Ha a Bengals@Colts wild card találkozó az alapszakasz utolsó hetében lenne ugyanilyen körülmények között, akkor a Bengalst tartanám esélyesebbnek. Rá kellett azonban jöjjek, hogy ez a rájátszás, ahol a Marvin Lewis - Andy Dalton kettős képtelen nyerni.

Kezdjük néhány statisztikával a Bengals elképesztő rájátszás-beli teljesítményeiről:

-A Bengals 1991-ben nyert utoljára a rájátszásban, idegenben pedig a franchise fennállása óta sose nyertek januárban.

-Marvin Lewis 0-5 a playoffban, nála csak Jim Mora kezdett rosszabbul (0-6).

-Lewis alatt a csapat sose szerzett 17 pontnál többet a playoffban és -11-es a turnover-mutatójuk ez idő alatt.

-Andy Dalton 0-3 a rájátszásban, Y.A. Tittle-nek van csak rosszabb mérlege ilyen téren (0-4).

-Daltonnak januárban 1-6 a TD-INT aránya, ami a legrosszabb arány a Super Bowl éra kezdete óta. 

"Hú, ez elég csúnya így összegyűjtve"

Hogy fog kinézni a meccs képe?

A Bengals támadásban megpróbálja futtatni a labdát, mert ez megy nekik, emellett nem akarnak Daltonra nagy nyomást helyezni, nem akarják, hogy neki kelljen megnyernie a mérkőzést, mert az nem menne neki egyedül. Főleg úgy, hogy A.J. Green nem bevethető, így Sanu a legjobb elkapójuk. 

Szóval próbálják futtatni Jeremy Hillt első sorban, illetve Gio Bernardot is. A Colts viszont fel fogja tölteni a boxot és 8 embert odaküld a line of scrimmage közelébe, ezzel megnehezítve, jó esetben ellehetetlenítve a futójátékot, hiszen emberhátrányban nehéz lyukakat találni. Ez arra kényszeríti majd Daltont, hogy passzoljon. Ezt az egész taktikát pedig azért tehetik meg még könnyebben (egyébként is megtehetnék, csak így még kevesebb kockázatot vállalnak), mert Green ugyebár agyrázkódás miatt nem játszhat, így igazából egy normáis elkapójuk maradt, Sanut azonban leveszi Vontae Davis, aki az egyik legjobb cornerback volt idén a ligában. Ha pedig Sanut leveszik, akkor már csak Gresham marad értékelhető célpontként Andy számára. Ezzel a védekezés megoldva Chuck Pagano legénysége számára.

A tigrisek védelme engedett yardokban 22. a ligában, passz ellen és futás ellen is ugyanolyan gyengék (20.). A Coltstól futójátékot nem várhatunk, hiszen Ahmad Bradshaw sérülése óta nem létezik ez a játékelem a playbookban. Trent Richardson ugyebár egy elefánt-méretű lyukat se látna meg a falban (barátnője vajon hogy bírja ezt?), Dan Herron néha összehoz egy hosszabb futást, de ő meg a passz-protekcióban nulla. Szóval Luck passzolni fog egész nap, ebben segítségére lesznek kiváló elkapói és tight endjei, Hilton, Wayne, Moncrief, Nicks, Allen, Fleener. Nem egy rossz névsor, mindenkit nem fog tudni levenni a Bengals a pályáról. 

Tehát rövidre zárva: szerintem a Colts behúzza ezt a mérkőzést és utazhat Denverbe, azonban nem mindenki gondolja így a szerkesztőségben, rowi meg is írta, miért szakad meg Lewis és Dalton rájátszás-győzelem-szüzessége, szerinte megfektetik Luckékat, ezt a beharangozót ITT olvashatjátok, míg beharangozó-gyűjtőnk és összesített tippjeink ITT találhatóak meg.