Rex Ryan szerint a győzelemtől minden jobb: finomabb az étel, jobban esik a sör, szebb a barátnőd. Igaza van? Mindenképp. Hisz az egész életünk egy nagy küzdelem, győzelmek és vereségek váltogatják egymást, és hát lássuk be: jobb nyertesnek lenni. Szóval mit ér akkor egy győzelem? Mindent!

Múlthét csütörtökön az Oakland Raiders fogadta hazai pályán a Kansas City Chiefs csapatát. A KC bomba formában volt, egyértelműnek tűnt a végkimenetel, így csak másnap néztem meg a mérkőzést gamepasson. Meglepetésre a Raiders nyert, bár nem maga a győzelem az, ami érdekes a történetben, hanem az, ahogy sikerült ezt véghezvinni.

A jobb, erősebb csapatoknál nem sokat számít egy-egy győzelem. A Patriots például immáron zsinórban 14 éve zár pozitív mérleggel, és mindössze kétszer nem kerültek be a rájátszásba. A Pats szurkolók többsége nem győzelmekben méri a szezont, hanem rájátszásban, a vérmesebb fanok pedig minden évben Suber Bowlba várják a csapatot. Egy Raiders szurkoló aligha reménykedhet ilyesmiben, legalábbis az utóbbi időben nem sok okuk volt rá.

A Chiefs-Raiders mérkőzésen volt egy olyan csapat, amelyiknek nyernie kellett, és volt egy olyan, amelyik nyerni akart. Hihetetlen volt látni a Raiders játékosokat, a Super Bowl győztes, pro bowler és All Pro veteránokat, élükön a Hall of Fame várományos, 38 éves Charles Woodsonnal, hogy mennyire akarják, mennyire szomjazzák a sikert. Sikert? Egyetlen egy győzelmet! Minden egyes szerelés, minden egyes sikeres játék után úgy ünnepeltek, mintha a Super Bowlt nyertek volna. Pedig, talán nincs is okuk rá, hisz nem kizárt, hogy többen közülük csak levezetni jöttek nagy pénzért. De mégis örültek.

Persze mindenki küzd az új szerződéséért, a karrierjéért, a pénzéért. De nem hiszem, hogy egy sportoló bevállalná, még a biztos jövő tudatában is, hogy folyamatosan legyőzzék és megalázzák. Senki nem akarja vesztesnek érezni magát, senki nem akar az lenni. Épp ezért nem hiszem, hogy mondjuk a 2011-es Colts edzői és játékosai önként és dalolászva vállalták volna be a „suck for Luck”-ot, rúgatták ki és írták le magukat csak azért, hogy az új menedzsmentnek és játékosoknak könnyű és kényelmes dolga legyen a jövőben. Senki nem akar magának egy 2-14-es szezont.

Just win baby

Tulajdonképpen erről szól maga a sport. A Raiders játékosai megmutatták, hogy ők is érnek valamit. Lehet, nem lesz több győzelmük idén, de akkor is: legalább egyszer megcsinálták. Győztek. 

Töltsétek le ingyenes, MEGÚJULT mobil alkalmazásunkat Androidra! Vegyetek részt az appon elérhető TIPPJÁTÉKUNKBAN és játszatok a FŐDÍJAKÉRT. Eredményekről, díjakról ITT , az appról ITT , a tippjátékról pedig ITT találsz információkat.