáron 21 mérkőzés óta, amely a leghosszabb aktív sorozat.

2:35: Mark Sanchez először az Eagles kezdőjeként a pályán, csak 22 yardot kellene haladni, ez azonban nem sikerül, Cody Parkey mezőnygóljával 3-0. A blogger közben próbálja felvenni a kapcsolatot a kommentelőkkel, de úgy tűnik senkit sem érdekel ez a meccs, vagy csak lusták megnézni a kommentmezőt a legújabb poszt alatt. Ejnye-bejnye.

2:40: Itt a második turnover, Cary Williams szedi le Newton passzát. Három támadó játékből két labdaeladás, jók a párducok. Benjamin hibája a pick, mert megállt egy slant route közepén, amikor 2-en voltak mellette. Körülbelül 40 yardot kell haladnia a sasoknak.

2:45: Sancheznek megvan az első jó passza, Maclin kapta el. Még egy passz Celeknek, majd Sproles kocog be hatpontosra 8 yardról egy szép cutback futással. Celek blokkolása is említést érdemel, szépen tartotta meg Roman Harpert a támadási pontnál. Máris 10-0 az Eaglesnek, pedig még csak 4 perc sem telt el az összecsapásból. Eddig tökéletesen alakul a találkozó bloggerünk és a többi Eagles szurkoló számára.

2:50: Halad előre a Panthers, a volt Eagles játékos, Jason Avantnak megvan az első elkapása volt csapata ellen, majd Greg Olsen veri meg nagyon simán Casey Matthewst, a bloggernek nagyon nem tetszik ez a matchup, a csapat leggyengébb pontja a kis Matthews, aki DeMeco Ryanst helyettesíti. Mire 2:55-et mutat az óra, Jonathan Stewart megszerzi a párducok első pontjait egy 1 yardos futással, különösebb nehézségek nélkül masírozott végig a Newton vezette támadósor a pályán. Az eddig eltelt rövid idő tökéltesen jellemzi az Eagles védelmét, yardokban gyenge, de turnoverekben erős.

3:00: Gyors 3&out itt is és ott is, közben kapunk egy nagyon érdekes statisztikát, mi szerint Newtonnak folyamatosan csökken a passer ratingje ahogy a szezon halad előre.

3:08: De ahogy berakom ezt a képet a postba, az Eagles speciális egysége megint alkot, Sproles hordja vissza a puntot. Egyrészt elképesztő ez az egység idén és ez nem csak az elképesztő Sproles érdeme, tökéletesek a blokkolások a többiektől. Másrészt ezt tudnia kellene Ron Riverának is, vagy legalább az ST edzőnek a Panthersnél és nem kéne oda rúgni a 43-asnak a pály közepére. A sasoknak ez a nyolcadik special team és defense TD-je, rajtuk kívül maximum 4 van egy csapatnak a ligában.

3:18: A futást jól levédekezi a Panthers, majd két passz Sancheztől Jordan Matthewsnak, mindkettő pump fake után, amit nagyon megettek a párducok védői. Sanchez és JMatt egyébként legjobb barátok körülbelül, ezért várok nagy meccsek az új kedvenc elkapómtól, 100+ yard és 2+TD volt a bold predictionöm ma, sajnos nem ezt írtam be még szombaton a beharangozóba.

3:20: A bírók megállítanak egy játékot, az indok az érdekes. A bírók nem tudtak időben elfoglalni a helyüket, ezt mondta be az umpire, azért az is érdekes. Kelly támadósora elképesztően gyors szavak se nagon vannak rá. 

3:23: jmattjmattjmatt!!! Jordan Matthews ebben a drive-ban a negyedik elkapását mutatta be, ez már touchdown (73 yardnál jár már). Nem hiába raktam be három fantasy ligában is kezdőbe (még akkor is, ha ebből kettő 20 fős). Ja, és Sanchize TD, 24-7!

3:35: A Panthers támadósa egy Trent Cole sackkel ért véget, Cam pedig fájlalja a lábát kissé. Az Eagles nekiment negyedikre az ellenfél 42 yardásáról, nem jött be, de simán be lehetett vállalni. Jon Gruden elmondja egy elrontott Kelce snap alkalmával, hogy a sasoknak javítaniuk kellene a gun snap pontosságukon, na ilyenről se hallottam még, de kétségtelenül jól hangzik. 

3:40: Newton továbbra is önmaga (habár fizikailag néha látszik rajta az év eleji sérülése és hogy nem 100%-os), egy benyelt sack után stiffarm-olja a defensive endet, majd kioszt egy gyönyörű passzt. Ha nem úgy lenne felépítve, mint egy kalapács (idézet Albert Breartől), akkor nem bírná ki élve ezt a szezont ilyen gyenge támadófal mögött. Közben Riverboat Ron is nekimegy negyedikre a 26-osról, de nem sikerül a hosszú passz shotgun formációból, elég érthetetlen játék volt...

Nagyon örül a néni

3:45: Sanchezzel zone read-et játszatnak, nem megy neki túlzottan, rosszul olvasta a DE-t. Kelly nem szarakszik az irányítókkal, csak nehogy Sancho is megsérüljön. JMatt csinál meg ismét egy kritikus 3rd down-t, aztán Sanchize majdnem interceptiont dob, pár centin múlott, hogy a CB nem a pályán belül kapta el, ez volt az első rossz döntés a sokak által temetett és lesajnált irányítótól, pedig már 27 percet játszottak a csapatok. A blogger elkönyveli magában, hogy ő bizony megmondta és jó lesz Sanchize ebben a támadósorban. Pontok nem lesznek végül a támadásból, a 38asról puntol a Philly.

3:49: A sasok magasan szárnyalnak, Newton dob egy picksixet, nagyon rossz volt a passz, Bradley Fletcher hordta vissza a labdát 34 yardról, már 31-7, kiütés készül. 

4:02: A párducok megpróbáltak egy 2-minute-drive-ot vezetni, a vége egy feldobott labda lett, hátha Benjamin meg tudja csinálni, de Nate Allen szedte le, az Eagles védelme dominál. Ezzel elérkeztünk a félidőhöz, 31-7

Az Eagles félidőben 5 sacknél tart, ebből 3 Connor Barwiné, aki sokszor spy-t játszik Newtonon, tehát ha Cam elindul, akkor ő megy vele és ezt már a snaptől figyeli. 3 interception is van már a sasok mellett és egy fumble is. A Philly a késő esti meccseken kiemelkedő, nagyon tetszik nekik a felhajtás, egyszerűen élvezik ezt szeritem. A bloggernek közben ébren kell tartania magát a második félidőre is, így ismét twitterezik, illetve szerkeszti ezt az összefoglalót, közben pedig rájön, hogy ez elég hosszú eddig, így a második félidőben kevesebbet fog írni, a mérkőzés már úgyis eldőlt. 

Sanchez egyelőre jobb, mint az idei Foles. Tényleg úgy tűnik, hogy ebben a rendszerben kis túlzással nem számít a QB személye, csak egészséges legyen. Sanchize-nak úgy tűnik Jordan Matthewson kívül Brent Celekkel van jó kapcsolata.

Az Eagles idei támadó falemberei

4:29: Harmadik és rövidre blitzel az Eagles védelem, strip sack Barwintól, Vinny Curry szedi össze a labdát, újabb turnover a sasoktól, ez már tényleg elképesztő! 

4:31: Az első támadójátékból a labdaszerzés után Sanchez passzol parádésan Brent Celeknek, először azt hihettük, hogy touchdown, de a fél yardosnál lent volt a tight end térde, így kicsit várni kellett a hatpontosra. Shady McCoy vitte be, nem volt nehéz dolga.

4:40: Newtont hetedszer is földre viszik, most épp Fletcher Cox, nem volt nehéz dolga, tegyük hozzá.

4:50: A Panthers nem tud támadni, a fal gyenge, az elkapók gyengék. Kelvin Benjamin bemutat egy csúnya dropot, főleg emiatt kelt el csak az első kör végén májusban. Ha elkapja, akkor se lett volna meg a first down, de ettől még nem volt szép. Közben Star Lotulelei sérült meg, elég sokáig kellett ápolni, kiskocsin veszik le, súlyosnak tűnik a dolog. 

4:57: Greg Olsennek volt egy szép elkapása, nem értem miért nem próbálkoznak vele többet, a legjobb játékosuk, aki tud elkapni. Helyette felbobja Newton többször is Cotchery-nek, aki egyrészt nincs üresen, másrészt esélye sincs egy jump ballnál. 

5:00: Még egy strip sack Newtonon, most Vinny Curry ért oda, ezt viszont összeszedte a Panthers, így csak punt lett belőle. Az Eagles futójátéka egyébként nem működik különösebben, de ma nincs is nagy szükség rá. A Sanchez-Matthews kapcsolat viszont nagyon működik, Sanchez az all-out-blitz elől remekül mozgott el, kiosztotta a passzt JMattnek, aki beküzdötte magát, ezzel meg is van a bold predictionöm, kár, hogy nem a hivatalos játékban tettem meg...

5:15: Kelvin Benjamin szerzett egy TD-t még, de ennek sok haszna nincsen, kivéve, ha valaki ezzel nyeri meg a fantasy-jét. 

5:25: A blogger már azon gondolkodik, hogy elmegy aludni, mert ennek már sok értelme nincs, de a posztot illik befejezni, így végül marad az utolsó 7 percnyi játékidőre is. A tisztánlátás végett, 45-14 a jelenlegi állás, ha esetleg valaki elvesztette volna a fonalat.

5:28: Benjamin elkap még egy TD-t, ezzel renningan kikap a szerkesztőségi fantasy-ben, erre legalább jó volt ez is. 

5:32: A stadion közben szinte teljesen kiürült, legalábbis az a része, amit látunk a közvetítés alatt. Matt Barkley közben a pályán a sasoknál, kap kicsit több, mint 5 percet. Sanchez 20/37, 332 yard, 2 TD. Egy 3&outra jó volt Barkley, a túloldalon Newtont viszont nem hozzák le, nem is értem miért. 

Összességében az Eagles nagyon simán nyert, a védelem (és a speciális egység, lásd. fantasy pontok) dominált, a támadók oldalán egy gyenge futójáték mellé társult egy átlag feletti, de nem kiemelkedő passzjáték, Sanchize nagyon jó volt, ha így folytatja, Foles csak az oldalvonal mellé fog visszatérni, ha felépül. Az újonc Jordan Matthews elképesztően jó, imádom a srácot. 

A Panthers nagyon gyenge és még így is csak másfél meccsre vannak a csoportelsőségtől, ez sokat elmond az NFC Southról. A támadóal és az elkapók gyengék, secondary sincs és a front7 sem olyan domináns, mint tavaly. Így nehéz, a front office-nak sokkal jobb munkát kell végeznie, hogy egy jobb csapatot teremtsenek Newton köré. 

A meccs végére a posztíró is elfáradt, így nem lett túl kreatív a második félidő összefoglalója, de a sok vine kárpótolja az olvasókat, remélhetőleg.